Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Monday, July 23, 2012

JJCM: Day 1 Ramadhan 1433


 


Sticky Note:
Makruh hukumannya menayang gambo makanan di bulan pose sehingga meleleh air liur... So hanya yang berjiwa kental saje dibenarkan membaca entri ini ye sebab entri saya sekadar untuk berkongsi dan memberi idea mengenai juadah yang boleh kite sediakan untuk keluarga sewaktu berbuka aje. Kalau saya menyebabkan korang jadik lalai dan lupa matlamat sebenar kite berpuasa, saya minta maaf ye.


Salam Ramadhan readers! Ok tahun ni nak cube sahut cabaran Maria untuk habeskan JJCM versi Ramadhan ni sampai 30 hari. *Gile semangat* (Tahun lepas pun camtu gak tapi sampai 10 hari dah lembik sebab tak tahan tengok gambar makanan sendiri haha...) Tahun ni since day #1 jatuh hari Sabtu, makanya saya tak la ke bazaar. Kena pulak hari hujan sampai ke petang so saya pun punggah le dapo carik ape mende yang bleh dimasak. Akhirnya dapat gak idea ni- simple je wat roti john ngan goreng sosej ngan fries. Malaskan? Akaka... layan jelah...

Abes bekal sekolah Maria jadik mangsa. Alaaa... relaks la kan.. sebulan simpan nanti dah tak elok hehe... *alasan*

Roti john versi malas hahaha... dah macam batu belah batu bertangkup je dah pun!



  Signature

6 comments:

  1. uiks....sodappp tue.....hehehehhee....simple dimple aje..heheheh...

    ReplyDelete
  2. ok sedap jugak tu...akak hari sabtu (hujan) tu pun bukak posa mkn nasi berlauk ikan selar msk taucu ngan sayur kangkung. pastu msk mee maggi.

    ReplyDelete
  3. sedapp tuu! simple tapikan.. boleh buatkan perut bunyik2 tau.

    ReplyDelete
  4. @oshin-jamelHehe... seb baik tak kutuk malas akaka...

    ReplyDelete
  5. @SallyKiteorang tak makan nasik taim berbuka. Tu yang kena pikir sesuatu yg bukan nasik. Seb baik bekal maria ade hahaha...

    ReplyDelete
  6. @Farah ShamsudinHehe... cicah ngan cili sos pulak tu muahaha...

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .