Tuesday, June 19, 2012

Home » , » Jalan2 Carik Makan - The Chicken Rice Shop (Wangsa Maju)

Jalan2 Carik Makan - The Chicken Rice Shop (Wangsa Maju)


 

RATING

Service: starstarstar starstar
Food: starstarstarstarstar


Haritu saya pegi MPH yang kat dalam AEON Wangsa Maju tu sebab saya de misi carik buku-buku latihan untuk budak-budak. Dah tinggal lagi 3 bulan noks nak UPSR! Anak takde apa-apa tapi saya lak yang pressure. Comel tak? Maka lepas ni azab latihan gerak gempur akan bermula ye anak-anakku. Yang tak amek peksa UPSR pun wajib kena wat latihan gak sebab kalau korang dapat markah teruk peksa akhir tahun nanti siap dapat hadiah sorang-sorang!


Seperti biasa kalau jenjalan ngan Maria, kena 'pau' itu adalah perkara WAJIB! So kali ni tempat ku terkena yelah kat Chicken Rice Shop. Memula nak masuk Nando's pastu tengok harga menu cam mahal tak menarik je so kiteorang gi sini (tengah bulan daaa... kena save bajet ler! Theee...) Saya sebenarnya dah pernah makan kat sini tapi duluuu la taim-taim ponteng keje gi soping dulu haha... (kantoi!)

Ini Set Nasi Ayam dengan Hong Kong Beef Stew. Seeeedappppp!

Haritu saya amek set lunch je sebab malas nak pikir manyak. Maria amek set nasi ayam, Hong Kong Beef Stew, dua ketul Pai Tee, sepinggan Fried Taugeh, satu soft drink (tapi boleh tukar dengan air lain) dan free semangkuk Rainbow Delight desert.

Forever will be my peberet!!! Kerabu mangga dan pai tee... sedapnyaaaa...!

Tapau bawak balik sebab dah tak larat nak habeskan!

Saya lak amek set noodles yeitu satu Slice Chicken Noodle (boleh pilih nak noodle apa), dua ketul Pai Tee, satu soft drink (bulih tukar jugak dengan air lain) dan free semangkuk Rainbow Delight desert jugak. Pastu saya tambah kerabu mangga sepinggan (ni memang feveret- sedap giler!)

Sliced Chicken Noodle. Ayam itu sungguh moist- sile jeles!

Nampak simple tapi sedap giler babas!

Mase tengah tunggu hidangan sampai, sempat le saya godek Foursquare jap. Ade satu mamat ni dia mentioned yang servis kat sini lembab tapi haritu servis sangat cepat. Yang lambat cuma teh tarik je- mungkin sebab tunggu air masak kot! Theee.. tapi canerpun waiter tu dah bagitau siap-siap yang air teh tu akan sampai lambat sket so sebab tu saya tak kesah pun. Total perabih kat sini: RM25.90. Okeh la kan? Ngeee... Suke, suke...

Amacam? Habis RM198.90 di MPH membeli buku-buku ini (tu pun lepas diskaun ye!) Yang novel Ain Maisarah tu sape lagi yang punye kalau tak si Maria (kena pau lagi daku, sadis sungguh!) Yang novel sejarah kisah Mustafa Kamal Ataturk tu pulak ntah caner nampak menarik so terbawak sekali gi kaunter thee.. (tapi memang best citenya! Nanti saya review citenya bile rajin ade masa okeh!)


  Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

24 comments

June 19, 2012 at 9:28 AM

waaahh...terliur daku kak pg2 tgk nasi aym..kekekeke

June 19, 2012 at 9:40 AM

wah...banyaknye buku latihan ...hehe. oklah harganye dengan berbagai variasi makanan tu...sedappp lebih2 lagi ayam tu ...

June 19, 2012 at 9:43 AM

@oshin-jamelHehehe.. aaayyyaammmmm... aayyyaaammmm... (dah macam upin ipin pulak!)

June 19, 2012 at 9:45 AM

@SallyAk-ah banyak supaya budak-budak tak buang masa asek main komputer je 24 jam! Hehe.. ak-ahkan.. harga camtu kire murahlah untuk macam2 laukkan? Mebe sebab itu set kot? Kalau amek satu-satu lain-lain sure mahal sikit kot.

June 19, 2012 at 9:46 AM

lama dah x makn kat sini... sbb cam dah kureng lah rasa dia x mcm dolu2

June 19, 2012 at 10:00 AM

@Kesuma AngsanaCamtu Kesuma kena datang kat Wangsa Maju ni. Sedap lagik! Hehe...

June 19, 2012 at 10:16 AM

my feveret totap taugeh stir fry tuh! makan dia saja pun takpa!

June 19, 2012 at 10:23 AM

@gadisBungaNah ambik, ambik! Hahahaa... kerabu ngan pai tee jangan usik ye! Ahaks!
My latest Entry :)
JJCM: Chicken Rice Shop (Wangsa Maju)

June 19, 2012 at 10:54 AM

Terima kasih singgah kat blog... Zai dah lama teringin nak mkn CR ne tau.. Yummy!!! tggu habis paper exam dulu la...

June 19, 2012 at 10:59 AM

ayam.. feberetku ayamm.. ayam itu sudah pasti.. hehhe. lama dah x g ronda situ.. nanti nak singgah juga. buy novel..

June 19, 2012 at 11:20 AM

@ZYASHOoo pekse ye. Haa abes pekse bleh celebrate kat sana ye hahaha... makan sampai pengsan!
My latest Entry :)
JJCM: Chicken Rice Shop (Wangsa Maju)

June 19, 2012 at 11:21 AM

@Farah ShamsudinKan? Ayam roasted dia terbaek!

June 19, 2012 at 12:10 PM

Oo... beef stew tu saya tak penah try. Best ek? Punyer la selama ni pegi makan kat situ hanya pilih ayam je. Mentang2 le nama kedai tu chicken rice shop, mmg akan beli nasik ayam lauk ayam je la. Keke. InsyaAllah hari ni nak try la beef stew tu kat KL Sentral. Mekasih entyr ni dha beri idea utk sy nak makan apa ari ni. Takyah penih fikir.

June 19, 2012 at 12:14 PM

@LydSunshineSamelah kite, selama ni ingat ayam aje. Mujur ade hidangan set itu haha... kalau tak sampai sudah dok order aaaaayam aje! Aiii? Dh bg idea nak makan katner tu takkan tak hajak kot? Hehe...

June 19, 2012 at 5:11 PM

wah sedap2...harga pun ok dpt banyak menu kan

June 19, 2012 at 6:25 PM

wah ada kerabu lagi, saya ingat cuma nasi ayam jerr :)

Latest: Thai Chakri Palace

June 20, 2012 at 8:04 AM

@izyantyPersonalTasteKannn? :)

June 20, 2012 at 8:05 AM

@FiSh. ohFISHieeKerabu tu kena cube tauuu. The best in town!

June 20, 2012 at 12:55 PM

kalau sup dia power, sumpah tekak abang boleh masuk. jangan sup macam air mentah sudah

kahkah

June 20, 2012 at 3:08 PM

dah lama betul saya x makan kat chicken rice shop.menu pon dah byk yang berubah :)

June 21, 2012 at 8:25 AM

samalah......mmg feveret pai tee & ngan kerabu mangga dia....sodap.... :)

June 21, 2012 at 4:27 PM

@Abang ZamSup dia okeh kot??? Errr ke tak rase? Hehee...

June 21, 2012 at 4:27 PM

@Liza RazakKan? Dulu takde menda lain selain ayam!

June 21, 2012 at 4:28 PM

@adex-aiedaSaaaaame?? Wooo nampaknya tak jadik nak hajal Aieda gi makan sane same hahahaaa...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket