Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Tuesday, February 14, 2012

Review: Restoren Mee Rebus Cikgu



RATING
Service: starstarstarstarstar
Food: starstarstarstarstar


Haaa... kalau korang jalan-jalan kat area Pusat Bandar Sri Gombak ni, korang WAJIB terai makan kat restoren ni tau. Saya pun tak tau nape nama restoran ni ade perkataan 'cikgu' tu. :28: Maklumlah saya ni kan bukan jenih malas bizi bodi :ku jejak mu: nak korek sume asal-usul tempat ni. Tapi yang penting, sume menu kat sini semuanya sedap-sedap belaka!


Walaupun specialty derang yelah mee rebus yang sungguh pekat dan sedap hingga menjilat sudu itu *pandai mak promo kan?* :girl_16: derang ade gak menu-menu yang lain macam: -

  • mee/ bihun/ kuey tiaw sup with or without begedil
  • soto nasi impit/ bihun with or without begedil
  • nasi lemak
  • nasi goreng ala cikgu
  • char kuey tiaw/ bihun char yang korang boleh pilih nak dimasak style basah ataupun kering *mengada kan?*



Bagi yang nak menerai, kedainya kat Jalan SG 3/10- sederet dengan restoran mamak Neesma. Owh ye, restoran ni bukak kol 11:00 pagi sammmmmpai kol 10:00 malam so pe lagi? :cinta: Terai le...

Yummeh!
Signature:best:

14 comments:

  1. sedappp nye kak....hehehhee..nnti nek kl kne try la kt cnie..hehehe......akk wat sy lapo!

    ReplyDelete
  2. kat belah mana ni? yg kat pustaka rakyat tu ke

    ReplyDelete
  3. tambah lagi satu tempat makan...Boleh terjah.

    ReplyDelete
  4. OK. 1 hari nanti KC mesti nak pergi.

    ReplyDelete
  5. @Tina OthmanArea Maybank dalam. Ade pasaraya Big kat situ. Pustaka rakyat tu kat SG 1..yg ni SG 3.

    ReplyDelete
  6. @kakchik@ellaMailah sini Kak Chik. Kite dating! Hehehe...

    ReplyDelete
  7. hari-hari lalu depan kedai ni sebab dekat jer ngan umah kite tapi tak terpanggil pun tuk singgah dan mencuba... insyaallah, akan singgah nanti... :)

    ReplyDelete
  8. @InaAchikMaknanya hari2 la Ina lalu opis i ye? Hehehe... wat a small worldkan? Harini kalau llu hon lapan belas kali eh! Senang nak tau bile Ina lalu! Ahaks!

    ReplyDelete
  9. uiiii likatnya nampak kuah dia! ni yg tak sabaq nak pi try ni! slurrpp! =P~

    ReplyDelete
  10. Jln SG tue kat maner? :D rasa nk try jugak la *air liur meleleh*

    Latest: Lovely Taste at 6

    ReplyDelete
  11. @FiSh. ohFISHieeSG 3/10... same row dengan Restoren Neezma (kedai mamak tu). Dia yelah satu small lot so kena bukak mate besar2 okeh! :)

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .