Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Tuesday, December 4, 2012

JJCM: Nasi Kukus Ayam Dara Berempah (Selera Utara), Sg Buloh




RATING
Servis: starstarstarstarstar
Food: starstarstar starstar


Kalau haritu saya dah bagi review pasal Nasi Kukus Ayam (Selera Kelantan), hari ni saya nak bagi review pasal Nasi Kukus Ayam Dara Berempah (Selera Utara) pulak. (Wahhh... macam tak masak je daku ni kan? Asal balik umah aje musti nak tapau haha...! Hentikan bidaah itu ye sebab itu hari bondaku ikut sekali balik umah. Maka itu pasallah tak sempat nak masak ngee...)

Ni kuah kari dia. Mengandungi bahagian anggota-anggota ayam tapi tenggelam dalam kuah. Sedap gak tapi pedas sket.

Sambal belacan ni okeh, sedap!

Kalau namanya pun selera utara maka wajiblah ade jelatahkannn...! Sedap gak tapi masih takleh challenge mak saya punye hehe... 

Haaa... daging masak kicap ni pestaim beli yang dia bleh wujud sekali dalam pakej nasi kukus ayam dara berempah. Tapi rasa dia biase je.

Opkos yang paling best yelah ayam berempah dia nilah! Rasanya lebih sedap dari ayam selera Kelantan haritu sebab yang tu kurang rempah sket.

BURPPPP! Heee...


Signature

12 comments:

  1. mengancam perut yang lapar di pagi hari

    ReplyDelete
  2. @Lynda Che LahHahaha.. orang yang post entry ni pun rasa cam nak kebuluran jugak huahua...

    ReplyDelete
  3. @DeeKetahuilah anda bukan setakat nampak saje tapi memang sodap! Agaga...

    ReplyDelete
  4. ayam tu yang paling menggoda kalbu... phewww lapor la plak heheh...

    ReplyDelete
  5. @NadiAzmaNHeheee.. ayam memang menggamit kalbu huhuuu...

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .