Monday, July 11, 2011

Home » » Review: Restoran Al-Amin

Review: Restoran Al-Amin




RATING
Service: starstarstarstarstar
Food: starstarstar

Haritu Big Boss cadang hajak makan ramai-ramai sempena meraikan hari terakhir dua orang budak praktikal kat opis aku ni haa... Cam biase Big Boss aku musti nak pekena nasik arab punye so dia cadangkan gi satu restoren yang terletak kat belakang Greenwood, Gombak ni-yang diberi nama Restoran Al-Amin.


Kedai ni ade dua bahagian yeitu bahagian luarnye open air dan dalamnya ada ekon. Memandangkan kiteorang sume nak makan kambing sat ni jadik eloklah dok dalam tempat ekonkan. Dok luar kang kalo seko-seko dah berpeluh sah-sah bau kambing punye, :heh sogan: jadi eloklah kite elakkan ye. Menu dia sama jek cam kedai arab yang biase aku pegi; ada nasi mandey, roti arab, teh arab... etc, cume yang bezanya kat sini ade gak nasi kerabu. Sah-sah owner dia orang kelatekannn...?

P.Ramlee kate; sebelum makan amek bau dulu tapi kiteorang lain lak- sebelum makan; posing dulu!


Haritu kiteorang order nasi mandey. Dia ade macam-macam set pilihan tapi kiteorang pilih set untuk 4 orang makan punye. Untuk set ni ada dua ketul daging kambing, seketul ayam goreng rempah dan seketul ayam goreng biase. Pastu ade sup, salad dan kuah asamlah cam biase.


Overall okehla. Service laju. Nasi ok. Cuma aku rasa daging kambing dia cam overcooked la. Rasa cam dah rebus daging tu pastu goreng ataih kuali plak. Haaa... :girl_3: camtulah rasenya. Ayam goreng rempah dia okeh, cume yang goreng biase tu cam biase kite goreng garam kunyit kat umah tu jelah kan. Sup pun kureng power la rase cam kurang daging/ bahan rebusan. Harga lak aku rase cam aku penah pegi restoran arab lain yang harga dia lebih murah kot. Well, apa-apa pun, licin gak kiteorang kejekan, haha. Biaselah makan pree, wajiblah bedal sampai licin! :33: Ngeh, ngeh, ngeh...

Bab makan-makan, big boss diutamakannn... :08: Kalau tak lepas ni dia tak belanje dahhh..


Balik opis upenya budak-budak praktikal ni belanja makan kek mahal Secret Recipe pulak! Oh ye, lupe lak nak kenalkan budak-budak praktikal itu. Sorang tu namanya Siti Fatimah dan sorang lagi Amiera Nurul Wahidah. Dorang dua ni memang ghajin orangnya so kalau depa abes blaja kat UIA tu sok, pehtu depa termintak keje kat opis korang, korang amek la dorang jadik adik ipar keje ye. Konpem bagi 100 akaun dorang bleh siapkan dalam masa seminggu aje, ahaks! :23: *Toksah la pecaye sangat*

Notakaki saiz tujuh:
Adehhh... hilang sume rutin diet aku harini. :wekkk: Naik berkilo-kilo bebbbb...!!!

:03: Babai Miera & Fatimah...

Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket