Wednesday, December 28, 2011

Home » » Owh yeh... opisku kena rompak huh!

Owh yeh... opisku kena rompak huh!



Hari: Khamis

Tarikh: 22 December 2011

Bilik BIG Boss paling manyak kena punggah. rasanya ni 1st spot dorang kot

Pagi-pagi rabun bute dah dapat kol kate opis kena pecah masuk. Adehhhhh!!! Kalau korang bosan tak dengar? Dahla nak ujong bulan ni haa... tengah dok kumpul duit untuk gaji, adelak siamang curik harta-mende opis! Paramjaddu betul...!

Duit syiling 1 sen taknak lak diameknya. Kalaulah dia tau duit tu juge berguna...

Malangnya benda dah nak jadik so redha jelahkan. Anyway saya nak advice sket since dah terkenakan... ekcelli tak taulah kejadian ni ade related ngan ape yang nak saya cite ni tapi possibility tu tetap ade so beringat jelah. Petang hari Rabu tu ade 2 orang mamat paramjaddu masuk opis ni jual perfume tapi cara dia jual tu agak pelik sebab dia terus masuk pastu sambil offer-offer barang dia jalan terus tengok apa dalam bilik sume. Pastu dah takde sape interested nak beli dia pun blah. Petang tu taim balik keje kiteorang takde bau apa-apa pun kat downstair. Bile colleague lain yang balik around 6:00 pm balik, dorang terbau perfume yang mamat paramjaddu tu cube jual tadi tu around area opis saya ngan satu stair lepas tu bau tu takde (kiteorang ni kat tingkat 3 so bau tu sampai tingkat 3 & 2 aje). Tapi of course la takde expect apa-apa siamang akan berlakukan...

Ni salah satu meja bahagian akaun yang kena geledah

Opis depan kiteorang ni cermin pintunya memang dah pecah so orang bawah dah letakkan pintu kayu kat depan rangka pintu dia tu. Hari tu pintu kayu tu dah beralih so kiteorang dari jabatan forensik ni mengandaikan mamat-mamat itu telah standby dalam opis sebelah tu dari petang lagi sampai sume staff dah balik hari Rabu tu. Owh ye, opis sebelah tu dah lama abandoned sejak MPS kuarkan saman dorang jamming mengganggu persekitaran. Abes kalau dah tengah-tengah azan pun jamming memekak satu Seri Gombak ni apa kes kan.

Nilah abandoned opis yang berdepan ngan opis kiteorang. Dalamnya memang leh wat citer seram

So kerugian even below RM5,000.00 tapi still duitkan? Huhuuu.. manelah nak korek duit hujung-hujung bulan ni wehh!!!... Barang yang konpem hilang yelah laptop account officer sejibik (ni paling mahal), printer yang baru je beli (printer lain tak ndak plak diameknya!), sound system dan petty cash.

Laci saya pun kena gak geledah. Satu external drive yang berwarna pink dan sungguh comel dan kiut itu telah dirompak. Tak sangka perompak tu jambu jugak! Buktinya yang kaler itam tu taklak diameknya!

Tapi de mende la yang bleh kate as 'miracle' yeitu: -

  1. Kalau korang nak tau kat sini sume pemalas nak bawak balik laptop depa bile abes keje. Dahle malas nak bawak balik pastu tak reti nak nyorokkan pulak tu, haha! Tapi hari Rabu tu masing-masing macam dapat hidayah bisikan supaya hangkut laptop masing-masing ke ghumah. Cuma laptop yang ilang tu jelah tuannya tak dapat hidayah kot akaka... Kakak cleaner kate malaikat dah bisikan hati sume orang soh bawak balik laptop haritu agaknya...
  2. Laptop saya kalau dibandingkan dengan laptop yang ilang tu 3 kali comel dan kecik kiut-miut. Dalam erti kate lain kalau nak curik bawak lari laptop saya menepati piawaianlah kan. tapi yang peliknya tak berusik pun laptop tu atas meja saya. Kalau tadi malaikat dah bagi bisikan, yang ni maybe malaikat lindungi dari pandangan kapir tu kot... maklumlah pemiliknya beriman akaka....*huak tuih!*
Wallet BIG Boss yang dah nak dibakul sampahkan ni pun depa geledah jugak... sian...

So... korang beware la ye. Jadikan peristiwa ni satu ikhtibar. Skang ni banyak tul dengar kes-kes yang melibatkan mamat paramjaddu aka India sekitar Gombak ni. So pastikan korang sentiasa berdua dan berhati-hati walau di mana jua anda berada ye. Sekian laporan dari Jabatan Forensik Pusat Bandar Seri Gombak.



Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket