Monday, July 23, 2012

Home » , » JJCM: Day 2 Ramadhan 1433

JJCM: Day 2 Ramadhan 1433


 


Sticky Note:
Makruh hukumannya menayang gambo makanan di bulan pose sehingga meleleh air liur... So hanya yang berjiwa kental saje dibenarkan membaca entri ini ye sebab entri saya sekadar untuk berkongsi dan memberi idea mengenai juadah yang boleh kite sediakan untuk keluarga sewaktu berbuka aje. Kalau saya menyebabkan korang jadik lalai dan lupa matlamat sebenar kite berpuasa, saya minta maaf ye.


Haaa.. semalam gelakkan saya sebab menu berbuka giler malas sangatkan? Haaa hari ni hamek! Berlambak la pulak! Sebenarnya saya memang dah planning nak wat roti jala. Alih-alih petang pak ustad kuar gi beli nasi arab pulak. Pastu abang saya pulak datang ngantor kuih dari mak saya. Kalau semalam berjaya mengekalkan berat badan, hari ni hamek ko- naik 10 kilo! Akaka...!

Ni memang diantara kuih feveret saya hehe... mak memang sayang kat saya kan? Dah la wat kuih ni pastu kaler pink lak tuh akaka... *perasan*

Dulu guna acuan biase lambat sket lah nak siap roti jala ni. Kali ni pakai acuan yang saya beli kat Kak Jee dulu so cepatlah siapnya. Kena pulak ade ramai chef kat dapo saya- Soo Winchi tolong bancuh batter, saya tebar jala, Tomok tolong gulung. Pastu dorang dua pakat masak kuah kari tu. Saya duduk dan monitor aje. *Owh nikmatnye menjadik ibu akaka... (amek kesempatan)* Konpem tahun ni kena hulur duit raye extra kat depa dua tu kan? Kena wat perancangan awal nak melarikan diri ni akaka... Yang si kecik lak jadi Chef Zubir. Berdiri atas kosi pastu dok komen abang ngan kakak dia masak sampai letih dengar dia dok pot pet!

Ni nasi arab pak ustad beli kat kedai arab mana ntah hahaha... susah nak predict sebab kat kawasan umah saya ni manyak na kedai makan arab. Tapi tu tak penting, yang penting bedal je! Thee...

Haaa... korang tau tak yang kedai bakeri Pistachio skang tengah promosi kek terbaru dorang yeitu kek roll Moo Moo ni. Korang wajib terai tau sebab ia sangatlah lazat! Yang ni pak ustad beli untuk chef Zubir sebab dia berjaya pose sampai kol 1:00 tengahari harini hehe... (tak sahur tu- okehla tu kan?) Tapi cam biaselah, walaupun untuk Rayyan, tapi Ummi wajib bedal!

Cengginilah ghupe keknya. Dia kaya dengan rasa susu tapi tak muak pun makan sampai abes hehe... Krim susu dia sejukkkkk je bile masuk mulut. Nyummm mooh! Tak mahal pun weh- RM12.90 jek! Kalau korang member cam saya dapatlah harga RM10.90!


  Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

10 comments

July 23, 2012 at 10:36 AM

waahhh.....sedapppnye kek mooo tue...huhuhu..nak gak rse..tp jauh tue...huhuhuh...roti jalan yg nyum2...kne tggu hari cuti br ble menjala..kekeke

July 23, 2012 at 10:41 AM

semuanye sedap..............hehe. kek moo tu pun mengancam betul.

July 23, 2012 at 11:09 AM

@oshin-jamelKat Kuantan ade tak outlet Pistachio? Kalau ade sure ade Oshin! Thee...

July 23, 2012 at 11:10 AM

@SallySedappp... nanti kalau ade rezeki datang umah mak berbuka, bolehlah rase! Thee...

July 23, 2012 at 12:16 PM

kejam jugakk...
hehee

July 23, 2012 at 5:01 PM

alamak terliur sudah...anyway

Selamat menyambut bulan ramadhan..dan selamat berpuasa

October 18, 2012 at 2:39 PM

sedapnyer pernh rasa..kt mana erk kedai ni

October 19, 2012 at 9:41 AM

@SyaNaAgaga...

October 19, 2012 at 9:41 AM

@MamaEmaSame Ema!

October 19, 2012 at 9:41 AM

@FiZaSyAmImAn 190200Kedai apa Fiza? Thee...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket