Thursday, August 20, 2015

JJCM: Jom! Western @AEON Wangsa Maju, KL



RATING
Service: starstarstarstarstar
Food: starstarstarstarstar

Hahaha giler kentang lama blog tak hapdet! Pastu heran plak nape tabung Nuffnang tak bergerak ek? Bongek betui agaga...

Oleh sebab duit raya dah abes, maka marilah kite mula menabung kembali ye, anak-anak! Harhar! Ini kali nak review pasal restoran baru kat AEON Big Wangsa Maju yang bernama Restoran Jom! Western. Ekcelli kan, saya tak tau pun kewujudan AEON kat sini dan juge restoran ni sebab lastaim pi tempat ni masih bernama Carrefour dan restoran ni namanya Jom! Bali. Kalau tak caya cuba nengok entri nih ---> http://deebpunyecite.blogspot.com/2011/05/review-jom-bali-restaurant.html.
Menu kat Jom!Western ni memang lain la dari Jom!Bali... dah nama pun western kan so banyak la variety ala western berbanding Jom!Bali. Meh nengok review: -
Mari mulakan dengan airnya ye... dari kiri ayo sirap konpem Wan Dolly punya. Diikuti oleh teh tarik 3 layer (okeh gak rasa cam cendol) dan yang terakhir sirap bandung yang yummy hehe...

Ini yang menggunung ni namanya ABC special. Tak tipu beb, portion giler banyak. Kongsi tiga orang siap bungkus ikat tepi lagik sebab tak larat dah nak habeskan huhu...
Okeh skang kite tengok dia punye main course. Rayyan pilih nasi goreng with ayam goreng milky sauce. Sedap gak tapi cepat muak sebab milky sauce tu rupenya ialah susu manis so leh bayangkan tak makan nasi goreng dengan sesuatu yang manis? Opkos la tak habes... Bungkus jugak yang ini! Huhu...
Ini saya punyaaa... kueytiaw goreng basah denga telo mata. Okeh not bad... tapi saya penah makan gerai punya yang lebih power.
Wan Dolly punya- Nasi goreng 3 rasa with ayam goreng. Tak taulah nape dorang rojakkan bahasa haha... rasa dia boleh tahan gak. Takleh nak bagi review sangat sebab rasa sikit aje since perut dah gendut dalam percubaan habeskan kueytiaw haha...
Maria jeles makanan dia lom sampai tapi orang len dah start makan! Harhar...

Okeh, overall sedap jugak la dishes kat Jom! Western ni. Harga dia pun boleh tahan gak tapi ok kot sebab portion dia memang banyak. Dari 5 main course yang kiteorang order, 3 darinya terpaksa dibungkus sebab dah tak larat nak abeskan. Haishh, susah tol ade kantung peyut yang comel ni kan! Hik!
So, sesapa nak cuba.. datanglah ke Jom! Western kat tingkat 1 pasaraya AEON Big Wangsa Maju okeh! Burppp!


Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Friday, June 19, 2015

Potluck yang menaikkan skala timbang! Why bother??? ^_^



Sebelum bulan puasa haritu kan.. kami makcik-makcik dan pakcik-pakcik ahli Kumpulan Sokongan Ibubapa PIBG SK Seri Pristana ni plan buat satu potluck. Saje je... purposenya selain nak menghargai penat lelah depa menjayakan majlis sambutan Hari Guru SKSP haritu (ketinggalan airbus? Sila klik di SINI) potluck ni jugak dapat merapatkan silaturrahim sesama parents sebab al maklumlah, masa hari sambutan Hari Guru tu mana la ade masa nak beramas-mesra sebab semua tengah mengadap keroje kannn.. eceh!

Memandangkan kami semua jaga badan *tipu!!!* jadik selain dari aktiviti menambah berat badan, kiteorang buat gak pertandingan memanah! Haa.. itulah benefit kita berkenalan ni baguih sesangat sebab masing-masing berlainan latar- ada nurse, ade doktor, ade peniaga kuih, ada cikgu memanah! So camni bolehlah amek kesempatan memanah- siap dapat hadiah lagi tau! Ngelat sungguh! Har, har...







Saya??? Owh saya memang tak join memanah tu sebab saya masuk aktiviti lain yeitu- habeskan makanan! Muahaha..! Weiiiii sapa boleh tahan okeh duduk sebelah meja yang penuh dengan makanan yang sedap giler belaka! *Alasan*













SEEEEE!!!! I tak tipu kannn... heheh... Tapi siyesly spiking, memang semua makanan yang depa bawak tu sedap-sedap belaka. 5 thumbs up!

Anak yang sungguh mengikut sipat murni ummi dia- MENTEKEDAGHAH! Agaga!

Kan dah kata dapat hadiah! Haaa... nyesal tak masuk! Melantak lagi tak hengat donia. Sedo-sedo dah abes pertandingan.. har, har!

Oklah...Overall... walaupun cuaca adalah sangat menyumbang kepada penukaran kaler kulit petang tu, tapi potluck ni sukses dan ceria tau! Thanks uols! Ade makan-makan lagik korang tolong up namaku atas sekali ye! Hagaga...


Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Monday, June 15, 2015

Siapa kata Hari Guru tak best? Meriah uols!




Macamana saya boleh terbabit?Ni semua Wid punye pasal lah!
Dia yang pi up nama saya kat Kumpulan Sokongan Ibubapa PIBG SKSP! Harhar...!
#Tugasan: URUSETIA FOTOGRAFI & VIDEO.
Dah! Jom layan!


Memula biar saya perkenalkan siapa dorang-dorang ni ye. Semua pinky di atas ni yelah ibubapa dari Kumpulan Sokongan Ibubapa PIBG SK Seri Pristana. Mereka-mereka ini sungguh berdedikasi dan komited untuk menjayakan sambutan Hari Guru SKSP 2015 sampai sanggup amek cuti, beli MC (ehh, tak! Acah je!) dan abaikan dapur (macam saya hehe...) Ekceli kami sume baru je berkenalan haritu tapi satulah nak kabo... walaupun baru kenai tapi kami punya sembanggg... pehh, macam jumpa balik kawan sekolah lama!

Ni majlis perasmian baru nak mula. Siap ada dayang, hulubalang segala bawak watikah perasmian kepada puan GB. Sekolah korang hader? Harhar... Lupe lak nak bagitau. Tema Hari Guru tahun ni ialah tradisional. Tu pasallah semua pakai cenggitu.
Peribahasa baru- Teacher borek, student rintik!

Pembuka tirai mejelis- tarian asmaradana. Budak-budak ni dibawa oleh Dato' Ajla - SKSP punye tokei kantin.

Pisang-pisang ni ditaja oleh FAMA. Ni dorang tengah susun untuk agihkan kepada pelajar nanti.

Bacaan ikrar Hari Guru.

Tengok! Bebudak begitu teruja okeh!

Err, cikgu-cikgu pun teruja gak hehe... Dorang dengan penuh semangat nyanyikan lagu Hari Guru... korang mampu? Harhar...

Okeh, mari saya perkenalkan barisan juri ye. Mereka-mereka ni wakil dari Majalah Asuh.

Okehhhh.. persembahan dah mula! Ni persembahan tarian 1Malaysia dari guru-guru dan pembantu murid Pra-Sekolah.

Persembahan drama sekaligus persembahan yang paling panjang pada hari tu dari guru-guru Tahun Lima.

Ini namanya boria dari guru-guru Tahun Enam.

Yang ni sungguh tacing. Persembahan guru-guru dan murid-murid PPKI (pelajar kurang upaya). I dah cuba untuk tidak keluarkan air di idung tapi tidak berjaya! Sigh!

Heiii... GB sekolah korang sporting tak macam GB sekolah ni? Join menari dengan Dato' lagi untuk murid-murid, okeh!

Tadi tu selingan je. Sambung balik dengan persembahan. Yang ni persembahan drama musikal Gembala Kambing Upin Ipin dari guru-guru Tahun Satu.

Nope! Dorang bukan tengah bersilat tu... ini persembahan dikir 'Sakitnya tuh di sini' oleh guru-guru Tahun Dua.

Ni lagi satu persembahan boria dari guru-guru Tahun Tiga. Yang ni spesel sket sebab takde muzik latar. Depa nyanyi sendiri live okeh... L-I-V-E! Dan suara cikgu itu merdu!

Persembahan drama musikal inspired by *ewah* babak dari 'Malam Pesta Muda-Mudi' filem Allahyarham Tan Sri P. Ramlee oleh guru-guru Tahun Empat. Yang ni memang make my day betui lah! Har har... pak meon! (sambung gelak!) Har, har...!

JUARA OF THE DAY!- persembahan drama musikal dari filem 'Labu-labi' oleh Pentadbir Sekolah! Percaya tak hangpa.. diantara hantu-hantu ni ada gurubesar, guru penolong kanan dan orang-orang kuat sekolah? Cayalah!

Sementara guru-guru tengah berpeluh buat persembahan kat ataih pentas tu kan, bebudak ni dengan cikgu amek bahagian dalam pertandingan menghias kek.

Persembahan selingan dari tokei kantin sekolah- Dato' Ajla & team. Kelas tak kelassss....

Ni persembahan ad-hoc namanya dari pelajar Tahun 3. Dorang ni wakil sekolah untuk pertandingan 'Action Song' dan jadik juara peringkat negeri pada tahun ni. Syabas kiddos!

Kek-kek yang dah siap dihias! Cantik depa hias kek tu, kan? Tak sia-sia daku berbahang muka dua hari dok depan oven membako kek-kek ini! Hehe...

Pertandingan menghias kek ni yang jadik jurinya ialah YH Dato Nazipah Jamaluddin dari FAMA, Puan Shima dari Majalah Asuh dan GB sendiri.
Ekhemmm!!! Nak bagitau gak *tak kira! Haha..* Ini kek yang saya buat untuk guru-guru SKSP sumbangan Kumpulan Sokongan Ibubapa PIBG yang owhsem tu!
Sebelum budak-budak balik, kiteorang bagi goodies dulu kat depa. Kalau korang sume nak tau, pembikinan goodies ni bermula seawal dua minggu sebelum event ni lagi. Memang terbaeklah KSIB PIBG SKSP nih!

Dah habes persembahan, tunggu ape lagik? Kasik belanja satu gambo la kannn? Cikgu-cikgu SKSP ni memang terbaek!

Owh ye, wajib gak dikenang.. mereka-mereka ni wakil dari FAMA & Majalah Asuh yang sudi menaja dan jadik juri of the day! Terbaek!

and last but not least....




Untuk info:
Sambutan Hari Guru SKSP 2015 ni merupakan yang pertama seadanya dari semua sekolah di Malaysia ini, yang mana kesemua pengurusan aturcara majlis termasuk dana adalah hasil usaha dan dilaksanakan oleh Kumpulan Sokongan Ibubapa PIBG SK Seri Pristana sendiri. 
HEBAK DOK? 



Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

KITE KAWAN2!

 
Photobucket