Tuesday, December 4, 2012

Home » , , » JJCM: Nasi Kukus Ayam Dara Berempah (Selera Utara), Sg Buloh

JJCM: Nasi Kukus Ayam Dara Berempah (Selera Utara), Sg Buloh




RATING
Servis: starstarstarstarstar
Food: starstarstar starstar


Kalau haritu saya dah bagi review pasal Nasi Kukus Ayam (Selera Kelantan), hari ni saya nak bagi review pasal Nasi Kukus Ayam Dara Berempah (Selera Utara) pulak. (Wahhh... macam tak masak je daku ni kan? Asal balik umah aje musti nak tapau haha...! Hentikan bidaah itu ye sebab itu hari bondaku ikut sekali balik umah. Maka itu pasallah tak sempat nak masak ngee...)

Ni kuah kari dia. Mengandungi bahagian anggota-anggota ayam tapi tenggelam dalam kuah. Sedap gak tapi pedas sket.

Sambal belacan ni okeh, sedap!

Kalau namanya pun selera utara maka wajiblah ade jelatahkannn...! Sedap gak tapi masih takleh challenge mak saya punye hehe... 

Haaa... daging masak kicap ni pestaim beli yang dia bleh wujud sekali dalam pakej nasi kukus ayam dara berempah. Tapi rasa dia biase je.

Opkos yang paling best yelah ayam berempah dia nilah! Rasanya lebih sedap dari ayam selera Kelantan haritu sebab yang tu kurang rempah sket.

BURPPPP! Heee...


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

12 comments

December 4, 2012 at 9:15 AM

mengancam perut yang lapar di pagi hari

December 4, 2012 at 11:08 AM

@Lynda Che LahHahaha.. orang yang post entry ni pun rasa cam nak kebuluran jugak huahua...

December 4, 2012 at 5:41 PM

terliuq sudah...:p

December 4, 2012 at 7:36 PM

aarghh !! sedapnya !! lapaq2 ! ^^

December 4, 2012 at 10:43 PM

nampak sgt menyelerakan..

December 5, 2012 at 11:29 AM

@dianaOoopss! :P

December 5, 2012 at 11:29 AM

@alia syuhadaDan dan tu kan? Hehe...

December 5, 2012 at 11:29 AM

@DeeKetahuilah anda bukan setakat nampak saje tapi memang sodap! Agaga...

December 5, 2012 at 2:58 PM

ayam tu yang paling menggoda kalbu... phewww lapor la plak heheh...

December 5, 2012 at 3:08 PM

@NadiAzmaNHeheee.. ayam memang menggamit kalbu huhuuu...

December 12, 2012 at 4:04 PM

sedapp nih..! dah la feberet ni.

December 13, 2012 at 5:01 PM

@Farah ShamsudinYe ke Farah? Ha pe laie? Cobalah! Thee...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket