Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Tuesday, June 12, 2012

Jalan2 Carik Makan - Le Chateau De Puah (Kg Puah, Gombak)



RATING

Service: starstarstar starstar
Food: starstarstarstarstar
Operating hours: Start from 6:00 pm onwards


Orang nak pi makan, dia bantai tido! Harharhar... Rayyyyan, Rayyan...! Tempat ni sebenarnya memang saya tak tau pun wujud, walhal dekat je ngan umah saya pun hehe... Nak jadik citer, haritu besday Mirul dan dia request nak makan Western Food. So Ummi dia yangkaki teknologi ni pun gugel-gugel lalu kuarlah nama restoren ni. Reviewnya rata-rata sume kate best so WAJIBLAH teraikan!


Restoran ni ekcelli sebuah umah yang diubahsuai. Kelainan restoran ni yelah sebab: -

  • Dalam restoran ni ade spa so sesape rase cam overdose makan, silelah singgah masuk dalam spa tu ye, ahaks! 
  • Dalam ni jugak ade Cyber Cafe so semestinya ade Wifi di sana!
  • Owh ye, dia jugak sediakan macam-macam jenis tempat duduk. Contohnya ade kosi duduk yang standart kat kedai makan tu, pastu ade ruang untuk famili, ada tempat duduk yang duduk atas lantai pastu siap de kelambu dan bantal sandar ala-ala kat negara Arab. Hehe... ekcelli haritu  tempat yang ala Arab tu dah direserved tapi gamaknya pelayan tu kesian nengok saya dok usung budak kecik yang tido ala-ala gaya fengsan tu, dia terus bagi tempat tu untuk kiteorang ngeee... (Maseh Rayyan kerana pandai berlakon!)
  • Menu masakannya ada pelbagai dari masakan kampung melayu, western food, masakan dari negara Pakistan etc.
  • Kepada penggemar shisha, ade shisha percuma di sana.



The Verdict?= Service cepat, makanan MAVELES! So sape yang berdekatan, silelah ke sana ye. Memang tak nyesal!
Beef Carbonara eden punyo! Perghhhh sungguh lemak berkrim disukai ramai!

Fish & Chips untuk besday boy- Mirul

Tukang belanja punye makanan, ahaks! Homemade Burger.

Maria punye Grilled Chicken with Black Pepper Sauce. Sungguh yummeh!

Ni peta nak ke sana!


P/s: Kalau korang dari Gombak Setia, just drive sampai nampak bangunan pink Diamond Square itu dan masuk belok ke kanan ke kawasan perumahan tu. Dia ade kat belakang-belakang tu ye! Kalau nampak cam termasuk dalam kawasan perumahan jangan ingat korang dah sesat sebab dia memang sebaris dengan rumah-rumah (nama pun rumah yang diubah-suaikannn...)

Signature

22 comments:

  1. salam gan ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya gan !

    ReplyDelete
  2. macam best lah nampak lain dari biasa nnti g cuba!

    ReplyDelete
  3. @Kesuma AngsanaAk-ah. Ade ala-ala cam yang kat Sentul Taman Dato' Senu tu tapi yang ni diff dia ade menu pakistan. Cubelah! ;) (Errr.. taknak ajak kite ke jadi tukang rasa? Ahaks!)

    ReplyDelete
  4. @Outbound di MalangWaduhhh.. ada kunjungan dari jiran seberang sih! Maseh ya bukkk (ke.. pak? Ngeee...)

    ReplyDelete
  5. alamak.... nampak cam sedap nih... huhu...

    http://sajanakcerita.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Beef carbonara tu yg paling gedevas... Rich of cream. Slurpppp.... Tapi fish and chips tu kalernya mmg pudar2 sket ek? Hehe. Kalau best, org yg dok jauh2 pun sanggup dtg ni. Gmbr depan umah tu Deeb tak amik ke? Alaaa...

    ReplyDelete
  7. @LydSunshineBtol! Sungguh berkrim so kena makan while still hot sbb bile dah sejuk rasa nak muak dah haha (mulelah pas kat anak! Thee...) Ekcelli gambar dia merah sbb ikut suasana malam tu kan so nyampah lak tengok jadik ku kenakan filter instagram kat sume gambo tu hehe. Gambar depan umahnya tak amek la Lydsunshine sebabkan kiteorg pun masuk ikut pintu belakang- kat dapo! Hahaha.... pastu tukang masak dia sume tercengang2 nengok kiteorang boleh? Tapi okehla tu kan sbb 1st taim datang mmg la sesat hehe... (cover)

    ReplyDelete
  8. @Liza RazakCube jangan tak cube! Lagi bagus ajak kite sekali haha!

    ReplyDelete
  9. nampak mengliurkan makanan yg diorder..

    ReplyDelete
  10. @MamaEmaItu baru nengok Ema... blom terai lagiii huhuu.. yummeh!

    ReplyDelete
  11. pernah mkn sekali kat situ,best!!!rege pong best :D
    sekali sekala pe salahnya :)

    http://pia-pinkylita.blogspot.com/2011/05/la-chateau-de-puahmakan-story.html

    ReplyDelete
  12. @Peri PiAO ye? Ak-ah kan... harge nya untuk sekali-sekala makan bolehlah kot! Thee...

    ReplyDelete
  13. @Outbound di Malang mmg best tempat ni...dh byk kali pegi dn dh jd mcm tempat rasmi bila ada besday...sapa yg tk pegi lg rugiiiii

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .