Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Tuesday, June 19, 2012

Jalan2 Carik Makan - The Chicken Rice Shop (Wangsa Maju)


 

RATING

Service: starstarstar starstar
Food: starstarstarstarstar


Haritu saya pegi MPH yang kat dalam AEON Wangsa Maju tu sebab saya de misi carik buku-buku latihan untuk budak-budak. Dah tinggal lagi 3 bulan noks nak UPSR! Anak takde apa-apa tapi saya lak yang pressure. Comel tak? Maka lepas ni azab latihan gerak gempur akan bermula ye anak-anakku. Yang tak amek peksa UPSR pun wajib kena wat latihan gak sebab kalau korang dapat markah teruk peksa akhir tahun nanti siap dapat hadiah sorang-sorang!


Seperti biasa kalau jenjalan ngan Maria, kena 'pau' itu adalah perkara WAJIB! So kali ni tempat ku terkena yelah kat Chicken Rice Shop. Memula nak masuk Nando's pastu tengok harga menu cam mahal tak menarik je so kiteorang gi sini (tengah bulan daaa... kena save bajet ler! Theee...) Saya sebenarnya dah pernah makan kat sini tapi duluuu la taim-taim ponteng keje gi soping dulu haha... (kantoi!)

Ini Set Nasi Ayam dengan Hong Kong Beef Stew. Seeeedappppp!

Haritu saya amek set lunch je sebab malas nak pikir manyak. Maria amek set nasi ayam, Hong Kong Beef Stew, dua ketul Pai Tee, sepinggan Fried Taugeh, satu soft drink (tapi boleh tukar dengan air lain) dan free semangkuk Rainbow Delight desert.

Forever will be my peberet!!! Kerabu mangga dan pai tee... sedapnyaaaa...!

Tapau bawak balik sebab dah tak larat nak habeskan!

Saya lak amek set noodles yeitu satu Slice Chicken Noodle (boleh pilih nak noodle apa), dua ketul Pai Tee, satu soft drink (bulih tukar jugak dengan air lain) dan free semangkuk Rainbow Delight desert jugak. Pastu saya tambah kerabu mangga sepinggan (ni memang feveret- sedap giler!)

Sliced Chicken Noodle. Ayam itu sungguh moist- sile jeles!

Nampak simple tapi sedap giler babas!

Mase tengah tunggu hidangan sampai, sempat le saya godek Foursquare jap. Ade satu mamat ni dia mentioned yang servis kat sini lembab tapi haritu servis sangat cepat. Yang lambat cuma teh tarik je- mungkin sebab tunggu air masak kot! Theee.. tapi canerpun waiter tu dah bagitau siap-siap yang air teh tu akan sampai lambat sket so sebab tu saya tak kesah pun. Total perabih kat sini: RM25.90. Okeh la kan? Ngeee... Suke, suke...

Amacam? Habis RM198.90 di MPH membeli buku-buku ini (tu pun lepas diskaun ye!) Yang novel Ain Maisarah tu sape lagi yang punye kalau tak si Maria (kena pau lagi daku, sadis sungguh!) Yang novel sejarah kisah Mustafa Kamal Ataturk tu pulak ntah caner nampak menarik so terbawak sekali gi kaunter thee.. (tapi memang best citenya! Nanti saya review citenya bile rajin ade masa okeh!)


  Signature

24 comments:

  1. waaahh...terliur daku kak pg2 tgk nasi aym..kekekeke

    ReplyDelete
  2. wah...banyaknye buku latihan ...hehe. oklah harganye dengan berbagai variasi makanan tu...sedappp lebih2 lagi ayam tu ...

    ReplyDelete
  3. @oshin-jamelHehehe.. aaayyyaammmmm... aayyyaaammmm... (dah macam upin ipin pulak!)

    ReplyDelete
  4. @SallyAk-ah banyak supaya budak-budak tak buang masa asek main komputer je 24 jam! Hehe.. ak-ahkan.. harga camtu kire murahlah untuk macam2 laukkan? Mebe sebab itu set kot? Kalau amek satu-satu lain-lain sure mahal sikit kot.

    ReplyDelete
  5. lama dah x makn kat sini... sbb cam dah kureng lah rasa dia x mcm dolu2

    ReplyDelete
  6. @Kesuma AngsanaCamtu Kesuma kena datang kat Wangsa Maju ni. Sedap lagik! Hehe...

    ReplyDelete
  7. my feveret totap taugeh stir fry tuh! makan dia saja pun takpa!

    ReplyDelete
  8. @gadisBungaNah ambik, ambik! Hahahaa... kerabu ngan pai tee jangan usik ye! Ahaks!
    My latest Entry :)
    JJCM: Chicken Rice Shop (Wangsa Maju)

    ReplyDelete
  9. Terima kasih singgah kat blog... Zai dah lama teringin nak mkn CR ne tau.. Yummy!!! tggu habis paper exam dulu la...

    ReplyDelete
  10. ayam.. feberetku ayamm.. ayam itu sudah pasti.. hehhe. lama dah x g ronda situ.. nanti nak singgah juga. buy novel..

    ReplyDelete
  11. @ZYASHOoo pekse ye. Haa abes pekse bleh celebrate kat sana ye hahaha... makan sampai pengsan!
    My latest Entry :)
    JJCM: Chicken Rice Shop (Wangsa Maju)

    ReplyDelete
  12. Oo... beef stew tu saya tak penah try. Best ek? Punyer la selama ni pegi makan kat situ hanya pilih ayam je. Mentang2 le nama kedai tu chicken rice shop, mmg akan beli nasik ayam lauk ayam je la. Keke. InsyaAllah hari ni nak try la beef stew tu kat KL Sentral. Mekasih entyr ni dha beri idea utk sy nak makan apa ari ni. Takyah penih fikir.

    ReplyDelete
  13. @LydSunshineSamelah kite, selama ni ingat ayam aje. Mujur ade hidangan set itu haha... kalau tak sampai sudah dok order aaaaayam aje! Aiii? Dh bg idea nak makan katner tu takkan tak hajak kot? Hehe...

    ReplyDelete
  14. wah sedap2...harga pun ok dpt banyak menu kan

    ReplyDelete
  15. wah ada kerabu lagi, saya ingat cuma nasi ayam jerr :)

    Latest: Thai Chakri Palace

    ReplyDelete
  16. @FiSh. ohFISHieeKerabu tu kena cube tauuu. The best in town!

    ReplyDelete
  17. kalau sup dia power, sumpah tekak abang boleh masuk. jangan sup macam air mentah sudah

    kahkah

    ReplyDelete
  18. dah lama betul saya x makan kat chicken rice shop.menu pon dah byk yang berubah :)

    ReplyDelete
  19. samalah......mmg feveret pai tee & ngan kerabu mangga dia....sodap.... :)

    ReplyDelete
  20. @Abang ZamSup dia okeh kot??? Errr ke tak rase? Hehee...

    ReplyDelete
  21. @Liza RazakKan? Dulu takde menda lain selain ayam!

    ReplyDelete
  22. @adex-aiedaSaaaaame?? Wooo nampaknya tak jadik nak hajal Aieda gi makan sane same hahahaaa...

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .