Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Thursday, October 11, 2012

Chill Cheese Cake with Mango Dice



Haritu kan saya ada bagi resepi untuk Chill Cheese Cake dengan Strawberry topping? Haaa... harini saya wat kek yang sama tapi guna topping Mango Dice pulak. Biskut kat bawahnya pun saya ganti dengan biskut Oreo. Tayah buang krimnya, blender je sekali hahaaa.. *dasar pemalas* Topping ni pun sama gak macam haritu ada dijual sekali dengan tepung chill cheese cake dari AcasiaZone Trading tu. Rasa dia? Memang konpemlah sedap! Buah mangganya tak lembik dan tak masam so just nice! Korang dah order? Ngeee...

Sodapnyeeee....!

Notakaki Saiz Tujuh:
Psssttt... rasanya guna base biskut Oreo lagi mantop kot! Biskut Tiger haritu sebab masin so rasa cam tak berapa nak kenalah. Tak caya cer korang terai...

Signature

24 comments:

  1. Kak.. Nak tanya.. Nak kena bakar juga ke? Ayu ada beli.. Tapi tak buat lagi.. Sedp tak mangga? Ayu beli blueberry...

    ReplyDelete
  2. @Nor Idayu Abd RahmanTayah bakar Idayu! Putar pastu simpan je dalam fridge 3 jam. Resepi follow yang chill cheese cake with strawberry topping tu. Mangga ni sedap. Blueberry kite dah penah rasa masa memula rasa adik iparku buat. Masa tulah jatuh chenta! Ikikiii.. cepat wat pastu anta kat kite ek! Ahaks!

    ReplyDelete
  3. mmg best!..meleleh2 toping tu..buat air liur melelh!

    ReplyDelete
  4. Caya..caya. Takyah la try guna biskut tiger. Saya yakin dgn kata-kata farah deeb. Heheh. Warna mango tu macam apple je. Tak kuning pun. Deeb boleh buka tempahan buat cheesecake la lepas ni.

    ReplyDelete
  5. @Nens CollectionBetul Nen dap dap dap hehehee... kena lak mase gigit mangga tu kan rangup pehhh...

    ReplyDelete
  6. @LydSunshineAk-ah kan macam apple. Agaknya pakai mangga muda kot? *Memandai* Farah bukak tempahan??? Lagi sekali... Farah bukak tempahan??? Gulp!

    ReplyDelete
  7. @Eny YusnizarTu baru nampak Eny. Cer rase... pehhhhhh!!!

    ReplyDelete
  8. indahnya la pulak...kalau sha jangan harap buleh buat macam nieh. memang kaki fail...bukan pemalas lagi dah.

    good job!!!

    ReplyDelete
  9. @cHeRyNa PiReSSha... blom coba blom tau! Sonang giler lah! Orang yang paling pemalas dalam hini donia (saya la tu hehe...) pun bleh mengerjakannya agaga...

    ReplyDelete
  10. @Nor Idayu Abd RahmanResepi follow yg stroberi haritu kat sini http://deebpunyecite.blogspot.com/2012/09/resepi-chilled-cheese-cake-instant.html . Ermm Awak dah belikan? Resepi patutnya dia bagi sekali dalam plastik tu :)

    ReplyDelete
  11. @Mizz_IjauTerkoishHeheheee... taim-taim paneh kan best tau makan nih. Sejukkk je bile masuk ke dalam molot. Pehhhh...!

    ReplyDelete
  12. whoa!!! pandai nye...tak leh diet tgk sedap camni.

    ReplyDelete
  13. @cindyrinaSetakat instant cake bolehlah daku ni hahaha... alaa tayah diet2lah! (Nak sorang je kurus haha)

    ReplyDelete
  14. waahhh! sedappnye tengok!!nak sikit..

    ReplyDelete
  15. @FARAH deeb kak.. dah jadi!! tgk sgt..sbb tgk dari blog akak dpt tahu tepung tu..Skrg tak payah beli cake dah..buat sndri je..

    ReplyDelete
  16. @Farah ShamsudinHeheee.. dah jadik isi perut la Farah. Nanti kite wat lagilah ye! Theee...

    ReplyDelete
  17. @Nor Idayu Abd RahmanHeheee.. kannnn? Kalau beli kat kedai mau RM40 ke atas. Beli wat sendiri baru bape hengget je kannn? Puas makan!

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .