Tuesday, December 6, 2011

Home » , , , » Menculik Deeb- Day #2 (Batu Pahat)

Menculik Deeb- Day #2 (Batu Pahat)



Kisah penculikan hari kedua bermula. Harini kiteorang ke Batu Pahat dan stay kat Katerina Hotel. Ingat nama hotel ni ye sebab saya ade cite best jap lagi, heheh. Bilik kat hotel ni kecik sket takla seluas hotel Prime City kat Kluang tu tapi yet still okaylah sebab nampak well-maintained.


Biasanya each taim Pak Ustad kena keje area Batu Pahat, memang hotel nilah yang dia stay pun. Katil dia cume ade satu queen size (sian penculik kena tido bawah dengan Mirul hehe...) dan tandas dia pun tak la seluas kat Kluangnye.


Kat Batu Pahat ni setau saya tempat yang menarik cume Water Theme Parknya je *Thanks to encek Gugel* So kiteorang pegi la jugak sana tapi bile Pak Ustad dengar nak masuk untuk bermandi-manda je feenya RM15 dia kensel. Saya pun sebenarnya cuak gak nak bawak budak-budak gi mandi sana sebab saya ade tergugel pasal ade budak pernah mati lemas kat sana. Kena-kena pulak dari kat Kluang tadi hujan masih tak berenti so saya pun berat hati gak.


Nak pujuk budak-budak akhirnya saya bawak budak-budak gi mandi kat swimming pool hotel. Malang lagi sekali- pool dia cume untuk orang dewasa. Ketinggian airnya 4-6 kaki dalam... tapi dek kesian, saya bagi la gak budak-budak dok kat gigi air. Tak dapat basah satu badan, basah kaki pun jadik! Yang menariknya pasal tempat pool ni sangat cantik. Dekorasi dan tempat santai dia comel-comel sangat tapi tulah sayangnya kolam tu cume untuk orang dewasa. Siannn....


Sebenarnya saya tak tau kat mana tempat makan yang best kat area Batu Pahat ni so kami hantam sajalah pusing-pusing sebelum jumpa satu restoren yang terletak kat tepi jalan ni. Namanya tak sure tapi rasanya restoren Tom Yam Kung (tu je yang dia tulis kat signboard luar) Tempat makan ni berkonsepkan open-air so bestla malam-malam pekena sup ekor panas dengan siakap tiga rasa yang power diiringi hembusan angin malam yang sejuk itu. Ade satu menu yang menarik yeitu bubur nasi dimana ianya dihidangkan bersama kangkung goreng kicap dan kerang, telur masin dan taucu. Memang menarik! Bekas dia pun comel, tak caya tengok gambar! Oh ye, sebelum tu sempat la kami jalan-jalan kat bandar Batu Pahat tu. Sempatlah grab dua helai baju yang sangat-sangat comel!

Cantik tak baju saya? Hehe... ala-ala K-Pop gitu!

Maria ni memang betul-betul ikut perangai umminya. Umminya beli baju sejuk, dia pun ndak gak. Tapi tak acinya baju dia lagi cantik! Siap ade bulu-bulu Winter Sonata lagi!

Okeh, skang saya nak cite pasal hotel yang kiteorang stay ni ye *sile amek bantal untuk tutup muka* Waktu kiteorang sume tengah nyenyak tido, tetiba kul 3:44 pagi saya terjaga sebab rasa macam sesuatu hembus rambut saya. Malas nak layan so saya terus sambung tido. Elok nak pejam mata je si Rayyan pun melalak. Lepas 5 minit Pak Ustad ruqyahkan dia, akhirnya semua dapat tido lena semula. Tapi dalam 10 minit lepas tu, saya terjaga semula sebab terdengar bunyi henfon berbunyi. Tapi yang pastinya bukan bunyi henpon sapa-sapa antara kamilah sebab bunyinya tak pernah dengar. Rupanya masa semua dah tido semula tadi, si Mirul tak dapat tido dan dia cakap dia asek dengar bunyi henpon berbunyi dan laci dibuka-ditutup. Bile bunyi henpon tu dah brenti, tiba-tiba kiteorang dua terdengar bunyi seolah-olah kettle kat dalam bilik kiteorang sedang masak air. Cuma bunyinya tak brenti-renti seolah-olah airnya tak masak-masak!


Saya pun terusla terjun turun tido peluk Mirul kat bawah. Sebenarnya tanak terjun tapi sian sebab Mirul takut *Alasan* Taim tu Pak Ustad pun terjaga dan bunyi tu pun dan, dan brenti! Hampe betul! Pak Ustad pun bangun pasang ayat ruqyah lepas dengar cite dari saya yang tengah peluk Mirul tak lepas tu hehe... akhirnya baru la dapat tido sampai ke pagi. Itu je pun hehe... Dah abessss... ikuti siri penculikan Deeb-Day #3 lepas ni pulak okeh! Tungguuuu....

Gambar tiada kena-mengena dengan kisah seram di atas tadi tuh. Ni cume gambar Rayyan nak uk-uk. Selalu kat rumah bile nak uk-uk dia nyorok dalam bilik tapi bile kat hotel tak jumpe bilik- dia masuk dalam lemari!

Notes: Nak citer dari awal sile ke Menculik Deeb-Day #1


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

6 comments

December 6, 2011 at 2:02 PM

Aduh bestnye jalan2 ngan family!

December 6, 2011 at 2:08 PM

@Fabulous MeWajibbbb!!!! Heheh!

July 5, 2012 at 11:34 AM

alamak hotel katerina..next event nanti dgrnye kt hotel katerina...huhuhu

July 5, 2012 at 12:40 PM

@mama tisyaJage jageeee... ade matee yang memandanggg akakaka....

June 5, 2014 at 11:55 AM

Batu Pahat memang best..

June 6, 2014 at 2:41 PM

@esempoiCer citer ape lagi yang best!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket