Wednesday, April 27, 2011

Home » » Progress rumah as at 23hb April 2011

Progress rumah as at 23hb April 2011




Minggu lepas pak ustad dapat surat dari Glomac mengatakan yang pembinaan rumah kiteorang kat Bukit Saujana tu dah 45 persen siap:10:. Selalunya pak ustad malas nak jalan tapi rasanya kali ni pasal tak sanggup dok umah kot sebab tu dia setuju nak gi tengok. Ini sume dek kerana Mirul takde kat umah pasal dia gi camping 3 hari kat sekolah, maka hidup pun jadik cam ko pandang aku, aku pandang ko... pastu *blur* :03: (Dalam hati sure berkata: APpa? ApPa...?!!!) Kalau pak lawak itu ade kat umah barulah huru-hara ceria sket umah aku tu so untuk ilangkan wajah-wajah kusam blur kami itu, maka kiteorang pun gi la melawat Sungai Buluh.


Seronok (perasan?) tengok umah dia orang sampai kembang-kembang idung


Cam biasa pak ustad memang ske jenjalan taim dah petang-petang waktu jin tanah,
jin aprit sume nak punch-in card so sampai sane pun dah lagi 10 minit nak maghrib:07:.



Hasrat hati tu memangla nak jalan masuk tengok mane satu umah idaman kalbu tu sebab kete takleh masuk, kena park kat luar je tapi tulah, kang tengah dok merayau-rayau tetiba maghrib lak, ade pulak yang kena sampuk kang! Tak si kecik kene, yang tua bangka pun kena, haha... demm! So cam biase jelah... jalan jauh-jauh, pastu tengok dari jauh, snap 2,3 keping gambar dan sambung berangan, haha...!


Magik tak? Magik tak? Hahaaa... pakai jin apa la bleh sampai 2 tempat orang same niiii... (inilah kelebihan pengguna Ovi, jangan marah ye Android user, ahaks!- ayat api)


Haaaaaaaa... yang iniiiiiiiii... bukan umah aku.


On the way balik kiteorang ikut jalan Batu Arang yang sungguh sunyi itu. Nearly nak accident ngan mamat mabuk mane ntah tetiba je gi potong kete masuk lane kiteorang. Mujur la sempat elak, kalau tak, ade yang balik camping tengok mayat mak bapak ngan adik je huhuuu... *emo*. Disebabkan nak mensyukuri kejadian terselamat tadi tu, maka aku pun ajak pak ustad pekena nasik kabshah kat Shah Alam haritu haha... (ape kena-mengena ntah! :06: Alasan!) So korang bleh la cek entry aku pasal restoran arab kat Shah Alam yang sedap tu kat sini sebab aku de masukkan gamba baru. Maklumlah, masa first time pegi tu kan tengah lapar jakun giler, so tak sempat nak snap sebelum makan. Tau-tau sume makanan dah ade dalam peyut! Ahaks!


Mungkinkah rumahku di belakang sana? Haha... tunggulah lagi Farah oiiiiii...!!!

:dancingpanda:
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

4 comments

April 28, 2011 at 4:00 PM

besarnya rumah dia...

April 29, 2011 at 7:56 AM

Nampak je besar kot. 20x70 aje :P

June 15, 2012 at 9:03 AM

nampak macam besar..bakal rumah saya pun 20x70..tapi macam kecik je..lagi kecik sebab setingkat hehe

June 15, 2012 at 9:26 AM

@corat coret sendiriOwh ye ke... ak-ahla kan kalau setingkat terase cam kecik sket. Tapi takperlah janji ade rumah kan? ;P

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket