Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Tuesday, December 23, 2014

Cuti2 Malaysia: Wakaf Che Yeh- Siri V: JJCM- Cafe Jiran



Sambung lagi kisah makan haha... 

Malam ni tetiba rasa cam nak makan Western plak kan. Ate hari-hari dok makan Kelantanese food, baka-baka mat saleh ni mulelah bising nak makanan omputeh, konon!.. Restoran yang kiteorang pegi ni ekcelli disuggest oleh kawan pak ustad. Lokasi dia 10 minit dari Wakaf Che Yeh. Jom nengok apa yang hado: -

Kite mulekan dengan teh ais. Kepunyaan Maria. Gelasnya mengingatkan rumah yang ditinggalkan hehe...

Lasagna Maria punya. Boleh tahan... cuma saya lebih suka kalau lebih baaaanyaaaakkkk cheese! Eh, kata Maria punya! Ahaks!

Ini yelah sup mushroom buatan sendiri so sedap sebab tak rasa banyak Aji Naik Moto macam yang dalam tin.

Fish & Chip-  Ikan dia fresh & lembut. Sedap.

Pak ustad selalu order yang super sedap, nyampah! Yang ni lamb grilled!

Overall makanan dia sedap dan servis pun laju even masa kiteorang pegi tu tinggal setengah jam nak tutup tapi dorang tetap layan kiteorang. Yang teruja tu sebab saya nampak restoran ni diusahakan oleh chef melayu muda-muda dan kalau dok dalam ni, korang akan rasa macam dok dalam restoran chef 5 bintang. Dari pakaian, menu, plating... sumenya menarik. So ini rating saya!


RATING
Servis: starstarstarstarstar
Food: starstarstarstar


Klik sini untuk baca kisah masa dalam perjalanan ke sini!

Sini plak cite pasal homestay yang kami stay masa kat sana!

Review pasal Restoran Istana Impian Catering kat sini: -

Signature

8 comments:

  1. @Mastura HussinNama dia ade kat title tu huhuuuuu.. nak majuk boleh? ;P

    ReplyDelete
  2. Gambar makanan tu buat saya terpesona. Balik kelate nak kena pi mencarik ni hehehe. Salam ukhuwah, jemput folow dan blogwalk ke http://mummyfiras.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Alolo...jgnla merajuk..cafe jiran ke nama kedainya..ingatkan jiran sebelah umah homestay tu...huaa...huaa....

    ReplyDelete
  4. @Nur Masliza MudaOghe Kelate ler nih ek? Hehe.. maseh ye sudi singgah! ;)

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .