Friday, May 4, 2012

Home » , » Surprise la sangatttttt!

Surprise la sangatttttt!



Yup, mak saya memang camtu. Kononnya nak wat projek surprise tapi sebelum nak pergi dia gi tepon bagitau orang yang nak disurprisekan tu yang dia nak datang hahaha... kantoi seyyyy! So kite kire surprise ni ala-ala suam kuku punye surprise la ye! Akaka...


Ni sebenarnya projek nak gi melawat kakak saya kat Batang Kali tu sempena besdaynya. Lagipun mak dah lama tak bizibodi wat inspection kat umah dia so nak cek la kot-kot ade barangan yang boleh di letgo ke hape haha... *skeati jekan?* Comel sungguh mak nih! Apa-apa pun jom layannn... (Karangan ni dalam versi lain boleh baca kat sini ye, hehe...)

Cantikkan hasil kerastangan kakak i ngan anak-anak dara dia? Walaupun kek ni dia kate tak jadi tapi sodap weh!

Ni kek beli takleh bagi kredit hehe...

Sandwich tuna yang yummeh!

Menurut kajian, makan bihun takde manyak kalori so saya tambah 3 kali...  yelah, yelahhh.. 4 kali. 
Apa???

Si Farah ni lain takde nak dibawaknye... balik-balik muffin! Nampak no takde idea! Ahaks!

Gambar bukan nak menunjuk makanan yang hado tapi nak bagitau yang dari datang tadi sampai nak balik pun Wan korang tu 
tak berganjak-ganjak dari meja makan ni! Hahahahaaa....

Bile peyut dah buncit, marilah kite membuat aktiviti senaman yeitu mengejar kucing belakang umah dan skodeng bunga kat depan umah pulak !

Ni namanya Abu. Bukan Abu Hurairah apetah lagi Abu Lahab.

Yang hini namanya Itam. Dia SANGAT CHOMEL!!!

Mak kate bunga ni namanya Bunga Kembang Cina. Tinggal sikit dah sebab mak rembat bawak balik umah.
Nakal mak ni.

Eh? Dah abes? Ngeee...

Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

18 comments

May 4, 2012 at 9:46 AM

Kek yg kakak dgn anak2 dara dia buat tu pavlova ke? Nak tgk dalam dia cemane.

May 4, 2012 at 10:04 AM

@LydSunshineOwh bukan. Itu kek vanilla layered ngan strawberry jem jek. Alaaa LydSunshine kite x amek la plak. Tak sempat!!! Sodap ngat! Hahaha...

May 4, 2012 at 10:07 AM

sedaapp..sengaja r akk nie...kekeke...kak muffin coklat tue..nak resepi bule?!

May 4, 2012 at 10:13 AM

@oshin-jamelKo diet tutup mate sebelah Oshin haha! Muffin tu beli yg tepung siap kat kedai baker je Oshin. Kalau datang KL nanti bgtau ku boleh belikan k!

May 4, 2012 at 11:00 AM

terima kasih buat blog utk akak ni ... hehe. cantik gambar2 tu ... 'the best' photographer...(betul ke eja ni...hehe)???

May 4, 2012 at 11:13 AM

@SallyTakdehal kalau dipomot kat blog sendiri juga haha (tak ikhlas). Gambar cantik? the best photog? *Aduh fengsan* Yang bg cantik kamera tu jadi berdoalah supaya utang kamera tu cepat abes dibayo ye hahahaha...

May 4, 2012 at 11:17 AM

Wahhh..
ada makan2..
Lenkali jgn lupa ajak:)

May 4, 2012 at 11:59 AM

@TopsyTurvyMumHehe.. boleh jek!

May 4, 2012 at 12:04 PM

serius cantik gambar2 ni.. :)
nampak sedap je makanan tu...tapi mesti sedap kan...nyum nyum...

teringin nak beli kamera canggih2 sket...tak nak yang besar,nak yang tak berapa besar tapi kualiti gambar ok..ada suggestion tak?? :)

May 4, 2012 at 1:47 PM

menariknya makanan2 itu.hehe...

May 4, 2012 at 2:30 PM

@Cik SeniCik Seni... tak sedappp wekkk (hahaha.. saje je nak bg jeles! Motip??) Cik Seni, beli jek OMD ni. Kitepun baru pakai mmg puas ati. Hrtu bwk gi sports day, org sume ingat kompak haha. Walhal dorang x tau ni mini slr. Untuk pompuan comel memang sangat sesuaiiii (muntah cepat!)

May 4, 2012 at 2:31 PM

@iedaTu baru 'nampak' je. Den dah berjaye masukkan dalam peyot boncit ni haa... perghhhh!!! Mabeles!!!

May 4, 2012 at 5:06 PM

aw.. awww.. saya pun nak juge laaaaa... nak.. nak.. sikit bole? tapi dah masuk dlm pewot kan?

May 6, 2012 at 8:41 AM

@Farah ShamsudinBoleh, boleh... tunggu next surprise ye hahaha... yg ni sume dah masuk kilang kumbahan!

May 7, 2012 at 10:18 AM

mak mak punye surprise ni mmg comel. :)

bunga dalam gambo last tu saya penah baca, kononnya akarnya boleh ubatkan luekimia.

May 7, 2012 at 11:28 AM

@gadisBungaOoo ye ke Gadis Bunga! Baru ku tahuuuu... maseh!

May 7, 2012 at 2:14 PM

peh. sedapnye. nak kek tu boleh tak?

May 7, 2012 at 2:52 PM

@Abang ZamHehehe... selagi Indah Water blom dtg sedut, konpem ade lg kt umah tu! Ahaks!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket