Monday, December 9, 2013

Home » , , » D.A: Menu bekpes -3

D.A: Menu bekpes -3



Ini feveret saya heheh! Memang saya selalu makan bekpes style cenggini tapi dulu makan dengan roti bakar yang disapu peanut butter dan jem stoberi. Rasa dia perghhhhh!!! Tapi skang lupekan pasal roti tu ye. Kite makan telur ni je sudah! Haa... kate nak kurus haha...

Bahan-bahannya: -
2 biji telur
sedikit cheese parut
sedikit serbuk lada hitam/ lada putih
tomato dipotong dadu
sedikit butter


Caranya: -

  1. Cairkan butter di dalam kuali dan sementara itu, pecahkan telur kedalam bekas dan campurkan garam serta serbuk lada hitam/ lada putih (jangan kacau)
  2. Tuang telur tadi kedalam kuali dan biarkan sehingga separuh masak. Taburkan keju parut ke atasnya rata-rata. Berapa banyak tu terpulanglah kat korang. Lepas tu baru kaup balik dan bila nampak telur tu dah masak sume bolehlah diangkat ke dalam pinggan.
  3. Taburkan tomato yang dah dipotong dadu. Boleh jugak gantikan dengan sayur lain tapi saya memang suka makan tomato hehe... weiii, tomato boleh bagi kulit cantik tauuuu!



Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

6 comments

December 9, 2013 at 10:09 AM

Boleh di cuba nie...

December 9, 2013 at 10:12 AM

sedap nyerrrrrr..

December 9, 2013 at 1:02 PM

sedap....

December 10, 2013 at 8:50 AM

@Izni Hafiz Abdul RashidSilelah... pastu hantar kat Bukit Saujana ye nak test! :P

December 10, 2013 at 8:50 AM

@:: Mrs.Eady ::Memang yummyyy.. :)

December 10, 2013 at 8:51 AM

@adda syuhadaSedap, sedap, sedap!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket