Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Thursday, March 1, 2012

Bosa dah diaaaa...!




Hari tu harilahir Rayyan. :7: Dah 4 tahun dah dia tapi cakap hagham payah nak paham! Akaka...! Takper, takper nak... ummi suke sebab kalau awak kutuk ummi gemuk ke ape ummi tak paham hahaha... tak la saket atikannn... sengihnampakgigi Kena-kena pulak kalau dia ikut jejak simolot ade taik lalat tu (Mirul- abang dia-bakal jadik loyar berkaliber pabila besar nanti) ... adehhh... rindu wajib daku gi register Hospital Bahagia siap-siap la jawabnya camtuh!


Hehe, oklahhh... lari tajuk. Harilahir mamat ni sebenarnya jatuh hari Khamis tapi tau jelah banyak ibadat boleh wat pada malam itu :bofu_36:- jadi amalan meniup lilin kek kenalah di adjourned ke hari Sabtu.


Kalau ikot ati pun memang malas nak wat tapi sepupu-sepapat dia asek tanye bile nak tiup lilin, bile nak potong kek... hmmmph... udahnye wat gak la tapi panggey adik-beradik je la pun *Ramai la sangat! (Letak tangan kat bahu!) Famili abang je pun! :pandaGeli_31: Tu pun sebab anak-anak dia yang sebok dok tanye hari-hari tu! Hahaha...!*


Cam biase, aturcara dimulakan dengan nyanyian sumbangsih beramai-ramai pastu tiup lilin. :dancepanda: Tepuk, tepuk, tepuk pastu... makan! *I like* Wan Dolly dia watkan bihun sup untuk cucu-cucu... daku beli sate je. Weh bukan malas okeh tapi sebab gue kena migrain empat hari suda... :25: jadik mak tak kose nak masuk dapo. Kang ade anak kucing yang ku goreng tanpa sedar! Takat goreng je takper, tapi kalau terngappp caner citer? Cer citer, cer citer...

Tengok!!! Untung jadik cucu Wan Dolly- besday cucu dibuatkan kek lagik! Daku ni anak bongsumu mak.. nape besday ku mak tak watkan kek??!!! Huhuaaa... mak kijam!



Abes makan adalah acara yang ditunggu-tunggu oleh besday boy- biase leeee kannn... Ade ke ku belikan hadiah untuk dia, ye? :mKorek: Owh ye... ada. Tapi dia dah jumpe hadiah tu yeitu ipad for kids yang ku beli dari kak Shiela dua minggu sebelum so naseblah ko, nak! Ummi takde duit nak beli hadiah lain dah. *Dasar kedekut* So sesape nak beli ipad tu bolehlah beli ngan kak Shiela ye. Budak-budak memang suke menatang boleh cucuk-cucuk kuar bunyik nih. Tak caye tengok Rayyannye sekejap je dah lebam. Huhuuuaa... nerd


Untuk Danish Rayyan; :flower: anak ummi- walaupun ummi ni cam senget tapi ummi cayang awak rata, okeh! *Paham ke?* Ummi doakan awak membesar dengan sihat dan gunakan akal fikiran, kesihatan dan pancaindera yang Allah SWT bagi tu untuk berbakti dan membuat amalan baik di muka bumi ni hendaknya ye, amin!


Rayyan cakap maseh kat sume yang sudi wish besday dia haritu... (Ummi dia pakse)




Notakaki Saiz Tujuh:
Rayyan kate bile dah besar nanti dia nak jadi Imam. Ayah dia tanye Imam Muda ke? Dia kate bukannnn... adik nak jadik Imam BoBoiboi..! Okeh Animonsta- lagi beberape tahun korang boleh tambah watak tu dalam skrip korang okeh! Ade orang dah volunteer ni hah! *Kedu jap bapaknye* Ahaks!


Signature:bofu_48:

15 comments:

  1. waaaaa...bestnya kek tu..hehehe..watever it is hepi besday to him

    ReplyDelete
  2. meriahnya birthday party rayyan, insyaallah, biar orgnya seiring dgn makna namanya ye tak, jalan ke syurga

    ReplyDelete
  3. umur camni mmg tgh best celebrate birthday. Bila dah belasan tahun macam aiman, dah tak mo dah. malu katanya. BTW, bestnya sate dan lain2 makanan.

    ReplyDelete
  4. @kakchik@ellaBetul tu. Kakak ngan abang dia besday mau hadiah je tanak dah celebrate bagai. Sbb tu Rayyan nak kite layan je hehe...

    ReplyDelete
  5. wow, happeningnya...selamat hari lahir boy.

    ReplyDelete
  6. happy birthday rayyan! kek tu nampak sunggguh superb!

    ReplyDelete
  7. hepi besday rayyan. sedap betul satay tu.

    ReplyDelete
  8. @Mama EmaGambo jek nampak happening kot! Hehehe... walhal simple gathering je :)

    ReplyDelete
  9. mcm sedap je kek tu...tiba2 rasa nak beli kek

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .