Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Thursday, December 29, 2011

Pakai tudung (baik) tapi...





Dah bagus dah pakai tudung dan baik sebab tak buat maksiat apa semua, tapi tudung tu sekadar tudung, tak tutup aurat dengan sempurna. Allah perintahkan wanita bukan sekadar memakai tudung sahaja,tetapi hendaklah melabuhkan tudungnya hingga menutupi dada..

Contohnya:

#1 pakai tudung tapi... nampak rambut (tak pakai anak tudung)
#2 pakai tudung tapi... pakai legging (ketat)
#3 pakai tudung tapi... baju pendek (tak tutup pinggul)
#4 pakai tudung tapi... baju jarang (tak pakai inner)
#5 pakai tudung almost perfect tapi... nampak kaki (tak pakai stoking)
#6 pakai tudung tapi... pakai baju lengan pendek/lengan tiga suku
#7 pakai tudung tapi... tak tutup dada (common problem walhal ianya disebut di dalam al-Quran )
#8 pakai tudung tapi... nampak leher (sebab nak tayang subang kot)
#9 pakai tudung tapi... sanggul tinggi sesangat
#10 pakai tudung tapi... ber-make-up tebal (tabarruj)

Bukannya tak boleh nak melawa dan berfesyen tapi berpada-pada lah .. Boleh je tutup aurat dengan sempurna dan nampak lebih cantik. Kalau di mata manusia tak cantik pun, at least cantik di mata Allahkan? :03:


Thanks for the info: Kempen Aurat Saya Maruah Saya


Signature

1 comment:

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .