Friday, July 20, 2012

Home » , » JJCM: Restoran Chengal d' Garden Cafe, Taman Setapak, KL -ii

JJCM: Restoran Chengal d' Garden Cafe, Taman Setapak, KL -ii



Dulu saya pernah wat review pasal tempat makan ni mase dia baru mula beroperasi (citenya kat sini) Lepas beberapa tahun kendian, akhirnya saya kembali menyerang tempat ni semalam hehe... Kanper, pernah pergi lagi lepas tu tapi masakan western dah takde so tu yang sentap tak pegi lagi dah tapi since ni dah ade balik so wajiblah rombongan cik kiah serbu! *Boleh pakai tak alasan rekaan nih?* Tapi  menunya ada lain sket dari yang dulu. Meh layan gambo: -

Ini Lamb Chop. Daging dia medium liat tapi standartlah kate Encik somi. (Wahhhh... dekat-dekat nak pose ni begitu sopan tutur kataku, kan? Ngeh, ngeh...)

Hini Chicken Chop sangat garing dan rangup. Mirul pilih sos black pepper instead of mushroom sauce. Budak-budak... bukan gheti makan cendawan-cendawan ni der....

Ini Sizzling Beef Steak (Tenderloin) saya yang punya hahaha... *gelak cam jin pastu marah sebab badan dah gemuk* Sedap sey... daging lembut dan gravy dia pekat. Malam asek terjaga saket peyut sebab manyak ngat telan black pepper akaka...

Mak kejam bagi anak makan ubi aje. Muahaha!!!

Cer teka apa yang ade kat riba saya haritu huhuuuu....


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Padan muka kena cabul ngan anak kucing. Moral of the story: Jangan kedekut bagi anak makan ubi aje. Maseh.


RATING
Servis: starstarstarstar
Food: starstarstarstar



SELAMAT BERPOSE SUME! POSE JANGAN TAK POSE!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

14 comments

July 20, 2012 at 9:36 AM

wahhh..siap landing lg ek kucing....kucing kedai ker akk bawa dr umah..salam ramadhan tuk kak deeb sekeluarga ;)

July 20, 2012 at 10:04 AM

@oshin-jamelAkakaka.. skeati jek nak bwk kucing sendiri kat kedai makan ye? Theee.. itu kucing yg berkeliaran kt kedai tu. Malam tu sejuk sebab lepas ujan sbb tu kot dia carik tempat panas. Nak halau sian pulak so bior je le janji dia tak mintak beef steak daku! Akaka... Salam Ramadhan gak untuk Oshin sekeluarge ye!

July 20, 2012 at 10:08 AM

Sedappppp nyer!!

July 20, 2012 at 10:33 AM

nyum nyum...sedapnya...

July 20, 2012 at 11:38 AM

@:: Mrs.Eady ::Heee.. dap!

July 20, 2012 at 11:38 AM

@adda syuhadaDap dap dap! :)

July 20, 2012 at 11:47 AM

Nampak pun sedap tau! nanti nak gi juge try nih.

July 20, 2012 at 11:49 AM

SANGAT menyelerekan.. Isk..

Selamat berRamadhan buat Deeb dan keluarga :)

July 20, 2012 at 2:26 PM

@Farah ShamsudinAk-ah... dekat je Farah! (Macam cakap kat diri sendiri pulak thee...)

July 20, 2012 at 2:26 PM

@~Beb~Sangattttt! Maseh! Same goes to you both!

July 20, 2012 at 4:11 PM

selamat berpuasa!!!

kucing tu pun kene pose gak nanti. huhuu~

July 20, 2012 at 4:16 PM

@gadisBunga™Hehee... kan!

Anonymous
July 21, 2012 at 8:02 AM

saya baru nak cuba try makan kat situ tapi gambar akhir tu seram,
saya yang takut miawww

October 9, 2012 at 4:58 PM

@AnonymousHahahaa.. jangan takut la Ano. Kalau nampak kucing je wat shuhhhhh (dengan muncung2 bersembur tau lagi tragis!)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket