Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Tuesday, March 6, 2012

Tutorial: Tinggalkan Jejak Pada Kotak Komen



Dah lama dah saya teruja nak wat mende ni tapi malas nak search boleh? :26: Haha... so harini coti  so marilah kite sama-sama cuba tutorial ni ye!

Benda ni berguna bile korang berblog-walking pastu nak tinggalkan link blog korang kat sana. Owh ye, memang la boleh je pemilik blog yang korang lawat tu boley klik kat profile icon korang dan ia akan bawak korang direct ke profile korang dan yeda, yeda, yeda... :05: tapi cam panjang cite je kan? Dengan wat camni, korang memudahkan orang lain terus ke blog korang dan korang jugak boleh pilih nak linkkan dengan entry mana yang korang suke. :23: Camne nak wat? Haaa... gini...

Caranya senang sangat, salin jek code kat bawah nih pada notepad korang, alaaa... nerd yang dalam Window Accessory tuuu... lepas tuh save, so bila korang nak guna just copy & paste pada kotak komen blogger yang korang kunjungi.

<a href="url-bloG-anda"> tajuk entry anda </a>


Step #1:
Tukar url-blog-anda tu ke url entry blog korang ye.

Step#2:
Tukar tajuk entry anda tu dengan tajuk entry yang korang dah linkkan tadi tu.


Dah siap!

Signature:7:

11 comments:

  1. waaahhh..bgs nie kak..hehehehhe...tuto tuk recommended 4 u tue camne nk wat kak?

    ReplyDelete
  2. malas nak baca boleh tak haha, nak tuto yg reply to komen tu

    ReplyDelete
  3. @oshin-jamelRecommend box tu yg macamana Oshin? Cer citer cer citer... ;)

    ReplyDelete
  4. @Tina OthmanHmmm malas gak nak wat boleh tak? Hahahaha... itu kena tanye Maria tuh. Dia skang tengah exam. Next week dia free kite wat k? Tungguuuu...! :)

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .