Wednesday, August 1, 2012

Home » , , » JJCM: Day 11 Ramadhan 1433

JJCM: Day 11 Ramadhan 1433



Sticky Note:
Makruh hukumannya menayang gambo makanan di bulan pose sehingga meleleh air liur... So hanya yang berjiwa kental saje dibenarkan membaca entri ini ye sebab entri saya sekadar untuk berkongsi dan memberi idea mengenai juadah yang boleh kite sediakan untuk keluarga sewaktu berbuka aje. Kalau saya menyebabkan korang jadik lalai dan lupa matlamat sebenar kite berpuasa, saya minta maaf ye.
Muahahaa.. akhirnya berjaya pecah rekod tahun lepas dapat wat JJCM ni 10 hari aje ekeke... Tapi tak taulah kot bertahan sehari dua je lagi pastu takde dah sampai raye hahaha... naseb le kan ikut kadar gelombang frekurensi kemalasan gak nih. Hari ni dari pagi sampai petang saya merayap carik barang umah sikit-sikit. Dari IKEA masuk Chokit pastu gi KLCC, Platinum Walk, diskas tailor untuk langsuir langsir... tapi sempat gak singgah PARAM tuh! Ahaks! Ghupenya susah tol nak masuk umah baru ni ye? Macam-macam menda nak kena fikir dan settlekan. Minggu depan dapat permit dari Majlis Perbandaran so blehla stat reno yiehaaaa...! Okeh jom layan. Saya tau korang bukannya baca pun perenggan ni sebab nak tengok gambo jekan? *Burok sangka* Akakaaa... layannnnn....

KEPAK MADU
Ni feveret Mirul. Habes sume masuk tangki perut dia sorang aje huhuuu... Owh tipu, tipu... tulang-tulang masuk perut kucing. Markah 10/10!

STEAK BEEF SANDWICH
Ni jangan memandai-mandai turun PARAM Danau Kota sebab nak beli sandwich ni ye. Tawaf la sepuloh tahun pun konpem tak dapat sebab saya beli kat Subway KLCC akaka.... Portion untuk half pun besar gak ni. Saya kongsi ngan Pak ustad dan Maria baru abes. Markah? 20/10 *Melampaukan?*

PUTU BAMBU MD WORLD
Yang ni memang tetiap tahun konpem dan pasti sodap! Dari hari pertama dok gerammmmm nak beli tapi tak beli-beli sebab teruja nak cuba mende lain. Akhirnya hari ni 2 kotak sekali ku tibai beli ahaks! Markah konpem 10/10!

CHEESECORN
Yang ni pun toksah le suka-suki nak gi carik kat PARAM tu ye. Ini hasil terliur nengok blogger lain yang  pernah beli kat Garret KLCC lah ni, maka den pun 'ter'beli. Rasanya saya terbeli yang flavour tak berape best kot ek sebab rase cam tak best je. Ataupun sebab dah skema kalau popcorn mesti manis so bile makan yang masin rasa cam pelik sket. Markah 5/10 jelah ye! Theee...

Belanjawan Harini:
Kepak Madu @ 6 ketui: RM9.00
Sandwich Subway: RM9.50
Putu Bambu Md World @ 2 kotak: RM5.00
CheeseCorn Garret: RM16.00

Jumlah busat: RM39.50!

Akakaaaa... belanjawan paling teruk tapi takperlah sekali setahun kot! Ececehhh... *sedapkan hati*

Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

16 comments

August 1, 2012 at 11:12 AM

kepak madu~~~*drooling*

August 1, 2012 at 11:22 AM

@fadzioriqHahaha.. bawak bertendang!

August 1, 2012 at 11:30 AM

semuanye sedap2 tapi cam tak caye harga popcorn tu.

August 1, 2012 at 11:42 AM

@SallyGarret memang mahal. Tapi rasanya popcorn kat Wangsa Walk RM9.00 tu lagi sedap hehe...

August 1, 2012 at 12:07 PM

hoiii..kepak ayammmm!!1terliuurr..hhahahaa...

August 1, 2012 at 12:10 PM

Akhirnya.. Cecah gk budget rm30 keatas... Nk tgk lk lps ni rm40 keatas k..

August 1, 2012 at 2:04 PM

@Raja PelautYeay Rajab nak blanje yeay!

August 1, 2012 at 2:04 PM

@:: Mrs.Eady ::Hahahaa... sume terliur ye. Haaa ni tukang beli pun tak sempat rase ye.

August 1, 2012 at 3:46 PM

hik! adoii.. farah aling tinggi bajet rm20 je dear..
kalau hari2 bajet tinggi camtu, bule jd bankrapp woo.. hahahaa..

August 1, 2012 at 4:55 PM

Eh, kita baca plak karangan2 tu. Tak baik tau. Jangan main tudo tudo. Hehe.

Patut le namanya sandwich beef bla bla. Ku sangkakan roti john. Amboi, jatuh reputasi subway aku panggil dia roti john. Kehkeh. Lagi satu yg menarik perhatian popcorn tu. Huuwaa.. tak penah try garret popcorn. Bleh sajes perisa yg paling sedap? Please...*mata terkebil2 mintak simpati.

Yg lain2 tu, biasa2 je *buat muka berlagak sombong. Kuheh2.

August 2, 2012 at 4:43 AM

sedap ye putu bambu tu, aritu ada baca review org kata sedap, hujung minggu boleh try

selamat abis duit masuk umah ye, pssst nak tanya langsir tempah mana ye

August 2, 2012 at 9:27 AM

@Tina OthmanAk-ah Tina. MD World memang terbaek! Langsir tu beli kat Tmn Bolton.. ni details http://deebpunyecite.blogspot.com/2012/07/jjcm-day-8-ramadhan-1433.html Tapi semalam tu pegi tempah sheer (day curtain) sbb yg kat Bolton tu takde pilihan kain yg kite nak. Sheer ni tempah kat Platinum Walk.. 3 panel sliding baru RM62 siap sekali upah. Murahkan? :)

August 2, 2012 at 9:29 AM

@LydSunshineOwhh sombong ye! Akaka... lepas ni off henpin sume tau takut Subway saman akaka... Stakat ni yg diketahui rasa hebat Garret yelah Macadamia Caramel tapi haritu dah abes sbb tu top seller. Tapi kwn beli Nugmeg Caramel pun dia kate sedap rasa ala gajus gitu. Mak yang salah beli! Huaaaaa... nyampah! Dah ler mahal!!!

August 2, 2012 at 9:30 AM

@Farah ShamsudinIni subway ngan garret punye pasallah ni! Mari kite salahkan mereka! Dush dush!

August 4, 2012 at 6:25 AM

waaa dh lama tak makan sandwich subway sedapnyee... kepak madu pun sedap... cheese corn pun sedap hhehehe

August 15, 2012 at 12:05 PM

@Eny YusnizarKan senang sume letak kome (,) je tadi Eny hahaha....

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket