Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Friday, July 20, 2012

JJCM: Restoran Chengal d' Garden Cafe, Taman Setapak, KL -ii



Dulu saya pernah wat review pasal tempat makan ni mase dia baru mula beroperasi (citenya kat sini) Lepas beberapa tahun kendian, akhirnya saya kembali menyerang tempat ni semalam hehe... Kanper, pernah pergi lagi lepas tu tapi masakan western dah takde so tu yang sentap tak pegi lagi dah tapi since ni dah ade balik so wajiblah rombongan cik kiah serbu! *Boleh pakai tak alasan rekaan nih?* Tapi  menunya ada lain sket dari yang dulu. Meh layan gambo: -

Ini Lamb Chop. Daging dia medium liat tapi standartlah kate Encik somi. (Wahhhh... dekat-dekat nak pose ni begitu sopan tutur kataku, kan? Ngeh, ngeh...)

Hini Chicken Chop sangat garing dan rangup. Mirul pilih sos black pepper instead of mushroom sauce. Budak-budak... bukan gheti makan cendawan-cendawan ni der....

Ini Sizzling Beef Steak (Tenderloin) saya yang punya hahaha... *gelak cam jin pastu marah sebab badan dah gemuk* Sedap sey... daging lembut dan gravy dia pekat. Malam asek terjaga saket peyut sebab manyak ngat telan black pepper akaka...

Mak kejam bagi anak makan ubi aje. Muahaha!!!

Cer teka apa yang ade kat riba saya haritu huhuuuu....


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Padan muka kena cabul ngan anak kucing. Moral of the story: Jangan kedekut bagi anak makan ubi aje. Maseh.


RATING
Servis: starstarstarstar
Food: starstarstarstar



SELAMAT BERPOSE SUME! POSE JANGAN TAK POSE!


Signature

14 comments:

  1. wahhh..siap landing lg ek kucing....kucing kedai ker akk bawa dr umah..salam ramadhan tuk kak deeb sekeluarga ;)

    ReplyDelete
  2. @oshin-jamelAkakaka.. skeati jek nak bwk kucing sendiri kat kedai makan ye? Theee.. itu kucing yg berkeliaran kt kedai tu. Malam tu sejuk sebab lepas ujan sbb tu kot dia carik tempat panas. Nak halau sian pulak so bior je le janji dia tak mintak beef steak daku! Akaka... Salam Ramadhan gak untuk Oshin sekeluarge ye!

    ReplyDelete
  3. Nampak pun sedap tau! nanti nak gi juge try nih.

    ReplyDelete
  4. SANGAT menyelerekan.. Isk..

    Selamat berRamadhan buat Deeb dan keluarga :)

    ReplyDelete
  5. @Farah ShamsudinAk-ah... dekat je Farah! (Macam cakap kat diri sendiri pulak thee...)

    ReplyDelete
  6. @~Beb~Sangattttt! Maseh! Same goes to you both!

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa!!!

    kucing tu pun kene pose gak nanti. huhuu~

    ReplyDelete
  8. saya baru nak cuba try makan kat situ tapi gambar akhir tu seram,
    saya yang takut miawww

    ReplyDelete
  9. @AnonymousHahahaa.. jangan takut la Ano. Kalau nampak kucing je wat shuhhhhh (dengan muncung2 bersembur tau lagi tragis!)

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .