Monday, December 9, 2013

Home » , , » D.A: Menu Lunch/Dinner-1

D.A: Menu Lunch/Dinner-1



Okeh skang kite tengok menu untuk makan tengahari pulak. Menu ni boleh gak dibuat untuk dinner. Senang cite buat je lebih, nanti malam tayah masak dah hehe... Meh tengok bahan-bahan dan cara memasaknya: -

Bahan-bahan: 
2 ketul bahagian ayam (buat 4 ketul kalau nak masak untuk dinner sekali)
Sedikit serbuk kunyit
Sedikit serbuk lada hitam
Garam
Daun salad
Tomato
Kubis
Mayonis
Minyak olive



Caranya: -

  1. Perap ayam dengan garam dan serbuk lada hitam. Biar satu jam kemudian dipanggang/ digoreng. Saya guna kuali pemanggang ajaib 'IKAN' so agak sekejap jelah masaknya dan tak perlu guna minyak sampai tenggelam ayam. Sikit je dah cukup.
  2. Untuk salad: Potong semua sayuran dan masukkan kedalam bekas. Percikkan sedikit minyak olive dan letak sesudu besar mayonis dan sedikit garam. Mayonis ni pastikan korang beli hat Jepun punye tu tau yang ade lambang budak kecik tu. Yang itu kadar carb dia 0%. Kalau guna jenama Kimball, kadar carbnya 1.1g still masih rendah. Brand lain saya tak perasan so kalau korang nak gi beli better baca nutrition fact dia dulu ok. So, lepas dah masukkan semuanya, korang gaul manja-manja sudah pastu dah boleh makan!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket