Friday, February 24, 2012

Home » » Pesanan ayah arwah Adik Faris buat semua

Pesanan ayah arwah Adik Faris buat semua

Gambar ehsan gugel


Sebenarnya saya sebak nak baca apetah lagi nak tengok gambar-gambar terakhir arwah adik Faris yang meninggal dunia pada 23hb February 2012 (kebetulan sama dengan harilahir anak saya yang bongsu, Danish Rayyan yang ke-4 tahun) akibat barah darah. Tapi bila saya baca pesanan ni dari wall seorang sahabat, saya rasa ini adalah info yang amat-amat berguna buat sume orang tak kira samada mereka mempunyai anak atau tidak. Ini petikannya: -


Pesanan dari Shamrulismawi Abah BlackPearl, 
ayah kepada Allahyarham Faris Nur Daniel buat semua ibu bapa...

Buat kawan-kawan semua.... Antara perkara yang kita boleh jadikan pengajaran dari kisah Allahyarham Faris Nur Daniel...

  • Bila anak merengek bangun malam, janganlah marah dia. Jangan merungut kenapalah kena bangun malammmmm.. mengantuk.. etc... That might be the last night that he/she does that.
  • Bila anak mintak mainan atau sesuatu kalau mampu, kita cubalah berikan. That might be the last night that he/she ask for something.
  • Bila anak nak susu, berikan dgn penuh kasih sayang... That might be the last day that he/she drinks it. Sama ada susu ibu atau susu formula, dua dua sama je. Pemberian dari ibu/ayah kpd anak.
  • Bila anak buas dan nakal, sabarlah. That might be the last day that we can see him/her being active.
  • Bila suapkan anak makan, suaplah dgn penuh kasih sayang... That might be the last food that he/she eats.

Bottom line is......Hargailah masa anda bersama anak-anak...Kita tak tau bila kita atau dia yang akan "pergi" dulu.

# to all the parents out there..pls take note (peringatan utk diri sendiri juga) #

Notakaki Saiz Tujuh:
Kalau korang ketinggalan ketapi, korang bleh gi ke blog Mazidulakmal.com sebab dia ade kisah rentetan dari awal arwah adik Faris dimasukkan ke hospital sehinggalah saat jenazahnya dikebumikan. Saya tak mampu nak citekan kisahnya sebab saya tidak dilahirkan setabah dan secekal ibu dan bapanya itu. Al-Fatihah.

Gambar ehsan gugel


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

6 comments

February 24, 2012 at 11:38 AM

betul..x sanggup dah nak tgk gambar² arwah.. dr smalam nak entrykan..tapi x terdaya..asik la meleleh air mata

February 24, 2012 at 11:53 AM

kak nak copy pesanan ini sebagai pertingatan utk diri senrik jugak

February 24, 2012 at 2:15 PM

@Ibu DarwisyKitekan tabah orangnya jadi airmate dia nak tumpah pun cam memalu kucing so sampai harini masih dok tang tu la gak thee... Tp serius mmg kalau kena kat diri sendiri rasanya kite koma terus. Tak tau caner nak hadapi kehilangan sikecik itu.

February 24, 2012 at 2:16 PM

@iena hamdiSilekan Iena. My pleasure. Moga pahala menyambungkannya dapat dinikmati bersama, amin.

February 24, 2012 at 3:48 PM

memang menitis airmata bila terbaca blog abang mazidul..al-fatihah..

February 24, 2012 at 4:17 PM

@Mama EmaKan..? (tak mampu nak kata pe lg)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket