Wednesday, August 10, 2011

Home » » JJCM: Day 9 Ramadhan 1432

JJCM: Day 9 Ramadhan 1432



Hmmm... lately aku takde mood nak menulih. Tapi Maria bet aku bleh siapkan challenge 30 hari ni dengan jayanya, huhuuu... boleh ke??? Anyway aku sambung cite jelah ye *nguap* Semalam petangkan hujan ribut topan sume tapi aku cam ayu bleh gi bazaar lagi tapau makanan, hahaha... ate kang kalau tak tapau buke pose makan megi jelah jawabnye, ndak keee.... Haaa, pe lagi? Jom tengok!

 KUIH-MUIH

Tak tahan nengok peberet aku ni haaa... wajib beli tapi udahnya budak-budak bedal sampai licin huhuuuu... batu la belahhhhh batu bertangkupppp...

 OTAK-OTAK

Ni memang kesukaan bapak ngan anak so worth it to buy. Murah pun murah- 5 pieces untuk RM3.50. Hehe...

 AYAM PANGGANG

Ni pun kesukaan budak-budak. Habes baca doa je makan macam mangsa kebuluran, sian aku nengok.

LAI CI KANG

Cam puah chu kang je nama tapi lain. Yang ni halal. Sedap gak hujan-hujan minum lai ci kang panas. Nyum, nummmm...

Overall sume sedap dan boleh ditelan. Aku de beli soto ngan lontong jugak tapi tak sempat nak snap hehe. Soto tu sedap tapi lontong tu sekor pun tak lalu nak makan sebab kunyitnye banyak sangat. Aku rase tu resepi Indon la sebab tukang masaknya Indon. Pelik je rase berbanding lontong asli kite. Udahnye masuk tong sampah... huhu, rugi duit mak!


Haaa... hari ni ending ade petua sket haha. Ade orang tanye cane aku bagi budak yang tak pose tu tak kaco taim berbuka. Jawapannye sonang jo. Balik je keje ko suap molot dia penuh-penuh sampai perut buncit. Pehtu baru le ko uruskan dapo ke, mandi, solat, bla, bla, bla..... Kedua- korang kene sediakan sesuatu yang melekakan dia seperti bagi dia main game PS2 ke, game PC ke.... Insyaallah, berkat usaha itu akan mengubah hidup anda haha... renung-renungkan dan selamat beramalllll!

Jumlah belanjawan hari ini:
Kuih-muih: RM 2.00
Otak-otak: RM 3.50
Ayam panggang: RM 7.00
Lai ci kang: RM 2.50
Soto: RM 3.00
Lontong: RM 3.00
Jumlah busat: RM 21.00

Adehhh... makin banyak lak ni Farah! Kurangkan, kurangkannnn...

Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket