Tuesday, June 28, 2011

Home » » Palm Spring Resort PD- Berhantu???

Palm Spring Resort PD- Berhantu???


Ini cite dah lama gak sebenarnya aku dengar tapi aku tak pernah tau hotel yang mane yang orang selalu dok terkena tu. Malah ade gak orang warning aku jangan gi tido hotel kat PD tapi still tak dimentionedkan hotel yang mane satu gak. Setelah bertawun akhirnya aku dapat satu email yang diforward-forwardkan so dari siapa punye cite yang sebenarnya tidaklah diketahui. Makanya kesohehan cite ni pun tak dapat la dikonpemkan cume sebagai langkah berjaga-jaga bolehlah aku share kat sini okeh. :04: Emailnya cenggini: -

Rabu, 15/6/11 – saya dpt voucher free 3h/2mlm @ Palm Spring Resort PD – Tolong jgn duduk situ!

Ø 1.30pm
Check in. Receptionist dia ok, 5 star. Tp apartment? Ya Allah, seram, mcm kedai tinggal, usang, suram, beberapa blok pecah2, berlalang, parking lubang sana sini, kolam renang kering & xde org lain check in langsung! Masuk bilik, langsir lusuh & koyak2. Tuala pun sama. Sgt2 lain suasana bilik tu. Remang tengkuk, tp cuba wat xtau. Rasa panas sgt (pdhal dh on aircond paling sejuk & kipas paling laju!) kami g mandi laut kt Blue Lagoon. Ok la, laut bersih & cantik.

Ø 6.30pm
Balik bilik. Husband nmpak 'benda' di sebalik tangga & 'benda' itu hilang dlm dinding! Tp dia diam je, xnk bg tau.

Ø 7.00pm
Lps mandi husband xsedap ati, nk balik time tu juga! Masa kemas beg, anak saya duk renung toilet. Husband marah, jgn pndang toilet! (mereka bdua nmpak 'bnda' tu ada dlm toilet!)

Ø 7.20pm
Masa nk keluar bilik, tiba2 anak saya ckp “baby xnk balik, nk main kt sini, ada kawan. ‘Dia’ nk kawan ngan baby” ohh tidak! Kami paksa dia kuar bilik. Gila la!

Ø 7.25pm
Masa sibuk masukkn beg dlm kete, anak saya lg skali duk tenung tangga apartment, tp kali ni muka dia takut sgt2!

Ø 7.40pm
Odway balik rumah mertua kt seremban, dlm kete husband citer ape yg dia nmpak. Tiba2 anak saya mncelah, katanya “mama, td ada hantu kt situ. Hantu tu ada depan baby, tkejut baby. dia nk main ngan baby” Ya Allah, aduhai!

Mlm tu tdo rumah mertua. Nasib baik anak x meragam. Tp saya xleh tdo smpai jam 4 pagi, baru terlena.

Khamis, 16/6/11 - Anak saya demam muntah2, terkejut agaknye. Dia banyak senyap & baring je. Pakcik husband saya bg tau, kolam renang hotel tu ramai budak mati lemas & bilik hotel kami duduk tu ada budak hilang dlm bilik. Hilang begitu sje depan keluarga mereka! Xde org duduk hotel tu pun sejak 3 tahun yg lepas.

Jumaat, 17/6/11 - Anak saya cakap “mama, hantu tu takut air. Hantu tu nk main ngan baby, hantu tu ckp kt baby 'haahaaa...haahaaa' baby nmpak kt kt toilet, kt dlm katil..”

Ya Allah..nasib baik kami cepat kluar dr hotel tu, tanpa tdo 1 mlm pun!

Haaa... amacam? Wehhh korang???? Jadik ke cuti ghaye nanti nak gi tido PD nih??? :hua: Owh tidakkkk...!!!

:05:
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

8 comments

June 28, 2011 at 9:47 AM

aikk same la..sy pun ada wat entry pasal ni...sy ingat kawan asben yg pegi tempat ni sbb die yg email kat asben...tp mkin betul la tpt tu bhantu cuma tak sure sapa tuan punya cerita yg sebenar....

June 28, 2011 at 9:52 AM

Ye ke... hmmm tulah sape yang punye cite ni tak diketahui. Cume kite take alert jelah kan. Mane la tau tetiba nak terkena lak! Adehhhh....

June 28, 2011 at 10:04 AM

tu la..kdg2 info camni kena hati2 la jugak nak publish..takut tsalah info lain plak jadinya...rasa nak delete jer...tp ada gak try google...ada yg kata bhantu...siap drg bg senarai lg hotel2 kat malaysia ni yg bhantu...

June 28, 2011 at 10:17 AM

aiyak...menakutkan kan..huhuhuhu!!!

June 28, 2011 at 10:55 AM

Betul Zaleta. Tulah psl publish gak sbb smlm dh wat research kat gugel, byk lak forumers yg mengiyakan. Wahhh, siap research lagiii haha..!!!

July 2, 2011 at 11:22 AM

erk

July 5, 2012 at 11:39 AM

pernah dgr gk palm spring pd ni berhantu...huhuhu serammmmm

July 5, 2012 at 12:42 PM

@mama tisyaKan?? Manyak lak cite psl hotel ni huhuuu...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket