Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Tuesday, December 13, 2011

Berangan nak LASIK boleh?



Korang de tengok tak Ustazah Pilihan mase final haritu. Serius terkejut sey bile dapat tau rupenya sume finalis tu dapat wat Lasik percuma :puteh_26: dengan Professor Dr. Muhaya yang comel tu! Ingatkan dorang pakai contact lense rupanya mata dah dibaiki... dan yang jeles tu sebab FREE!!! Pastu Maria cakap,

" Itulah ummi... bukannya nak masuk ustazah pilihan tu. Kalau tak, kan dah dapat wat benda tu free!" 

BOLEH??? Macam la ummi dia ni boleh sampai ke final pun! Masa stage 1 lagi wajib out!) :10:

Ni wajah Ustazah Firuz selepas Lasik. Comeiiinyeee dieeee....

Eh? Ooo... ade yang tak tau Lasik tu ape eh? Okeh meh baca sini *ehsan Mr. Wiki* : -

LASIK or Lasik (laser-assisted in situ keratomileusis), commonly referred to simply as laser eye surgery, is a type of refractive surgery for correcting myopia, hyperopia, and astigmatism. LASIK is performed by ophthalmologists using a laser.[1]
LASIK is similar to other surgical corrective procedures such as photorefractive keratectomy, PRK, (also called ASA, Advanced Surface Ablation) though it provides benefits such as faster patient recovery. Both LASIK and PRK represent advances over radial keratotomy in the surgical treatment of vision problems, and are thus viable alternatives to wearing corrective eyeglasses orcontact lenses for many patients.[2]

Nilah Prof Dr Muhaya yang comel tu....

Sorilah encek Wiki harini tak supply Malay translation so paham sendiri jelah ye, ahaks! So smenjak tengok Ustazah Pilihan Final haritu, ginilah daku berangan-rangan setiap hari. Kalaulah ku kaye, kan bleh hari ni terus proceed wat Lasik tu. Tayah dah pakai ini


ataupun susah-payah pepagi bute kopak mate nak masukkan lense ni, kannnnnnnn....!


"Pak Ustad nak dapat bonus ujung bulan ni. Wajib ngenen nih! Ekeke...." :mKening:


Signature

8 comments:

  1. @MamaEmaPaling murah yang diketahui setakat ni RM2K untuk sebelah mate. Aduiiyaiiii punnnn!

    ReplyDelete
  2. KC pun teringin nak buat lasik tu tapi .... takotttttt. hihihi.

    ReplyDelete
  3. @kakchik@ellaHuhuuu... tak ku sangke upenya Kak Chik pun pakai mate pelesu jugak ye! Ahaks! Caletttt....

    ReplyDelete
  4. Assalam Deeb,

    Memang FM pon terrrrrrrrrrringin nak buat. Tapi takot sgt! Lol. Lagi 1 ade 1 of my ladyboss buat, tapi lepas 4-5thn die kne blk. So tuh rase mcm 'nanti2 la fkir' hohohoho. FM nye rabun teruk jgk. 350. Trase kecacatan ini :( Tapi alhamdulillah.. Bsyukur, sbb tak susah pon rabun2 pon kan :) huhuhu

    ReplyDelete
  5. hmmm mahal...

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    ReplyDelete
  6. @Fabulous UsHahahaa.. ooo rabun 350 dah terase kecacatan diri ye.. haa ini 375 sialu pun teruk, hamek! Btul jugak no, buat mahal2 tetiba rabun balik, guano???!

    ReplyDelete
  7. @kondeYup exactly. Sebab itu kite kena skodeng para suami untuk ini haha!

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .