Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Monday, March 26, 2012

Review: Papa John's Pizza Festival City Mall, KL



Sesungguhnya daku sangat bangga hokeh... :hua: anak sulung saya yang bernama Maria itew secara rasminya KONPREM dikesan menjejaki sipat murni umminya yeitu suke JJCM (Jalan-jalan Carik Makan der...)


Haritu dia hajak saya pegi Kenny Rogers lagi tapi takperlah nak, hehee... :buzz: ummi dah trauma sket dengan bil RM88 haritu haha... kite gi taim ummi kaye sket la ye! Seb baik daku ugut lahirkan anak menurut kate ngeee.... so kiteorang pun melencong kaki ke Papa John's. Ekcelli dulu kiteorang dah penah rasa dah pizza kat sini tapi mase tu kiteorang gi kat Wangsa Maju punye yang kat dalam AEON tu. Sorry to say mase tu service dia cam ha*am. :bofu_46:Korang bayangkan jelah tunggu order sampai 40 minit tak sampai, alih-alih tengok mamat yang baru datang sepoloh minit dah dapat makanan... hawau!!!... Tapi seb baik pizza kat sana sangat shedappp! So kali ni nak nengok yang kat Festival City Mall punye branch ni okeh ke idak, yuk!


Mase kiteorang pegi tu yelah hari weekdays so orang tak ramai. Suasana dalamnya sangatlah cozy dan kiteorang dua siap nyanyi-nyanyi lagi wat macam bilik karaoke :10: hahaha.... (sure staff situ rase cam nak bagi penyepak) Owh ye, in fact sebenarnya kiteorang dua je pun customer dia mase tu hahaha... Si Maria mulalah wat tohmahan pasal takde orang yang nak makan kat situ. Tapi saya kate tak baik nak fitnah Papa John, meh kite cube dulu. So tunggulah ordernya sampai... :28: (lama gak dalam 30 minit kot!)


The verdict? :40: Pizza dia keras la... nape ek??? Donut tu pun keras gak... *Camnolah orang yang pakai gigi palsu tu gamaknye ye* Hmmm.... yang menyelamatkannya yelah sos cheese tu jek. Kalau takde sos tu abes sebab sos itu sangatlah sedap. Cili jeruk tu pun sedap gak. Haritu saya amek set lunch dia so dapat soft drink sekali tapi saya takleh tahan sejuk so saya order Hot Chocolate. Rasanya...hmmm, oklah! :mKorek: Total untuk dua orang makan yelah RM 25.90.. okehlah tu kan? So sesape nak cube, silelah ke sini. Restoran dia bersebelahan je ngan Kenny Roger's dan Econsave. Den nak makan sini lagi??? Hmmm... tak taulah... kalau orang belanja boleh kottttt...!!!


RATING
Service: starstarstar
Food: starstarstar


Signature:heh sogan:

10 comments:

  1. @Mama EmaNengok gambo memang wat kite terliur kan? Kena-kena pulak taim lapo ni haaa hahaha... lupe lak yang pizza dia tu keras!

    ReplyDelete
  2. ok la 2..murah,sedap dan berbaloi

    ReplyDelete
  3. Salam balas kunjungan :D nmpk gemuk pizza tu tp mcm mana leh keras eak? ehehe... mesti yis dia tu separuh hidup separuh kojol :D mekaseh dtg singgah ya ;-)

    ReplyDelete
  4. Salam singgah. Maceh sudi singgah rumah buruk Along ya... amboi best nya JJCM.... kalau keras baling jer kat dinding... toink2!

    ReplyDelete
  5. @faugee85Murah okeh, sedap... ermmm bolehlah (kalau x keras!) berbaloi? Untuk yang ni tak kot...Kalau gi yang kat Wangsa Maju branch tu berbaloi-baloiii! Theee....

    ReplyDelete
  6. @ijayujiSebagai pakar forensik kite rasa dia guna pizza yang semalam atau lagi berkemungkinan- dia salah setting mase bakar!

    ReplyDelete
  7. @HomeKreationHahaha... baling kang lapo pulak kami berdua ahaks!

    ReplyDelete
  8. x pernah cuba lagi papa john's pizza ni..takut nak masuk pon ada..hehe

    ReplyDelete
  9. @Liza RazakEkcelli pizza dia the best pizza ever tau Liza tp tulah yg branch ni cam hampezzz...

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .