Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Thursday, December 19, 2013

D.A: Menu bekpes -4


 

Menu bekpes yang ni senang jek tapi sodap! In fact sebenarnya korang boleh je godam sikit je resepi biasa bertukar kepada sesuatu yang lebih sodap macam hini. Meh kaji bahannya: -

Bahan-bahannya: -
Telur sebijik
Lada sulah
Sedikit parutan cheese
2 ketui sosej (nak lebih skeatilah)
Tomato dan sayur salad

Caranya: -

  1. Goreng je telur tu dalam minyak yang sedikit. Kalihkan dan terus bubuh sedikit lada sulah dan parutan cheese ikut la berapa banyak korang suke ek. Pastu lipat dan angkat taruk atas pinggan.
  2. Sosej tu panggang je atas periuk pemanggang ajaib sampai masak. Dah siap masukkan dalam pinggan dan letakkan tomato yang dipotong dadu dengan sayur salad disebelah. Dah siap! Senangkan!



  Signature

2 comments:

  1. nyumm

    tapi tina kan kak deeb makan telur berat takmau pun turun haha, mungkin tak rasi kot, dulu2 klu mkn lamb ye berat turun, tapi skrg lebih pada low carb/moderate carb je dah, tak buat atkins pun

    ReplyDelete
  2. @Tina OthmanMemang ikut orang gak la Tina. Selalu dengar camtu. Kitepun yang wat naik cuma nasik je sebenarnya. Makan roti ke atau tibai makan sume menda high carb lain ok je tak naik.

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .