Thursday, August 9, 2012

Home » , , » JJCM: Day 19 Ramadhan 1433

JJCM: Day 19 Ramadhan 1433



Sticky Note:

Makruh hukumannya menayang gambo makanan di bulan pose sehingga meleleh air liur... So hanya yang berjiwa kental saje dibenarkan membaca entri ini ye sebab entri saya sekadar untuk berkongsi dan memberi idea mengenai juadah yang boleh kite sediakan untuk keluarga sewaktu berbuka aje. Kalau saya menyebabkan korang jadik lalai dan lupa matlamat sebenar kite berpuasa, saya minta maaf ye.

Harini masih mood nak gi PARAM Taman Sri Gombak sebab semalam dah usha beberape makanan yang nak beli hari ni. Canggih tak? Harini punye juadah semalam dah rancang haha...! Nampak no pose cume nak makan, CEH! Meh layan: -

CAKOI DAN DONUT
Asalnya semalam terliur nengok goreng pisang makcik ni tapi harini bile gi kat kedai dia terbeli cakoi ngan donut pulak hahahaaa... syaiton, syaitonnn... Sebab tak rasa jadik tiada markah.

KEBAB DAGING
Kebab ni feveret saya mase ngandung Maria sebab tu saya bagi nama dia Mariatul Qibtiyah- satu-satunya isteri Rasulullah yang pandai masak kebab sampai isteri-isteri Baginda yang lain cemburu. Perghhhh! Kebab ni memang orang pasar malam Sri Gombak yang jual so saya dah memang tau sedap. Markah 10/10.

SOTO
Ni dah pasti untuk budak yang pose sampai kol 11:00 pagi setiap hari tu... Rayyan! Tak rasa so tiada markah hehe...

PULUT MANGGA
Haaaa... yang nilah saya dok usha dari semalam nih! Sedap wehhh! Tapi sayang dapat makan 1,2 suap je sebab lepas tu angin kesedaran takleh makan pulut pun datang tetiba akaka... Hins, hins (semput) Aiseh! Markah tetap 10/10.
Belanjawan Ini Hari:
Cakoi dan donut: RM2.00
Soto: RM4.00
Kebab: RM3.00
Pulut Mangga: RM5.00
Air soya: RM3.00

Jumlah busat: RM17.00
Ni gara-gara pulut manggalah ni bajet ku dah larik! Dah lepas ni takleh beli!

Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

13 comments

August 9, 2012 at 9:12 AM

glup!tertelan tgk kebab daging!!

August 9, 2012 at 9:30 AM

pulut mangga tu bikin air liur meleleh jer...

August 9, 2012 at 12:16 PM

mcm best je kebab tu...

August 9, 2012 at 12:18 PM

mcm best je kebab tu...

August 9, 2012 at 12:18 PM

mcm best je kebab tu...

August 9, 2012 at 12:18 PM

mcm best je kebab tu...

August 9, 2012 at 12:32 PM

Mariatul Qibtiyah tu nama isteri nabi ye? Uihh.. serius tak tau. Nampak sgt sejarah nabi tak khatam.

Ngape takleh makan pulut? Angin ke? Nampak tak mangga tu dah lebam. haa., itu dah terkena proses pengoksidaan la tu. Hehehe.

August 9, 2012 at 2:10 PM

@:: Mrs.Eady ::Hehee.. memang sedap. Dagingnya manissss!

August 9, 2012 at 2:10 PM

@adda syuhadaKan? Kitepun kelmarin dah beli2 taim nak balik baru terperasan. Terliur mak! Tu yg bercita-cita nak gi lagi harini tu hahahaa... akhirnya dapat gak ku rase hehe...

August 9, 2012 at 2:12 PM

@Raja PelautTulah Rajab aku dah pesan lepas sahur jangna tido balik, kan dah mamai! Brape banyak ko tekan komen ni haaa??? Hahahaa...

August 9, 2012 at 2:14 PM

@LydSunshineHeee.. no komen ngeh, ngeh... Mariatul tu seorang hamba yang suaminya terkorban so Nabi nikahi dia heee... Ak-ah kan, mangga itu telah mengalami pengoksidaan. Betul tak eja? Ngeh, ngeh... tapi lebam pun sodap gak ku tibai! Lyd... pulut tu orang asma tegar cam saya ni takleh makan sebenarnya weeee...

August 9, 2012 at 3:39 PM

waa.. nape datang Sri Gombak tak bagitau??
area kite laa nii.. nanti datang roger2 ye..

August 9, 2012 at 3:57 PM

@Farah ShamsudinE-ehh opis kite memang kat SG 3/10 la Farah! Mehla cuci mate dan habeskan belanjawan sesame ahaks!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket