Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Saturday, April 7, 2018

My First Time (Nuffnang Challenge)

Saturday, April 07, 2018 1 Comments

 

Semua orang ada cerita 'pertama kali' dalam hidup kan? Toksah arr klentong lahir-lahir semua benda dah pernah cuba hehe... Bagi saya kan, pengalaman pertama kali yang paling saya tak bleh blah lupa ialah hari pertama memandu kereta, ahaks!


Okeh sebelum tu bior saya citer sket sejarah silam. Yang sebenonyekan, saya ngaku ajelah yang saya ni orang yang paling penakut dalam dunia nak bawak kereta. Jangan kata nak bawak, nak pegang stereng pun dah gigil. Pak Ustad dah lama suruh amek lesen tapi asal sebut bab kereta je lutut ketor, ate caner haha! Nak kata belajo bawak kereta dengan dia dari zaman bertunang lagi dia dah ajo tapi nama nak amek lesen tu Ya Rabbi macam pi sua leher nak kena pancung perasaannya!


Hinggalah suatu hari, iaitu kira-kira 2 hari lepas saya habeh pantang anak nombor dua; saya kena ragut masa tengah jalan kaki nak ke bus-stop on the way nak pergi koje. Peristiwa tu menyebabkan saya fobia dengan bunyi motor yang datang dari arah belakang sampai la, percaya tak? Saya kena heret hampir setengah kilometer (sapa suruh tanak lepaskan henbeg walhal ada kurang sepuluh hengget je pun time tu huhu...) dan kena rawatan 6 jahitan 2nd degree minor cut kat tulang pipi yang gebus neyh, ouchhh!!!

Gambar hiasan takde kena-mengena dengan cerita. Masa ni kereta kena blocked lebih 2 jam. 2 JAM OKEHHHH!!!!

So, ekcelli itulah titik-tolak dimana saya nekad tanak pergi koje naik bas lagi dan lagi best, saya pasang azam nak pandai bawak kereta supaya suatu hari nanti kalau saya terserempak dengan peragut tu, saya nak langgor deme sampai tergolek-golek hehe... *gelak syaiton*. Dipendekkan cite, akhirnya saya berjaya la dapatkan lesen lepaih tu. Masa hari pertama tu, pak ustad guide dan monitor saya dari depan. Beliau naik motor. So destinasi saya yang pertama dari rumah masa tu ialah bawak anak-anak tinggalkan kat rumah mak yang 5 minit je perjalanannya dari rumah sewa. Memang gelabah giler la sebab pak ustad ikut jalan shortcut which is segala-mala lorong kecik dia redah. Hampir gak la nak masuk longkang sebab takleh agak jarak tayar dengan longkang tu. Opkos la tengok pak ustad dah terkumat-kamit kat depan tu ha dok membebel-bebel hahaha...

Ni pun takde kena-mengena dengan tajuk. Ni masa jiran langgar lepas tu dia blah, haha!

So dari rumah mak baru pergi kerja yang jaraknya 20 minit tu. Masa pergi alhamdulillah memang aman damai. Yang jadik masalahnya ialah time balik koje. Memandangkan saya taktau jalan nak keluar so sorang colleague guide saya dengan kereta kat depan so saya pun dok follow dia tak ingat lansung nak pikir pasal orang kiri kanan. Maka terjadilah peristiwa hampir nak terlanggar sorang pakcik yang bawak anak balik sekolah agama sebab saya main masuk lane kiri tak bagi signal. LUPAAAA SANGGAAAATTTTT!!!! Bukan sengaja sebab dok nak pastikan kete kawan tu tak terlepaih dari pandangan kekdahnya, huhu! Mujur la pakcik tu sempat elak tapi sampai ke depan simpang, saya perasan mulut dia pot pet sambil dok toleh kat saya hehe... MAAFLAH PAKCIKKKKKK!!!!!


Ok akhirnya saya berjaya drive masuk highway. Masa tu rasa macam arghhhh leganya yang hamat!!! Tetiba lak hujan pun turun dengan lebatnya dan tetiba lak jalan tu jem tak bergerak-gerak! Lagi haru, takde sapa pun pernah ajo saya yang kalau time hujan jangan tutup ekon tapi itulah yang saya buat! HAHAHAHAHA! Aduyaiiii... berpeluh gelabah okeh dok mengelap cermin sebab kiri, kanan, depan, belakang semua cermin dah berkabus! Yang depan jalan dok jem, dalam kereta saya dah menggigil sejuk + takut hahaha.. memang takleh lupa betui la pengalaman nih. Napelah kan info ni tak masuk dalam silibus teori masa belajo driving dulu kahkah!


Wehhh... tapi tu dululah. La ni dah berani dah cuma sekarang bila jadik penumpang masa anak dara saya drive, ketor balik lutut tetiba hagaga! Okeh, so itulah pengalaman 'pertama kali' saya yang paling saya takleh lupa kot. Kalau korang ada jugak pengalaman 'pertama kali' yang korang nak citer, meh la join challenge #MyFirstTime #CrunchTime. Korang boleh hantar ke crunch@nuffnang.com dalam apa saja bentuk samada ianya artikel *macam ni*, gambar, video atau apa saja yang kreatif sebelum 15 April 2018. Jom join! Mana tau entri korang nanti dipublish kat Facebook atau Instagram Nuffnang!


  Signature

Thursday, March 29, 2018

JJCM: Bandar Maharani, Muar, JDT (Versi Tempat Penginapan)

Thursday, March 29, 2018 2 Comments


Dah penat berjalan kat tempat-tempat menarik dalam Banda Muo, pastu dah tau kat mana tempat makan nak dituju... sekarang mari kita cerita pasal kat mana korang nak bermalam pulak. Kat sini ada banyak sangat pilihan hotel dan homestay sebenarnya. kalau korang rajin pusing-pusing dalam bando dia memang konpem punya nampak signboar hotel. Tapi cam biasa, kalau waktu cuti sekolah, adalah lebih afdhol korang tempah dulu sesiap sebelum pergi. Kalu gamble jek sampai sana pastu tetiba takde yang kosong, jadik gelandanganlah pulak kang tido dalam kete huhu...

Oleh sebab saya bijak orangnya *hehe...* 2 minggu sebelum ke sana saya dah pun buat tempahan melalui applikasi Trivago. Ada banyak pilihan hotel tapi saya tertarik dengan Hotel The Grace. Meh saya kasik review: -

Hotel ni terletak kat tengah-tengah bando jadi amatlah senang nak mencariknya dan parkingnya pun banyak. Landmark mudah nak carik hotel ni ada Restoran Perfecto yang giler cantik berada disebelahnya. Alamat kalau nak gugel ialah 1998, Jalan Pesta 2, Kampung Kenangan Tun Dr Ismail 1, 84000 Muar, Johor, koordinat: 2.0495884,102.5162314,12z.

Bila korang masuk je kat pintu utama, korang akan jumpa kaunter registration dulu kat bawah. So lepaih dah register nanti korang dapat kad access, bolehlah panjat tangga ke tingkat 1. Kat ruang atas tingkat 1 tu nanti ada tempat rehat tetamu yang cantik so kalau mengah angkat beg macam saya, dialukan untuk caj semula oksigen kat ruang ni.

Diruang yang sama, ada tempat untuk layan komputer dan opkos wifinya percuma! Sebelah tepinya pulak ada peti ais dan tempat membancuh air panas. Saya tak cuba jadi saya taktaulah betul ke idok tapi saya ada baca review kat Booking.com yang semua tu percuma aje. Kat tingkat ni pun ada bilik tapi bilik saya kat tingkat 2. Hilang lemak 10kg!

Saya pilih bilik berkatil extra-queen so katil dia boleh muat 3 orang *yang kuruihlah macam err..😌* Bilik dia cosy sangat cuma agak cramped untuk 2 orang dewasa, 2 remaja dan sorang kanak-kanak. Boleh je mintak billik twin (bersambung) tapi bila pikir sama gak nanti bila budak-budak ni takut, depa mai cabut lari tido satu bilik gak, so batalkan jelah niat murni itu, haha.

Aircond dia berfungsi dengan baik, tv pun dapat semua channel biasa. Walaupun bilik yang kiteorang inap ni betui-betui kat belakang kedai makan cina, tapi tingkap dia tak tembus bunyik lansung. Sangat aman damai dok kat dalam bilik ni sampai rasa malas nak keluar, haha. Semua kat sini ok sangat cuma satu je iaitu masa saya nak check out, kerani kaunter tu tengah sembang dengan colleague dia thru phone dan yang tak bestnya dia maki hamun dan kutuk 'seseorang' depan kiteorang dan sorang kastemer yang baru nak check in dengan selamba hajer which is saya rasa tak patut kot bersembang gitu depan kastemer, huhu... Tapi, selain daripada tu, saya bagi 5 🌟🌟🌟🌟🌟!

Okey, kalau korang nak tau apa tempat menarik yang korang boleh lawati kat Bandar Muo, silelah klik link ni ➩ https://deebpunyecite.blogspot.my/2018/03/jjcm-bandar-maharani-muar-jdt-edisi.html

Kalau nak tau apa makanan yang patut korang cuba bila berada di Muo pulak, klik je sini ➩ https://deebpunyecite.blogspot.my/2018/03/jjcm-bandar-maharani-muar-jdt-versi-nak.html

Signature

Wednesday, March 28, 2018

JJCM: Bandar Maharani, Muar, JDT (Versi Nak Makan Apa)

Wednesday, March 28, 2018 0 Comments
 


Saya tauuuu... korang sume musti tertunggu-tunggu part yang ni, kannnn... ahaks! Takpe, takpe jangan memalu. Kita sama je, hobi suka makan agaga... Okeh, harini saya nak cite pasal apa makanan yang jadik trademark kat Bandar Maharani ni. Jom kita mula..!

1) SATE MAHARANI
Kalau korang pegi Muo dan terlepaih nak makan sate, memang malang betuilah nasib korang kihkih. Sate ni sangat mudah nak didapati dimana-mana kedai makan sebagai sarapan pagi. Best, kan? Kalau kat tempat lain mana ada orang juai sate pepagi buta weh!

2) SOTO AYAM MUO
Ni pun dish sarapan pagi yang hamat mudah korang nak jumpa. Muo punya soto lain dari yang biasa. Depa ada resepi rempah yang tersendiri sebab tu kalau korang makan soto kat tempat lain rasanya tak serupa dengan hat kat Muo ni. Kalau korang maleh nak carik bahan-bahan untuk masak sendiri soto Muo ni, jangan risau sebab ada je juai pes rempah soto kat memana kedai kat area sini. So balik umah nanti bila tetiba ghase macam nak makan soto versi Muo, korang cuma tambah air & bahan-bahan basah aje. Sonang sangat lebih-lebih lagi untuk orang yang berpenyakit M hajaja...

3) MEE BANDUNG MUO
Mee bandung memang ada macam-macam version okeh tapi hat Muo nih is the best among the best, percayalah huhu... Ada banyak gak kedai makan yang juai mee bandung ni tapi yang paling pemes dan terbaek sudah semestinya jatuh kepada Restoran Mee Bandung Abu Bakar Hanipah kat Jalan Abdullah, Pekan Muar, 84000 Muar, Johor. Koordinatnya: 2.0465466,102.4961549,12z. Sultan Johor pun datang sini nak makan mee bandung dia okeh!

4) ASAM PEDAS
Waktu makan tengahari atau makan malam korang wajib cuba asam pedas nih. Biasanya ada banyak pilihan asam pedas macam asam pedas ikan duri, ikan maung, ikan pari, ikan merah dan banyak lagilah. Kena plak makan dengan telur masin pastu kalau ada sambal belacan dengan ulam, perghhh! *lap hinguih* Heyyyy, walaupun saya langgor pantang bedal nasik, tapi saya masih ikut Kevin punya diet rules tau. Kuantiti nasi ikut besor segenggam tangan sendiri, bukan pinjam tangan orang lain ye anak-anak! Err.. tangan toklaki pun tak dibenarkan. Owh ye, yang pemes kat sini kalau tengahari korang boleh cuba carik Kedai Makan Pok Deh dan malam kalu, pi carik kat Medan Ikan Bakar Sabak Awor untuk rasa asam pedaih yang power.

5) MEE SIPUT GORENG
Asek makan berat je kan, cuba korang rasa mee siput goreng ni pulak. Rasa dia macam makan kopok cicah sambal cuma takde rasa ikan, hee... Ada banyak tempat yang jual mee siput ni dan bermacam versi tapi saya cuma beli dekat Don-Hu Jurassic Park tu aje. Hat ni sambal kicap dia memang terbaek wo!

Hmm... saya rasa-rasa la kan macam ada lagi je trademark dish bandar Muo ni tapi hilang ingatan pulak. Kalau ada sesapa yang nak sajes makanan lain, jangan le memalu tinggalkan komen okeh. Mana tau kot sampai sana lagi, korang nak belanja saya makan pulak agaga... *harapan*.

Untuk yang nak tau tempat menarik boleh dilawati bila berada di Bandar Muo, silelah ke sini
----> https://deebpunyecite.blogspot.my/2018/03/jjcm-bandar-maharani-muar-jdt-edisi.html

Signature

Friday, March 23, 2018

JJCM: Bandar Maharani, Muar, JDT. (Edisi Tempat Menarik)

Friday, March 23, 2018 0 Comments

 

Jom hari ni saya nak cerita pasal apa yang menarik dan apa makanan yang patut korang cuba bila sampai kat Bandar Muo. Ekcelli saya dah dua, tiga kali jugak sampai ke Muo ni cuma selalunya ikut Pak Ustad autstesen jadi idok le dapat jalan memana melainkan terperap hajer dalam hotelkan. Tempat paling best pun kalau dah dok hotel apa lagi kalau bukan kat swimming pool harhar... haaa, tapi kali ni memang kami plan nak JJCM kat sana sempena nak celebrate + kasi seronok budak yang baru dapat result SPM tu hari.

Sebenarnya Muo ni walaupun bertarap bando, tapi idok le banyak tempat pelancongan yang korang boleh pergi. Kalau tanya encik gugel pun ada le beberapa kerat je tempat yang dia sajes. Well tapi itu tak bermakna yang bandar Muo ni tak best okeh. Jalan dalam bandar ni agak sesak dan susah nak carik parking. Owh ye, jalan kat sini semuanya guna sistem parking bertiket ye so hati-hati. Okeh, meh tengok tempat pertama yang best. Opkos kat Muo ni memang terkenal dengan pelbagai produk kopi yang sedap-sedap. Antara yang sedap dan menjadi pojaan hatiku ialah Kopi 343 so kalau korang kalau dah sampai kat bandar Muo ni, silelah singgah kat Kedai Kopi 343 Cafe- Sai Kee Coffe Serbuk Sdn. Bhd. di 121, Jalan Maharani, Taman Sri Emas, 84000 Muar, Johor. Koordinat: 2.0503561,102.5702963. Kat situ bukan je ada jual perlbagai jenis serbuk kopi tau; roti panggang (roti dia gebus giler sey!), pes-pes masakan segera,  kek, biskut kering dan macam-macam lain pun ada.

Okeh dah puas bershopping sakan, marilah singgah ke Tanjung Emas pulak. Tanjung Emas ni terletak kat Taman Sri Tanjung, Muar, Johor. Koordinat: 2.047577,102.4854291,12. Ianya merupakan sebuah taman tepi sungai dengan laluan, bangku, rumput & kawasan yang teduh untuk korang lepak-lepak. Korang jugak boleh naik bot River Cruise Muar untuk pusing-pusing kat situ. Tapi haritu kami tak naik sebab singgah masa tengah tengahari rembang, paneh arr. Tak sanggup nak menyunburnkan kulit hehe...

Lepas dah pekena angin dan pemandangan cantik kat Tanjung Emas, korang pergi lak ke bulatan Jalan Bakri dimana kat situ korang boleh jumpa satu lukisan mural di sebuah dinding bangunan empat tingkat setinggi 11.8 meter dan selebar 9.45 meter yang diiktiraf oleh Malaysia Book of Records sebagai lukisan mural yang terbesar di Malaysia.

Lukisan bertema kasih sayang antara dua beradik tu dilukis pelukis Russia, Julia Volchkova berinspirasi dari dua orang beradik yang dia temui kat Tanjung Emas tadi tu dan merakamkan momen tu pada lukisan mural dalam masa 10 hari je guys! 10 H.A.R.I.! Huhuu... *nangeh sebab paling cepat dapat siapkan lukisan yang ataih kertas lukisan pun dekat sebulan. Tu pun penuh dengan drama nak menyiapkannya huhu... Tabiklah ngan siJulia nih!*

Okeh, last sekali... kalau korang bawak anak-anak kecik, pastikan korang singgah kat Don-Hu Jurassic Park Garden yang terletak kat Lot 2700, 224, Kampung Sabak Aur, Muar, Johor ni. Koordinat: 2.0801512,102.567715,15. Tempat ni sebenarnya ialah nurseri pokok tanaman yang diubah-suai menjadi taman Jurassic sebab minat tuannya yang sangat mendalam pada dinosur. Bukan ada dinosur dari pelbagai spesis je tau, labah-labah giant, pameran pelbagai jenis rama-rama dan bungaan pun ada. Masuk? Percuma aje!

Percubaan nak bawak balik rumah sekor.
Kalau korang nak beli cenderahati, ada gak dijual pelbagai mainan dinosur, t-shirt berlatarkan dinosur dan macam-macam lagilah. Harga pun boleh tahan murah. Makanan dan minuman pun ada. Tokei tu memang baik hati sebab dah la tiket tayah bayar, dia tak amek apa-apa keuntungan pun dari kedai cenderahati melainkan korang beli pokok yang dia tanam tu. Owh ye, kat situ jugak ada pertunjukan dinosur dan boleh naik dinosur pusing kelliling dewan dengan bayaran RM5 aje.


Okey jalan-jalan saya tamat kat sini dulu ye. Next entry saya nak cerita pasal makanan-makanan menarik yang korang perlu cuba kat bandar Muo dan jugak review saya pasal hotel yang saya inap masa kat sana ye. Daaa....!

  Signature

Wednesday, March 21, 2018

Novel Review: Asrama:2

Wednesday, March 21, 2018 0 Comments



KATEGORI: 
BUKU

PENULIS:
 MUHAMMAD FATRIM

PENERBIT BUKU:
FIXI

GENRE:
REMAJA
SERAM
PERSAHABATAN

BIL. HALAMAN: 290


Lama dah tak baca buku Fixi ni kot. Sebab utamanya buku depa ni semuanya ber'hantu'. Beli satu buku, habis baca satu hari. Beli 10 pun habis baca 1 hari jugak >nangeh<. Harini ntah cemana tetiba berjaya pukau anak dara belanja ummi sebijik Fixi dan buku yang dia pilih bertajuk Asrama:2. Orang nak belanja so saya redho hajer dia nak belikan buku yang mana, heheh! *gelak syaiton*

Novel karangan Muhammad Fatrim, anak kelahiran Sabah ni merupakan sambungan dari novel pertamanya Asrama so kalau korang nak lebih 'feel', korang kenalah baca novel dia yang pertama tu kalau dak nanti tak berapa nak paham. Satu yang saya 'salute' ialah penggunaan dialog dan ayat yang banyak menggunakan bahasa Sabah dan keupayaan penulis memperkenalkan kepelbagaian suku kaum, keunikan makanan, tempat dan tradisi di Sabah secara tidak lansung semasa korang membaca novel ni.


Okey, so apa cerita dia sebenarnya. Opkos yang pertama sekali, ia adalah sambungan dari novel: Asrama dimana kalau korang ingat asrama tu pernah terbakar dan dihuni oleh beberapa roh pelajar yang maut terbakar. Kali ni karakter utamanya ialah Lily, seorang budak berumur 16 tahun yang nak hadap PT3 tapi masa yang sama dia ada masalah kisah silam sebagai mangsa yang terselamat dari 'Pembunuh Tangan Hilang' sewaktu kecik.

Lily ni baru je berpindah masuk ke sekolah tu selepas hadapi masalah dibeberapa sekolah yang lain sebelum ni dan ekceli masalah dia ialah ada 'sesuatu' yang asik bagi dia arahan dan kononnya 'membantu' dia bila kesusahan. Jadi instead of ada 3 'roh' penghuni asrama tu, dalam Asrama:2 ni ada satu lagi watak entiti lain dan beberapa lagi watak 'roh' penghuni asrama yang muncul nanti korang tak sangka mereka tu sebenarnya 'roh' juga huhu... nak tau depa siapa, korang kenalah baca sendiri weh! Baru thrill hehe... >wink<


Secara kesimpulannya, saya rasa novel ni berjaya menyambungkan novel Asrama dengan baik. Jalan cerita mudah difahami dan korang kena biarkan otak korang berimaginasi untuk dapatkan kesan 'horror' tu sikit. Cuma saya rasa macam tergantung sikit kat hujungnya tapi mungkin jugak itu memang hajat penulis untuk bagi pembacanya guna otak untuk pikir sikit kan. Yelah, otak tu kena bagi jalan juga kalau dak nanti berkarat heheh... So yang belum baca, saya rekemen korang untuk dapatkannya dan baca. Novel Fixi memang tak pernah mengecewakan punyelah!

SINOPSIS:
Dahlia tidak pernah gagal menyambut harijadi setiap pelajar di asrama itu. Bukankah Dahlia dan harijadi memang sinonim?
Kehadiran Lily membuka lembaran baharu di asrama tempat mereka bertapak. Lily istimewa kerana dia satu-satunya mangsa yang terselamat bahana penculikan 'Pembunuh Tangan Hilang' suatu ketika dulu.
Namun, misteri menyelubungi asrama sekali lagi apabila histeria berantai melanda dan menyebabkan pelajar dalam ketakutan! Adakah ini semua berkaitan dengan Lily yang seolah cuba dilindungi 'sesuatu'?
Dan dapatkah Dahlia dan kawan-kawannya menyelamatkan asrama yang mereka huni?

Signature

Thursday, April 20, 2017

JJCM: Restoran Nasi Arab Ta'if

Thursday, April 20, 2017 8 Comments

 

Mari mengeluarkan entri terperam lagi ye. Dah 4 bulan baru ghajin ada masa nak tulih review pasal restoran arab ni agaga... bizi betui kehidupanku kan? Heheh!
Restoran ni baru je bukak dalam bulan Oktober 2016 kat Saujana Utama, Sg Buloh ni. Dia punya pemilik, tukang masak, pelayan, tukang bancuh ayor... semuanya orang arab... kena pulak dengan decoration dalam restoran ni kan, memang korang akan rasa macam tengah makan kat tanah arab punyelah!
Harga dia pun tak la mahal dan tak juge murah. Kira standartlah untuk masakan arab ni. Menu dia pun banyak berhelai-helai pages sampai tak tau nak order yang mana satu hehe...

Mari mulakan dengan ayor oren dan ayor apple hijau ni. Saya tak rasa sebab masa ni baru abes pantang tapi mereka-mereka yang mengodernya kata sodap!

Ni namanya Chicken Grill Mandy. Sedap!

Yang ini MY PEBERET... Beef Hummus! Roti dia boleh pilih nak roti nipih macam dalam gambo ni ke atau roti nan. I like yang nipih pasal nak diet*LAH*SANGAT.

Yang ini Chicken Mandy Hanith. Pun sedap! E-ehhh macamana bleh tau ek? Agaga...

Hehe... ini budak memang dari kecik kalau jumpa nasik macam sepuluh tahun tak makan ngeee.. taktaulah ikut perangai sapa *lap peluh*

Jangan main-main... Wan Dolly skang pun dah pandai diet tau. Tak caya tengok dia makan ni aje- Chicken Kebab. Like mother like daughter sangat haha.

Ni iklan sampingan- Kat sini ada gak juai eskrem ni & boleh je pi pilih sendiri nak flavour apa. Demi nak rasa sedap ke tak, saya sanggup langgor pantang sesuap. *Alasan!*

Ni Lamb Mandy Thani. Kalau kata kambin toksah pikir la haih sapa punya. Konpem pak ustad la yang punya hoho. Tapi macam biasalah dia mesti suap punya bini dia yang dari mola dok perati je dia makan tu kan hehe... daging dia lembut sangat & sedap!

Hat ni nama dia Lamb Oqdeh. Hat ni pun sedap gak rasa dia ala-ala rendang tapi ada masam-masam sket. Yang ni pun boleh pilih nak makan dengan roti nipis ataupun tebai.
Yang ini nama dia Shawarma Chicken. Biasa shawarma dia depa lipat lepat siap kan? Tapi kat sini depa boh seketui ayam tu ha pastu pandai-pandai la lipat lepat sendiri. Sodap gak!

Okeh, disebabkan makan banyak sangat, maka kenalah singgah dikedai perabot berdekatan untuk eksesais mata ye. Kalau teruih balik tido nanti naik 10kg lagi, hehe...
Okeh, overall saya rasa masakan kat sini memang sedap. Environment pun selesa & layanan dia memang terbaik. Haritu sebelum balik depa tahan bagi kami free teh arab dulu. Malam tu lak hujan gerimis memang terbaeklah pekena teh arab yang berempah tu. Lagi best depa siap pasangkan kipas khas kat meja kami aje sebab dia kata memang adat depa kalau minum teh arab tu kena pasang kipaih. Gamaknya sebab teh tu memanaskan badan la kot no. Ntah la kalau depa chong pun kami pecaya je agaga... so berapa bintang saya nak bagi? Nin diaaa...

RATING
Service: starstarstarstarstar
Food: starstarstarstarstar

Cubalah weh!


  Signature
Follow Me at flickr! .