Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Wednesday, October 31, 2012

JJCM: Chengal D'Garden Cafe -III



Hehe... gambar di atas sekadar hiasan semata-mata.

Saya pernah cite pasal kedai makan ni dulu kat SINI dan SINI. Tapi haritu, kiteorang cuba menu lain so ni nak tayang review sket.

Menu baru in the house- Nasi Ayam Penyet versi Gombak kate makcik tokeh tu hehe... Rasa? Mabeles!!! Yang ni baru nasi ayam penyet sebenar cam kat JB tu! Sangat berbeza dengan Nasi Ayam Penyet AP okeh! Harga pun jauh lebih murah! Ayam dia garing dan rangup tapi isinya lembut sangat. Paling penting- sambal belacan tu powwwwwer beb! 5 bintang untuk nasik ni hehe...

Ini besday girl yang punye. Owh lupe plak, tujuan datang makan kat sini sebab nak belanje besday girl aka Maria makan le hehe... *Tapi cam biase la kan maknye yang over makan* Ini Maria yang pilih yeitu Oriental Chicken Chop. Biasa kite makan chicken chop either ngan mushroom sauce atau back pepper ajekan? Tapi yang ini sos dia rasa sweet and sour. Best gak!

Memula saya ingat goreng pisang, upenya fish fillet akaka... *jahatnye molot* Tapi memang betul pun macam goreng pisang ape. Rasa dia pun macam tepung goreng pisang. Tak berapa menarik kot... Rasanya fillet ikan tu kena goreng dengan serbuk roti atau tepung yang sikit aje kot baru dapat rasa ikan tu best! Anyway, black pepper sauce tu memang best.

So, bagi yang nak cuba, cam biasa kedai ni cuma dibuka pada waktu malam aje so jangan le pulak datang pepagi iye, ahaks! Kalau tak tau katner tempatnya sile nengok peta di bawah. Sekian.




Signature

28 comments:

  1. Gambar2 pon menarik perut utk maju ke hadapan dan muncung juih lajaaaaakk....lidah naik ke atas:)

    ReplyDelete
  2. sedapnye...ingatkan siang pun ade sbb klau mlm susahlah ktorg nak gi...huhu

    ReplyDelete
  3. @cHeRyNa PiReSHahaha... cam ngeri plak rase nak membayangkannye agaga...

    ReplyDelete
  4. @SallyAk-aa dia bukak malam aje. Kalau malam pun okeh pegi taim tido umah mak kan? Hehehe... cakap je nak gi Chengal, kiteorang boleh bawakkannye hehe...

    ReplyDelete
  5. Menarik la kalau ada ciken chop bersos oriental. Pastu fish filet tu dia buat mcm udang goreng tepung ek? Tepung tebal2 gitu macam cekodok. *ceh, aku ni memanjangnya cekodok.*

    ReplyDelete
  6. @LydSunshineKan? Sos tu unik sket la. Ak-aa lebey kurang cam tulah kot. Tapi kalau udang boleh dimaapkan rasa dia, bile tukar ngan ikan cam ermmm... okeh la gak cume makan bebanyak rasa cam kenyang makan tepung dari ikan! Ececewahhhh, cekodok aje yg hengatkan? Jaga2... tgh ngandung ni manyak kena jaga tau termasuklah kekerapan menyebut cekodok! Agaga... (org tua kate nanti kenan kat anak kalau slalu wat menda yg sama, kekononlah!)

    ReplyDelete
  7. dugaan sungguh lah ayam penyet itu, gue udahlah tgh nak kurangkan carb, menitik2 dah air liur kat kebod ni ha

    sapa nak tolong lapkan haha

    ReplyDelete
  8. @Tina OthmanAgagaga... soh carb tu lap! Alaa tayah le berdiet carb ke hape Tina. Pulun selagi boleh, pulun, pulun.. hahaha.. *cam syaiton jelmaan ajekan?*

    ReplyDelete
  9. ooo setapak tu je pong.. nnt aku nk g terjah la... klo tk sedap, siap ko deeb, aku babap babap ko !!.. hahaahah !!

    ReplyDelete
  10. @Zura LeeHahaha... haramakkkk? Seb baik aku dah nak pindah.. selamattt satu perkara! Ahak!

    ReplyDelete
  11. mak aih baru tengok dah nampak sangat menggiurkan... bila la dapat peluang makan kat situ... done follow u dear - Noob

    ReplyDelete
  12. wah sedapnye makanan2 tuuuu.. belum lunch lagi ni hehehe

    ReplyDelete
  13. @Ema BlogDah lencun tu Ema. Cepat lap! Hahahaha...

    ReplyDelete
  14. @Prince of NoobMailah Setapak Noob hehe.. ok thanks a lot! Caaaaayang awak!

    ReplyDelete
  15. @Farah ShamsudinLaa padan le ade bunyik sini... ingatkan bunyi apa tadi hehe...

    ReplyDelete
  16. ayam penyet tu mmg nampak mabeles..

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .