Wednesday, October 31, 2012

Home » , » JJCM: Chengal D'Garden Cafe -III

JJCM: Chengal D'Garden Cafe -III



Hehe... gambar di atas sekadar hiasan semata-mata.

Saya pernah cite pasal kedai makan ni dulu kat SINI dan SINI. Tapi haritu, kiteorang cuba menu lain so ni nak tayang review sket.

Menu baru in the house- Nasi Ayam Penyet versi Gombak kate makcik tokeh tu hehe... Rasa? Mabeles!!! Yang ni baru nasi ayam penyet sebenar cam kat JB tu! Sangat berbeza dengan Nasi Ayam Penyet AP okeh! Harga pun jauh lebih murah! Ayam dia garing dan rangup tapi isinya lembut sangat. Paling penting- sambal belacan tu powwwwwer beb! 5 bintang untuk nasik ni hehe...

Ini besday girl yang punye. Owh lupe plak, tujuan datang makan kat sini sebab nak belanje besday girl aka Maria makan le hehe... *Tapi cam biase la kan maknye yang over makan* Ini Maria yang pilih yeitu Oriental Chicken Chop. Biasa kite makan chicken chop either ngan mushroom sauce atau back pepper ajekan? Tapi yang ini sos dia rasa sweet and sour. Best gak!

Memula saya ingat goreng pisang, upenya fish fillet akaka... *jahatnye molot* Tapi memang betul pun macam goreng pisang ape. Rasa dia pun macam tepung goreng pisang. Tak berapa menarik kot... Rasanya fillet ikan tu kena goreng dengan serbuk roti atau tepung yang sikit aje kot baru dapat rasa ikan tu best! Anyway, black pepper sauce tu memang best.

So, bagi yang nak cuba, cam biasa kedai ni cuma dibuka pada waktu malam aje so jangan le pulak datang pepagi iye, ahaks! Kalau tak tau katner tempatnya sile nengok peta di bawah. Sekian.




Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

28 comments

November 1, 2012 at 10:46 AM

Gambar2 pon menarik perut utk maju ke hadapan dan muncung juih lajaaaaakk....lidah naik ke atas:)

November 1, 2012 at 11:06 AM

sedapnye...ingatkan siang pun ade sbb klau mlm susahlah ktorg nak gi...huhu

November 1, 2012 at 12:09 PM

sedapnya ayam penyet tuh..

November 1, 2012 at 2:42 PM

@cHeRyNa PiReSHahaha... cam ngeri plak rase nak membayangkannye agaga...

November 1, 2012 at 2:42 PM

@SallyAk-aa dia bukak malam aje. Kalau malam pun okeh pegi taim tido umah mak kan? Hehehe... cakap je nak gi Chengal, kiteorang boleh bawakkannye hehe...

November 1, 2012 at 2:43 PM

@adda syuhadaMemang sodap pun! Hehe...

November 1, 2012 at 2:47 PM

daapppnyeeeee...hehehehehe......

November 1, 2012 at 2:58 PM

@oshin-jamelDap dap dap! :p

November 1, 2012 at 3:45 PM

yummmehhh!!!

November 1, 2012 at 3:52 PM

@:: Mrs.Eady ::Memang sangatttt!

November 2, 2012 at 11:59 AM

Menarik la kalau ada ciken chop bersos oriental. Pastu fish filet tu dia buat mcm udang goreng tepung ek? Tepung tebal2 gitu macam cekodok. *ceh, aku ni memanjangnya cekodok.*

November 2, 2012 at 12:09 PM

@LydSunshineKan? Sos tu unik sket la. Ak-aa lebey kurang cam tulah kot. Tapi kalau udang boleh dimaapkan rasa dia, bile tukar ngan ikan cam ermmm... okeh la gak cume makan bebanyak rasa cam kenyang makan tepung dari ikan! Ececewahhhh, cekodok aje yg hengatkan? Jaga2... tgh ngandung ni manyak kena jaga tau termasuklah kekerapan menyebut cekodok! Agaga... (org tua kate nanti kenan kat anak kalau slalu wat menda yg sama, kekononlah!)

November 2, 2012 at 3:22 PM

dugaan sungguh lah ayam penyet itu, gue udahlah tgh nak kurangkan carb, menitik2 dah air liur kat kebod ni ha

sapa nak tolong lapkan haha

November 2, 2012 at 3:29 PM

@Tina OthmanAgagaga... soh carb tu lap! Alaa tayah le berdiet carb ke hape Tina. Pulun selagi boleh, pulun, pulun.. hahaha.. *cam syaiton jelmaan ajekan?*

November 7, 2012 at 3:36 PM

ooo setapak tu je pong.. nnt aku nk g terjah la... klo tk sedap, siap ko deeb, aku babap babap ko !!.. hahaahah !!

November 7, 2012 at 4:18 PM

@Zura LeeHahaha... haramakkkk? Seb baik aku dah nak pindah.. selamattt satu perkara! Ahak!

November 8, 2012 at 1:00 PM

pergh...mengliurkan..

November 10, 2012 at 2:10 AM

mak aih baru tengok dah nampak sangat menggiurkan... bila la dapat peluang makan kat situ... done follow u dear - Noob

November 10, 2012 at 1:20 PM

wah sedapnye makanan2 tuuuu.. belum lunch lagi ni hehehe

November 12, 2012 at 2:17 PM

wowowow.. my tummy dah bunyian nih!

November 20, 2012 at 4:50 PM

Oriental Chicken Chop tu nampak yummy...

November 21, 2012 at 8:53 AM

@Ema BlogDah lencun tu Ema. Cepat lap! Hahahaha...

November 21, 2012 at 8:54 AM

@Prince of NoobMailah Setapak Noob hehe.. ok thanks a lot! Caaaaayang awak!

November 21, 2012 at 8:55 AM

@Eny AbdullahOoopsss...

November 21, 2012 at 8:55 AM

@Farah ShamsudinLaa padan le ade bunyik sini... ingatkan bunyi apa tadi hehe...

November 21, 2012 at 8:56 AM

@Izni Hafiz Abdul RashidMemang yummeh pun!

November 23, 2012 at 10:37 PM

ayam penyet tu mmg nampak mabeles..

November 26, 2012 at 2:29 PM

@DeeKannnnn!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket