Wednesday, August 1, 2012

Home » , , » JJCM: Day 10 Ramadhan 1433

JJCM: Day 10 Ramadhan 1433


 
Sticky Note:
Makruh hukumannya menayang gambo makanan di bulan pose sehingga meleleh air liur... So hanya yang berjiwa kental saje dibenarkan membaca entri ini ye sebab entri saya sekadar untuk berkongsi dan memberi idea mengenai juadah yang boleh kite sediakan untuk keluarga sewaktu berbuka aje. Kalau saya menyebabkan korang jadik lalai dan lupa matlamat sebenar kite berpuasa, saya minta maaf ye.

Malas nak tulis mukadimah. Layan gambar jelah ye hahaha...
KUIH-MUIH
Pastinya dari makcik masam. Ehhh tapikan... skang dia dah senyum! Nampak gigi lagik! Agaknya sebab Faisal Hussein selalu beli kuih dia kot! Theee... *Rasanya dah 4-5 kali terserempak ngan dia dah...*

YONG TAU FU
Yong Tau Fu ini adalah amat yeaks! First taim saya makan benda ni ngan sos yang macam kanji. Sian bebola ikan, kueytiaw, telur puyuh dan sewaktu dengannya. Kerana sos itu maka dorang sume masuk perut kucing! Markah= takdok! Malangnya nasebku...

TEPUNG PELITA
Haaa... yang ini feveret Rayyan. Perut haluih camtu pun bleh abeskan sepapan ni dia sorang aje. Sian ummi ngan ayah tengok aje akaka... Markah 10/10!

KEK MOO MOO
Tetiba tingat kat lembu ni... owh sedapnyaaaa! So singgah Pistachio's beli! Markah cam biase harus 10/10!

AIR TEMBIKAI CUCU
Bukan saya saje reka tapi memang kat tag nama air ni tulis camtu. Selain dari tu dia ade air asam boboboi power, air mata cat etc. Tapi yang ni feveret budak-budak sebab lemak berkrim. Markah 10/10.

Belanjawan Harini: -
Kuih-muih: RM4.00
Yong Tau Fu tak sedap: RM4.50
Tepung Pelita: RM5.00
Kek Moo Moo: RM10.00
Air tembikai cucu: RM2.00

Jumlah busat: RM25.50

Wauuuu... bilekah anda nak tobat ni Farah oi?

  Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

12 comments

August 1, 2012 at 10:43 AM

kalau gi PARAM mmg sokmo terlebih budget, kannn.

August 1, 2012 at 11:19 AM

@kakchik@ellaKan? Hahahaaa...

August 1, 2012 at 11:32 AM

kek moo tu masih ade promotion lagi ke? hehe...

August 1, 2012 at 11:43 AM

@SallyAk-ah stakat ni masih ade. Mungkin akan jadik dorang punye signature kot. Ade nak turun Gombak kew? Heheh!

August 1, 2012 at 12:05 PM

Huhuhu.. Makin hari makin meningkat.. Bila la agaknya budget tu akn naik smpi rm30 keatas..

August 1, 2012 at 12:14 PM

kak....nak ke moo..moo tue kak...hehehehhe

August 1, 2012 at 12:17 PM

aaaaa...terliur!

August 1, 2012 at 2:06 PM

@Raja PelautDoamu sudah tertunai akaka... skang target cecah seratus pulak akaka...

August 1, 2012 at 2:06 PM

@oshin-jamelBoleh je Oshin. Meh sini meh kite belanje! :)

August 1, 2012 at 2:06 PM

@:: Mrs.Eady ::Perlukan tisu?

August 1, 2012 at 4:59 PM

Tembikai cucu ke? Hahahah.... Mesti tembikai tu cucu dia yang punya. Ari ke sepuluh masih lagi sopan. Hari sebelas punya belanjawan dah meningkat. Mesti sebab popkon dgn subway kan?

August 2, 2012 at 9:32 AM

@LydSunshineAkakaaa.. tapi yg jual tu muda lagi. Tak taulah kot tu atok dia yang buat- dia jualkan so kire air tu dia punyelah kan? Akaka... Memang si Subway ngan Garret tu hawau! Tak pepasal belanjawan negara naik mendadak! Ciss...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket