Tuesday, September 25, 2012

Home » , » JJCM: Kenny Roger's Roasters- Festival Mall City

JJCM: Kenny Roger's Roasters- Festival Mall City




RATING
Servis: starstarstarstarstar
Food: starstarstar starstar



Haritukan saya jatuh jamban *akaka... klaka tul bunyiknye* maka sebelum saya mengurut, saya gi la bawak budak-budak makan kat Festival City Mall. Ingatkan depa nak makan kedai murah-murah aje, sekali dorang pakse umminya yang tinggal bape sen je ni gi Kenny Roger's. Hampesss tul... tapi takper, duit raye korang banyak lagi kat tangan ummi agaga... *alamak terpublished pulak. Harapnya takdelah mana-mana anakku yang tergugel entry ni ye, amin. Ngeh, ngeh...*


Ekcelli ni kali kedua saya makan kat sini. Macam haritu gak, orang tak ramai makan kat sini so korang blehla jalan-jalan setengah jam pilih mana tempat duduk korang nak. Specialtynya dah tentulah ayam panggangnya yang sangat lembut tu tapi ade gak lain-lain cam cheese macaroni, sandwich, mushroom soup. Tapi harini pasal yang nak makan yelah tiga orang budak yang kebuluran, jadik order pun ikut perut depalah.

Hat ni Quarter Meal dengan side dish Fruit Salad, Mashed Potato dan Aromatic Rice.

Ni Cappuchino Iced Blended. Pahit sket- kalau korang ske minum kopi pahit mesti suke ni gak.
Ni Half Meal- ayam dia separuh. Selalu saya suke amek side dish Baked Beans dengan Fresh Salad tapi kali ni redha jelah ngan nasik sebab ini untuk dua orang budak lelaki yang memang takleh hidup tanpa nasik itew.

Ni pun side dish. Ade 3 pilihan- muffin chocolate, vanilla atau banana. Saya head over heals ngan Banana ni! 

Kalau korang tak caye yang tempat ni hamat lengang kan... marilah lihat bukti ini: -

Sesuke ati je anakku main ala-ala jadik ulat beluncaskan?

Pssttt.. kan sinikan haritu dah bukak kiosk Big Apple. Uuu syoknya tayah gi Jusco lagi bile tingin. Rupanya skang dah ade yang saiz mini RM25 untuk 28 pieces tau! Suke sangatttt! At least kalau kecik-kecik takdelah budak-budak makan tak abes pastu paksa ibubapa habeskan bekas donut yang mempunyai kesan DNA busuk dorang tu hehehee....

Perasan? Ke tak perasan? Hahahaa.. ak-ah memang berselerak. Beginilah donut korang akan end-up kalau korang ade anak yang asek nak berlari masuk kedai sana-sini pastu korang terpaksa bermain kejar-kejaran ye. *Saje nak salahkan anak padahal sendiri yang TERbalikkan mase teruja pilih menu kat Subway agaga...! *


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

20 comments

September 25, 2012 at 10:03 AM

ololo..syian kt donut tu..tunggang terbalik dh gayanyer..hoho

kenny rogers memang menyelerakan, makanan die pon ala2 sihat je kan..jadi x kisah sgt kalo nk makan banyak2..lengang btol..senang skit kalo bwk anak yg melasak mcm anak saya..hoho

September 25, 2012 at 10:04 AM

wah dah lama tak makan kenny rogers!

September 25, 2012 at 10:43 AM

walaupun rupa donut tu dh xder..janji rasa dia xder la bertukar..kihkihkih

September 25, 2012 at 11:09 AM

@Nens CollectionAk-ah mmg pun tapi kan kalau selalu gi sini alt declare muflis hahaha...

September 25, 2012 at 11:10 AM

@Eny YusnizarHehee.. marilah belanja i! Muahaha...

September 25, 2012 at 11:10 AM

@adda syuhadaAk-ah seb baik! Kalau tak makan sume same je rase kesiannn...

September 25, 2012 at 11:16 AM

Saya kalo pegi makan, mesti tak menyabor nak makan. Sebab selalu tak sempat nak amik gmbr. Ni kira saya impress la dgn Farah sbb penyabar org nya.

*ulat beluncas kah itewww? Hahahah. Kenny Rogers aku yg punyaaa...

Big apple tu yg versi kecik ek? Saya tak penah beli lagi yg ni.

September 25, 2012 at 11:28 AM

@LydSunshineMasa takde anak dulu ku mmg rakus pantang ade makanan served dah kat depan harus hilang sekelip mata. Tapi la ni bile dah ade anak-anak, kna la bagi depa makan dulu sebab bile dorang tak abes kang eden gak yg kena perabihkan. So yg penyabar tahap dewa dalam kes ni yelah anak-anak den sebab terpaksa layan ummi dia nak shoot gambo makanan dulu sebelum dorang dapat makan agaga... Big Apple tu ade lagi yang untuk portion kecik Lyd. Setakat korang berdua err.. bertiga makan boleh beli yang itu. Itu belas, belas je dalam sekotak.

September 25, 2012 at 11:47 AM

terliur tengok makanan sedap2 kat atas ni...smpai xnmpak huruf2 yang bertaip tu...huhu...

September 25, 2012 at 1:55 PM

sakan ko makan deeb, terliur aku !!

September 25, 2012 at 2:12 PM

berjaman rasanya tak makan kenny rogers ni, festival city ni ada kedai jual brg rumah kan, ala lupa pulak nama kedai tu

aritu ada tgk kat majalah hiasan ni, tina tak minat sangat big apple tapi kalau org hidang, makan je hehe

September 25, 2012 at 3:11 PM

Dah lama x mkn KR ni.. Eh dah Ada donut kecik2.. Harus grab ni..

September 26, 2012 at 1:45 PM

berselerak pun tak kisah..janji rasanya tetap sama..hehehe

September 26, 2012 at 2:03 PM

@NURGilah. Errr tapau kite sekali ek! Dusyumm!!!

September 26, 2012 at 2:04 PM

@Ema JunaihaKannnnn! Yg penting sodap!

September 26, 2012 at 4:53 PM

WOI LA HAI MERIAH MAKAN NI!

September 26, 2012 at 5:01 PM

@izzahAmboihhh melampaunyeee.. ekeke...

September 26, 2012 at 5:02 PM

@Zura LeeAku kan nyuapkan anak2 je. Manade aku makan *ayat cover*

September 26, 2012 at 5:03 PM

@Tina OthmanManyak kedai dalamnye Tina tapi ongkosnya harus disediakan dulu ya bukkk... Ooo tak ske eh? Alhamdulillah! Agaga...

September 26, 2012 at 5:03 PM

@Kesuma AngsanaEgegege...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket