Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Tuesday, July 12, 2011

Review: Mama Chops Papa Grill, Prima Sri Gombak





RATING
Service: starstarstarstarstar
Food: starstarstarstarstar


Akukan memang ske sangat kalau pak ustad datang angin dia nak wat kuiz. Sebabnyekan, kalau sape dapat jawap betul nanti dia blanje makan kat luar, hehe... :18: walhal dia tak tau yang bini anak-anak dia sume penipu bijak-bijak belaka! Hehe... Kali ni soklan cepu emas dia berjaye dijawab Maria dengan jayanya maka dialah yang berhak membuat pilihan nak pi makan katner.

Cam biase aktiviti menunggu order sampai. Seb
baik order tu cepat sampai, ko tak alamatnye lame lagi le kena layan budak kecik ni bergambo!


Since Maria pilih nak makan Western Food, so melilau gak la memula kat area umah aku mencarik tempatnya. Puas aku gugel tapi takdok pun. Last-last aku tingat dekat ngan opis aku ade satu kedai western yang aku rase dah femes dah pun sebab aku selalu nampak kedainya kat kebanyakan negeri dalam Mesia nih yeitu restoran Mama Chops Papa Grill. Aku selalu tingin nak gi makan sini tapi selalunya ade je suara-suara jeles nasihat yang kate toksah la pegi sebab tak sedap! Well nak wat camno ini jelah pilihan yang aku de since molot Mirul dah tak gheti nak diam asek sebut lapo, lapo...

Ini Chicken chop. Sedap! Tapi roti dia out. Minyak sangat la...


Okeh berbalik kepada cite restoren ni. Menu dia sumenya nampak menarik dan harga pun okeh. Ikutkan nafsu tamak hati aku rase cam nak order sume je tapi sian lak kepada menteri kewangan tu kang, :10: haha! So udahnya aku amek set yang ade 1 chicken grill, 1 lamb grill, 1 grilled salmon dan 1 grill chicken frankfurter. Wahhh manyaknye aku makan, kan? Udah... sile bawak bertendang. :pandaGeli_05: Set tu aku kongsi dengan Maria dan Rayyan. Hebatkan mak diet? ***Kate kau*** Pak ustad macam biase wajib amek kambing jadi dia order Lamb Grill. Mirul lak amek Chicken Chop.


Nilah akunye set. Punyelah meriahkan?


Overall aku sangat suke dengan servis dan makanan dia. Gravy dia sangat sedap, pekat dan banyak okeh! Itu yang penting! :18: Hehe... Aku de terbace review kat Foursquare yang portion kat sini sket sangat untuk sorang makan tapi aku tak stuju ngan fakta itew sebab aku rasa dianya portion bersesuaianlah. Kang banyak pun kalau membazir kan dah kene kawan ngan setan pulokkkk... :heh sogan: ndak kewww?


Ni Lamb Grill. Daging kambing dia lembut dan tak hamis tau!


Bagi korang yang tingin nak makan Western Food, aku suggest korang gi sini. Tapi review ni cume untuk restorennya yang kat Prima Sri Gombak ajelah ye. Tempat lain aku tak tau adakah servis dan kualiti makanannya same cam kat sini sebab ini restoren francais. Untuk ke sana, korang just naik flyover ke Taman Sri Gombak. Next, turun dari flyover tu je terus masuk kanan kat trafik light yang pertama dan wallah!!!

Pssstt!!! Nak blanje aku sekali pun dialu-alukan since kowang dah sampai dekat opis akukan! Hik! Hik!


Signature

7 comments:

  1. perh...sdp tue...chicken chop!!!hehehehe..chantek umah akk...berwajah baru....hehehe!!!!cunnnn!!!

    ReplyDelete
  2. Sume sedap Oshin! Nyum, nyummmyyyy...!!! Hehee.. masehhh (tersiput2 malu)

    ReplyDelete
  3. nanti nak try lah, ada banyak kan branch dia ni =)

    ReplyDelete
  4. wohhh.. dekat area rumah dah tuu.. nanti leh ketemu yer..:)

    ReplyDelete
  5. Owh ye ke? Hehe! No hal tuuu... :)

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .