Tuesday, December 10, 2013

Home » , , » D.A: Menu Lunch/Dinner -5

D.A: Menu Lunch/Dinner -5



Menu ni kita pakai fish fillet lagi tapi ingat ye, sebaiknya korang pilih fish fillet yang tak breaded sebab yang ber'breaded' camni masih tinggi kalorinya sebab ada kandungan roti di situ. Meh nengok caner nak wat: -

Bahan-bahannya: -
2 keping fish fillet (atau buat 4 terus sekali untuk dinner)
(Untuk sos tartar)
Beberapa sudu mayonis (ikut suke ati koranglah)
Sedikit cili jeruk (ikut kalau nak pedas boh la banyak)
Sedikit daun parsley dicincang halus
Sedikit bawang besar dipotong dadu
Garam
Minyak Olive
Sedikit perahan lemon


Caranya: -

  1. Fish filet tu dipanggang dalam kuali pemanggang ajaib sampai masak. Tak perlu minyak. kalau nak nampak garing sikit cuma percikkan sikit minyak olive je dah.
  2. Untuk sos tu, gaulkan aje sume bahan-bahannya dan akhir sekali perah sedikit jus lemon. Dah siap!
  3. Hidangkan dengan daun salad atau apa je sayur yang korang nak. Den punye sayur dah abes time ni har har...


Notakaki Saiz Tujuh:
Jangan risau pasal kalori. Saya dah cek sos ni kandungan carbo dia cuma 1gm aje untuk satu serving!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

4 comments

December 17, 2013 at 11:19 AM

alahaiiii dear,sedapnye resepi...

bila beratkins ni,kite semua akan jadi rajin masuk dapur kan. hehehe.

December 17, 2013 at 4:53 PM

@Niyaz AyaniSaya ni kalau x wat atkins pun kena gak masuk dapur Niyaz kalau tak budak2 punye perut tak berisik le jawabnye! Uhuuu...

February 5, 2015 at 2:12 PM

Suka sgt baca entri pasal diet ni..terima kasih byk2 FARAH deeb atas perkongsian ini..sy baru je sbln lbh mgamalkn diet

February 9, 2015 at 9:18 AM

@Leeya AsyikinBaguih, baguih! Ada geng! *Wink*

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket