Sunday, August 5, 2012

Home » , , » JJCM: Day 15 Ramadhan 1433

JJCM: Day 15 Ramadhan 1433


 

Sticky Note:

Makruh hukumannya menayang gambo makanan di bulan pose sehingga meleleh air liur... So hanya yang berjiwa kental saje dibenarkan membaca entri ini ye sebab entri saya sekadar untuk berkongsi dan memberi idea mengenai juadah yang boleh kite sediakan untuk keluarga sewaktu berbuka aje. Kalau saya menyebabkan korang jadik lalai dan lupa matlamat sebenar kite berpuasa, saya minta maaf ye.


Sekejap je rase kan? Ghupenya dah separuh dah perjalanan kita berpuasa. Tinggal lagi 14 hari je lagi (tahun ni kite pose 29 hari je,kan?) pastu dah ghaye. Hmm... selalunya malam ghaye paling sedih rasa nak tinggalkan bulan Ramadhan ni. Konpem kat dapo nanges sorang-sorang akaka... *buruk na ghupe*. Okeh, hari ni saya dan pak ustad tak gi bazaar so saya prepare ni untuk berbuka *silelah percaya*: -

POPIA OTAK-OTAK
Haritu pak ustad beli popiah ni tapi yang mentah la *saje la tuh nak soh saya masak! Aiseh takleh nak ngelat! Ekeke...* Ingat nak wat sandwich je tapi kang dia asek nanye plak bile nak masak popia tu so masak la jugak *amek hati sebab nanti takde duit ghaye akaka! Niat propaganda* Sedap weh popia ni, mungkin sebab saya yang masak kot! *Muntah la muntah la...* Markahnya 10/10. Paaaandai Farah masak *kate kauu...*

SANDWICH MAKEREL BERCILI
Pehhhh sedap weh! Lupe plak nak sumbat tomato kalau tak sure lagi tebabo. Sebenarnya malas gak nak wat ni hahaha... tapi sebab Rayyan tolong sapu butter kat roti dan Mirul tolong letak inti dalam roti tu so saya ok aje (Maria tido kalau tak saya soh dia jadik tukang potong roti hahaha) Markah mestilah 10/10 beb! (Boleh ke bagi markah kat diri sendiri?)

HORLICK AIS
Saje nak perabeskan Horlicks ni sebelum dia jadik serdak pasal bulan pose ni taim sahur budak-budak minum Milo. Nanti simpan lama dah masuk hangin. Kena bagi markah ke ni? Tayah laaaa... hehe...

Belanjawan Hari Ni:
Ikan Makerel : RM3.50
Roti Gardenia: RM2.40
Lain-lain bahan sedia ada so tayah masuk belanjawan

Jumlah busat: RM6.00

Eeeiii manyaknye RM6.00! (Kedekut)


  Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

2 comments

August 6, 2012 at 8:00 AM

kongsilah resepi popia otak-otak tu ... nampak sedap.

August 6, 2012 at 8:26 AM

@SallyItu Lonie beli yang frozen tu. Taim nak makan baru kite goreng. Dia beli kat area opis dia kot!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket