Thursday, October 11, 2012

Home » , » Chill Cheese Cake with Mango Dice

Chill Cheese Cake with Mango Dice



Haritu kan saya ada bagi resepi untuk Chill Cheese Cake dengan Strawberry topping? Haaa... harini saya wat kek yang sama tapi guna topping Mango Dice pulak. Biskut kat bawahnya pun saya ganti dengan biskut Oreo. Tayah buang krimnya, blender je sekali hahaaa.. *dasar pemalas* Topping ni pun sama gak macam haritu ada dijual sekali dengan tepung chill cheese cake dari AcasiaZone Trading tu. Rasa dia? Memang konpemlah sedap! Buah mangganya tak lembik dan tak masam so just nice! Korang dah order? Ngeee...

Sodapnyeeee....!

Notakaki Saiz Tujuh:
Psssttt... rasanya guna base biskut Oreo lagi mantop kot! Biskut Tiger haritu sebab masin so rasa cam tak berapa nak kenalah. Tak caya cer korang terai...

Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

24 comments

October 11, 2012 at 9:49 AM

Kak.. Nak tanya.. Nak kena bakar juga ke? Ayu ada beli.. Tapi tak buat lagi.. Sedp tak mangga? Ayu beli blueberry...

October 11, 2012 at 9:59 AM

@Nor Idayu Abd RahmanTayah bakar Idayu! Putar pastu simpan je dalam fridge 3 jam. Resepi follow yang chill cheese cake with strawberry topping tu. Mangga ni sedap. Blueberry kite dah penah rasa masa memula rasa adik iparku buat. Masa tulah jatuh chenta! Ikikiii.. cepat wat pastu anta kat kite ek! Ahaks!

October 11, 2012 at 10:06 AM

mmg best!..meleleh2 toping tu..buat air liur melelh!

October 11, 2012 at 10:19 AM

Caya..caya. Takyah la try guna biskut tiger. Saya yakin dgn kata-kata farah deeb. Heheh. Warna mango tu macam apple je. Tak kuning pun. Deeb boleh buka tempahan buat cheesecake la lepas ni.

October 11, 2012 at 10:20 AM

@Nens CollectionBetul Nen dap dap dap hehehee... kena lak mase gigit mangga tu kan rangup pehhh...

October 11, 2012 at 10:48 AM

@LydSunshineAk-ah kan macam apple. Agaknya pakai mangga muda kot? *Memandai* Farah bukak tempahan??? Lagi sekali... Farah bukak tempahan??? Gulp!

October 11, 2012 at 11:14 AM

wah nampak sgt sedapppppppp!!

October 11, 2012 at 11:31 AM

@Eny YusnizarTu baru nampak Eny. Cer rase... pehhhhhh!!!

October 11, 2012 at 11:39 AM

indahnya la pulak...kalau sha jangan harap buleh buat macam nieh. memang kaki fail...bukan pemalas lagi dah.

good job!!!

October 11, 2012 at 11:51 AM

@cHeRyNa PiReSSha... blom coba blom tau! Sonang giler lah! Orang yang paling pemalas dalam hini donia (saya la tu hehe...) pun bleh mengerjakannya agaga...

October 11, 2012 at 11:51 AM

@FARAH deeb akak guna biskut oreo berapa byk?

October 11, 2012 at 12:05 PM

@Nor Idayu Abd RahmanResepi follow yg stroberi haritu kat sini http://deebpunyecite.blogspot.com/2012/09/resepi-chilled-cheese-cake-instant.html . Ermm Awak dah belikan? Resepi patutnya dia bagi sekali dalam plastik tu :)

October 11, 2012 at 1:11 PM

perrgghh..sedap nyer!!!

October 11, 2012 at 2:40 PM

@:: Mrs.Eady ::nyummmmm!

October 11, 2012 at 3:22 PM

errmmm cedappnyer...nyum2

October 11, 2012 at 3:27 PM

@lizzHehe.. terailah Lizz!

October 11, 2012 at 4:24 PM

Alamak...kecoq ayaq liur :')

October 11, 2012 at 4:50 PM

@Mizz_IjauTerkoishHeheheee... taim-taim paneh kan best tau makan nih. Sejukkk je bile masuk ke dalam molot. Pehhhh...!

October 11, 2012 at 5:25 PM

whoa!!! pandai nye...tak leh diet tgk sedap camni.

October 12, 2012 at 9:54 AM

@cindyrinaSetakat instant cake bolehlah daku ni hahaha... alaa tayah diet2lah! (Nak sorang je kurus haha)

October 14, 2012 at 3:53 PM

waahhh! sedappnye tengok!!nak sikit..

October 15, 2012 at 9:18 AM

@FARAH deeb kak.. dah jadi!! tgk sgt..sbb tgk dari blog akak dpt tahu tepung tu..Skrg tak payah beli cake dah..buat sndri je..

October 15, 2012 at 4:38 PM

@Farah ShamsudinHeheee.. dah jadik isi perut la Farah. Nanti kite wat lagilah ye! Theee...

October 15, 2012 at 4:39 PM

@Nor Idayu Abd RahmanHeheee.. kannnn? Kalau beli kat kedai mau RM40 ke atas. Beli wat sendiri baru bape hengget je kannn? Puas makan!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket