Friday, March 23, 2012

Home » , » Ingat! Kalau buat kenduri, buat kat dewan!

Ingat! Kalau buat kenduri, buat kat dewan!




Akhirnya selesai gak Majlis Khatam Al-Quran Amirul & Maria haritu. Kalau korang nak tau, daku super duper bizi tau nak menyiapkan semuanya dari hari ke hari. Hari ni jahit bantal duduk, besok design kad jemputan, lusa carik bahan, tulat jemput orang, tungging baking... bak kate makan berminggu jugaklah nak pastikan semuanya teratur dan berjalan lancar!

Cantik tak pelamin tu hahaha... itu last minute punye idea. Kalau korang nak tau tu kain seperah lebih daku tampal kat dinding akaka...!

Last-last minute pulak dapat tau yang ustazah dan ustad depa tu kena attend dua majlis khatam pada hari yang sama dan waktu yang sama tapi tempat yang berjauhan. So sah-sahlah tak dapat hadir ke majlis daku tukan. Okeh takper yang tu mak walaupun keciwa sket tapi since pak ustad rela oper dirik nak lead majlis so daku dah lega sket.

Ini ustad Don ana yang punya hahaha...

Tup, tup lagi 3 hari nak majlis, pak mentua plak masuk spital suspek heart failure! Aduhhhhaaiii... hanya orang berada di tempatku jek yang tau caner susahnya atiku taim tu. Jemputan dahler tak abes jemput lagi. Persiapan pun ade lagi 10-20% lagi tak siap. Memang gundah-gulana dibuatnya okeh!

Kalau belum mule jemput orang memang ku dah kensel taknak wat terus dah!



Tapi alhamdulillah... pada hari tu Allah SWT mudahkan urusan. Walaupun 90% ku Lone Ranger buat sumenya sendiri tapi dengan pertolongan 10% lagi tuh la sebenarnya yang melengkapkan majlis harituh. So saya nak ucapkan maseh banyak-banyak kat sume yang sudi memberikan bantuan haritu tak kire dari segi apa termasuk sudi datang pun dah cukup melegakan hati seorang pengurus majlis ini, hehe...

Kebetulan haritu jatuh pada harilahir Big Boss daku yang ke.. errrr *kalau expose kena potong commission so anggap je yang ke-18- Wink, wink!*

Cuma yang agak ralat sebab saya tak dapat abadikan banyak gambar sebab saya lupa yang saya ni host. Sebagai host korang kena conduct banyak mende sampai takde mase nak capture moment-moment yang penting dan comel itu. So korang harus tau ye nape bile wat kenduri-kendara atau sesuatu majlis, korang harus upah jurugambar, katering dan sebagainya tu. Salah saye sebab ingat saya boleh buat sumenya tapi hakikatnya mak pun macam orang lain gak! Tulah Rajab, nape ko gi Tapah tu... kalau tak, kan ko bleh tolong amekkan gambo anak aku ni haaa... huhuu...! *Tetiba nak salahkan orang haha...*


So, peringatan ye anak-anakku... kalau korang nak kawen sok, pastikan korang ade sejuta dulu ye. Kalau tak camno korang nak upah jurugambar, katering, pereka pelamin bagai tu! Dan lagi satu, kawen sok buat kat dewan! Itupun kalau korang taknak tengok Ummi korang ni fengsan!!!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

2 comments

March 25, 2012 at 10:02 PM

tapi kat dewan dia punya feel tak sama ngan rumah :)

March 26, 2012 at 9:06 AM

@afzanFeel tak feel blakang kire. Karang kalau mak dah fengsan jgn kate nak feel, nak nengok cucu pun tak sompek gamaknye hahaha...!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket