Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Wednesday, August 8, 2012

JJCM: Day 18 Ramadhan 1433


Sticky Note:
Makruh hukumannya menayang gambo makanan di bulan pose sehingga meleleh air liur... So hanya yang berjiwa kental saje dibenarkan membaca entri ini ye sebab entri saya sekadar untuk berkongsi dan memberi idea mengenai juadah yang boleh kite sediakan untuk keluarga sewaktu berbuka aje. Kalau saya menyebabkan korang jadik lalai dan lupa matlamat sebenar kite berpuasa, saya minta maaf ye.

Harini rasa bosan pulak nak pegi PARAM Danau Kota. Balik balik nengok mende yang saaaaameeeeee jek so saya curang ke PARAM belakang opis je kat Sri Gombak nih. Hehe...

ROTI GORENG
Agak pelik roti goreng di dalamnya ade sosej. Hmmm saya prefer yang asalnya version kot yang ade daging pastu cam kuah-kuah sikit tu. Tapi cemanepun bebudak punyelah suke sampai berebut-rebut so terpakselah bagi markah tak ikhlas 10/10.

ROJAK SINGAPORE
Saya ni selalu ikut pak ustad gi JB tapi bila usha dia ajak singgah Singapore dia selalu cakap tanak sebab barang sana mahal. Alaaa... orang bukan nak beli-belah pun, nak rasa makanan dia jek! *Kunun. Walhal list barang nak beli dah bergulung!* Oleh sebab kebarangkalian untuk dapat gi sana tu cam 1:100 so bile ternampak juadah ni semalam saya pun beli la sebab nak terai! Rasa dia okeh jugak cuma agaknya sebab dah biase makan versi mamak, best lagik mamak punye version tu kot! Theee.. owh ye, bahan-bahan dia memang amat lain tau. Ade telur rebus salut tepung, tempe goreng, tauhu goreng, ubi rebus salut tepung, timun dan cili hijo. Markah 7/10 lah! Kalau improvise kuah dia sket boleh bagi markah penuh hehe...

NASI AYAM FC
Sedap kot sebab nengok Mirul makan tak angkat-angkat kepala. Rasanya ayam dia kot yang sepesel sebab goreng dengan tepung ala KFC tu. Tapi nasiknya cam keras sket. So markahnya 8/10 lah ye.

WHITE AND CHOC ALMOND LONDON
Yang ni takde jual kat PARAM ye. Ni saya beli kat kedai tepi 99 Speedmart belakang Restoran Al-Taqwa. Macam-macam biskut dan kerepek ade jual kat sana. Fening, fening! Tapi saya beli yang ni sebab Marianye feveret.

DRAGON JELLY
Asal biskut ni namanya biskut susu tapi sebab dia boh jelly maka otomatik jadik naga jelly? Erk???! Ngee tak kesahlah sebab milky sangat! Dappp!!! Nanti kalau saya tergoda lagi beli biskut lain saya tayang, k! Theee...
Belanjawan Hari Ini
Roti Goreng: RM2.00
Rojak Singapore: RM4.00
Nasi Ayam FC: RM3.00
Air jagung & keladi: RM4.00

Total busat: RM13.00
Hehehhh.. okehlah tu... biskut tak termasuk sebab bukan beli kat PARAM yek! Jangan pakse soh kire haha...

Signature

14 comments:

  1. @:: Mrs.Eady ::Hey batal manyak sangat telan tuh! Akaka!

    ReplyDelete
  2. @SallyHeheheee... taim lapo ni memang le nampak sedap. Taim berbuka kang perut dah cam ulor sawe takde maknenya nengok gambo makanan terliur akaka...

    ReplyDelete
  3. waaaaaaa......sengaja kan akak..kan dah gulp..hahaha.....biskut maria suke tue nmpk sedappp....nyum2

    ReplyDelete
  4. tahun nak nak wat white * choc almond london lak pulak selalu choc saje hehe

    ReplyDelete
  5. klu kt ktn kan..ns aym mirul tue pggl ns aym boxing..hahaha...aym besooo..sedapp wooo...rm 4.50 :p

    ReplyDelete
  6. @oshin-jamelSedap la kot sebab Maria makan cam tak hengat. Kite tak ske ceklat sangat so makan sebijik je dah hmm ok.. hehe.. tapi memang sedap la ceklatnya bukan jenih hat ceklat murah.

    ReplyDelete
  7. @Kesuma AngsanaAk-ah white choc lagi sedap cume kalau cenggitu adunan yang badan dia kena kasik kurang manis sikitkan?

    ReplyDelete
  8. @oshin-jamelAk-ah yelah kan ghupenya cam ayam boxing hehe... okehlah tu RM4.50. Kat KL ni mana nak dapek!

    ReplyDelete
  9. saya makan roti goreng tu 2 ketul pun dah cukup!

    *

    tapi pastu cari makanan lain la...hahha!

    ReplyDelete
  10. waa.. nampak semua sedap nih... hehe

    ReplyDelete
  11. @iwan_redzuanHehee.. nampak memang sedap! Ngeh, ngeh...

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .