Friday, September 14, 2012

Home » , , » Ghaye, Ghaye, Ghaye!

Ghaye, Ghaye, Ghaye!



Orang sume dah abes cite pasal ghaye, Mak Jemah sorang ni baru nak post cite ghayekan? Muahaha... allooo... bawak bertenang. Ade motipnya okeh. Sebabnya saya baru je betul-betul raye ni haa... so barulah best cite pasal rayekan? Kalau tak abes pose lagi, tak rase cam raye lagilah... hehe... *Nampak no lembab! Dah berapa banyak hari dok skip pose- sampai dah nak abes Syawal baru clear utang akaka...* Okeh, mari layan gambo sampai lebam!


Ini adalah kubur atok Maria aka abah saya. Tahun ni kubur arwah abah ade bunge kaler kuning lagi, cewah! Kubur dia wajib pergilah taim ghaye-ghaye ni tapi tahun ni saya pergi awal sehari sebelum raye. Atok mesti seronok sebab tahun ni cucu-cucu dia pun ikut kena paksa same sedekahkan Yassin untuk dia. Suka sangat rumput atas kubur tu- sungguh gebus! Rasa cam nak tido baring atas dia aje! *Hilang akal*

Ni gambo mase malam raye kat umah Wan Dolly depa. Biasalah, besoknya kan dah nak salam-salam jadik malam raye adalah waktu yang paling sesuai untuk menambahkan dosa sesama adik-beradik dulu. (Sila abaikan harta-benda yang tak sempat kemas lagi di belakang mereka-mereka itu ye!)

Perkara paling dah tau sangat! Pepagi raya- kena posing sorang-sorang kendian ramai-ramai pulak sebelum beraya. Sungguh skema.

Kemain ayu lagi daku meminta ampunkan? Jangan tak tau, gaya tu penting untuk mendapatkan angpau yang isinya hebat akaka... Tengoklah pegang tangan laki cam nak salam Agong gayanya *propa sungguh!*

Depa ni memang terserlah bebenor beraya sebab nak angpau. Lenkali ikut gaya ummi ye, cover-cover sket. Yang paling ketara yang dua orang ustad kenit tulah!

Kay abes cite rayaaa... yeayyyy... opsss de lagi! Haritu penutup beraya diakhiri kat umah kakak saya kat Batang Kali nun. Rumah lain pergi gak tapi sebab korang bukan yang terakhir pergi,kan, jadik gambar korang takde hahaha... *pilih kasih* Meh layan...

Ayam goreng tapi goreng-goreng pun sodapppp!!!

Udang masak kunyit. Ini menu kakak ipar saya bawak. Bosa-bosaaaa...

Rojak. Menu pemalas camni konpemlah saya yang bawak. Itupun timun smuggle opis punye heee...

Agar-agar sirap ni dah pasti konpem Wan Dolly lah yang bawak.

Bedal tak nyempat-nyempat pastu baru amek gambo maka terhasillah gambar ini. Ayam masak merah yang dah nak abes hahahaa... sedappp!

Ni pun sodap- daging masak kicap. Simple tapi power.

Orang Perak wajiblah ade jelatah ni kalau masak nasi minyak! Eh, lupe plak nak amek gambo nasik! Theee...

Muke baru bangun tido dalam kete- sampai je terus bedal nasik! Tamak haloba pulak tu conquer meja. 

Laaa... dah abes raya???!!!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

22 comments

September 14, 2012 at 10:53 AM

bestnyer..bahulu ros..sedapp..
xpe2 selagi syawal ade leh lg citer2 pasal raya ni..hehe

September 14, 2012 at 10:56 AM

Cantiknya bunga atas kubur tu. Kembang gemuk2 je. Pokok tu mesti turut berzikir utk arwah atok budak2 tu kan?

Deeb, banyak ke duit raya pak ustad bagi? Heheh. Kemain lagi sopan santun bersalam dgn pak ustad. Rupa2nya pak ustad tu mmg ustad eh? Heheh. Selama ni ingatkan mcm awk saje2 bagi nama je kat dia. (sbb nampak dahi tu lebam tu.)

September 14, 2012 at 11:08 AM

bukan main segar bunga kat kubur tu..comel2 anak pakai jubah..

September 14, 2012 at 11:20 AM

@Nens CollectionSedap wooo bahulu makan ngan kerepek bawang pastu minum milo panas huahuaa.. cam bebudak! Syawal dah tinggal 2 hari je ni thee...

September 14, 2012 at 11:22 AM

@LydSunshineAmin mudah-mudahan. Duit raye mane leh expose, itu rahasia rumahtangga hahahaaa... Ko jangan tak tau Lyd, lebbam tu sebab hari-hari tepuk dahi tengok perangai bini tak senonoh akaka...

September 14, 2012 at 11:23 AM

@MamaEmaAlaaaaa maknye tak comel kewww??? (Nak jugak!)

September 14, 2012 at 11:38 AM

he he... x abis lagi raya ada 2 - 3 hair lagi !

September 14, 2012 at 11:55 AM

@Kesuma AngsanaHeheee...

September 14, 2012 at 12:16 PM

awak sungguh jeliter. :)

September 14, 2012 at 12:27 PM

@gadisBunga™Erkkkk!!!

September 14, 2012 at 4:57 PM

ghaye sbulan la.. belum hbis lgi. bru nak abih

September 14, 2012 at 5:07 PM

samat hari raya

tadi dah komen sekali hilang daaa

lawa baju raya, pink kaler lg, suka

September 15, 2012 at 9:30 AM

@~Beb~Haaallaaa tinggal 2 hari je lagik! Huhuuu...

September 15, 2012 at 9:30 AM

@Tina OthmanTu namanya tak baca Bismillah sebelum komen akaka... Kannn? Pink rules!

September 15, 2012 at 10:18 PM

sedapnya makanan, jeles ngan gambar yang sangat clear

September 15, 2012 at 11:04 PM

@SharinginfozJeles ngan gambar keeeee atau jeles ngan makanan itew? Theee...

September 16, 2012 at 1:09 PM

wahh meriahnya raya .. x pe kemeriahan syawal masih terasa lagi hihi :))

September 19, 2012 at 2:38 PM

yg lain cm tk best, terliur tgk udang yg bosa bosaaa tu jerk... seday wey !!

September 20, 2012 at 4:40 PM

@WaniEkcelli tahun ni yang paling tak meriah Wani huuhuuu...

September 20, 2012 at 4:40 PM

@Zura LeeOoo sombong yeeee... sekali rase fengsan tauuu agaga...

Anonymous
October 4, 2012 at 9:01 AM

gilo

October 4, 2012 at 9:14 AM

@AnonymousWakakaa.. ops! Terlupa nak amek ubat!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket