Tuesday, December 27, 2011

Home » , » Jom piknik @Bagan Lalang, Sepang

Jom piknik @Bagan Lalang, Sepang



Hoho... (Santa Claus sesat!) lame tol tak berupdatekan? Manyak mendelah nak kene settle ujung-ujung tawon nih jadik blogging ni terpaksa diabaikan sekejap. Ni hari boleh sapu sawang sket so nak citer pasal aktiviti sihat family mentuaku baru-baru ni.

Ape yang penting? Kerjaaaasama!

Dimulakan dengan Bismillah...

Haritu kiteorang sume plan nak gi bercuti kat Cameron Highlands tapi akhirnya terpakse ditukar ke Bagan Lalang je sebab pak mertua kata tak sesuai nak gi panjat gunung taim-taim ujan tak putus ni... hrmm... bahayekan pun. Total sume sekali famili yang pergi yelah tujuh keluarge bahagia termasuk mak dan pak mentua. Dorang sume stay kat Hotel Seri Malaysia tapi saya & famili tak stay sebab esoknya pak ustad ade kelas pengajian jadik kenalah balik hari jek huhuuu....

Kat tepi laut pun ade papparazi tau... Menantu sapelah ni ghajin betul!

Qaseh dah tak sabo nak terjun laut!

Ikan ini bernama Encik Senangin. Beliau sedang menikmati rawatan spa panas di atas daun pisang.

Daging rusuk black pepper dibawa khas dari Setapak!

Anyway, meh nak review sket pasal Hotel Seri Malaysia kat sini. Tempat dia dekat je ngan pantai yeitu kire-kire 100 meter berjalan kaki melalui backdoornya. Tempatnya bersih dan stail ala-ala kampung serta ade macam-macam kemudahan cam tempat makan, swimming pool dan surau (selalunya kiteorang pergi hotel tak jumpe pun surau!). Tapi of courselah rate dia tinggi sket yeitu RM 180/- semalam with breakfast so untuk bajet kecik better go for LKIM Camar Laut atau PNK Sepang je- baru RM80! (takde breakfast la tapi hehe...)

Gambar bukan menunjukkan udara yang kurang sihat tapi air dah terlebih masuk lubang idung!

Min & Ain- 2 orang anak dara yang berjaya memanfaatkan pengggunaan air sebaiknya

Kiteorang pegi haritu hari Sabtu (dan coti sekolah) so memang dah expect kat sane sure crowdednye kan- so... kiteorang datang awal. Mase pegi taim ghaye dulu tu kiteorang je manusia yang ada kat situ! Sungguh berbeza keadaanya dowh, haha! Dah pasang-pasang khemah sume, idupkan api- maka bermulalah aktiviti piknik kiteorang. Budak-budak terus terjun laut tengah-tengah rembang tu sampai kulit hitam haha... Ikan-ikan segar korang bleh beli kat ujung jalan tu je so saya just bawak sambal ngan kuah asam dari umah. Yang ayam dan daging tu saya bawak gak dari rumah. Kat sane takde jual ayam dan daging ye! Heheh! Owh ye, pasar jual ikan tu bukak dari pukul 7:00 pagi sampai 9:00 malam so korang bleh beli ikan-ikan tu anytima okeh. In fact, malam tu sebelum balik pun saya sempat singgah memborong ikan kat situ dengan kak Nurul hehe!

Rayen cube menari tango bile nampak ombak sambil diiringi guru-guru tarinya

Pemenang kategori baju sama kaler
Budak yang disangka takut laut jangan disangka selamanya akan takut ye!

Akhil bermain kompang di dalam air

Rayyan takut air??? Impossible...

Pelbagai cara digunakan untuk mendulang emas

Yang ni mendulang emas sambil buat lawak mega minggu ke-9
Qaseh sudah bersedia di garisan permulaan. Sile beri laluan ikan-ikan sume!

Dah puas berendam main pasir pulok!

Qaseh dah taknak kuar dahhhhhh...!!!

Aktiviti sihat sesame sepupu- sepapat

Asyraf membuat percubaan mengurangkan pasir

Posing ala majalah Mangga gitew... ahaks!

Sessi latihan mengorek pasir

Pencurik pasir di Bagan Lalang terbongkar!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

2 comments

December 27, 2011 at 2:32 PM

x boleh tahan yer kak deeb, ikan tu sedg mendapatkan rawatan kat SPA..muahahha..kite pegi C.H hari tu..so far ok jer..ujan pun gerimis ..hehehe

December 27, 2011 at 5:10 PM

@Ibu DarwisyKiteorg planning nak gi C.H tu mase taim hujan hari2 tu... itu yg FIL kate xnak tuh so tukar. Tibe taim pegi haritu hujan pun dah jarang turun. Tp takper lenkali bleh serbu sane plak ngeee...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket