Thursday, January 27, 2011

Home » » Review: Khan Baba Restaurant

Review: Khan Baba Restaurant


RATING
Service: starstarstarstarstar
Food: starstarstarstarstar


Sebenarnyakan, aku seriau nak wat review pasal kedai makan nih pasal baru tadi aku dapat tau ade blogger kena saman RM6 juta sebab blogger tu komen pasal restoran india tu kat dalam blognya. Cittt! Kalau aku yang kena, mampuih manelak aku nak korek RM6 juta tu! Kene lari Papua New Guinea cuci pinggan kat restoran tulah jawabnya sampai habes hutang wakaka...



Muka seronok sebab kena belanje. Kalau kene belanja muka dia lain! Ahaks!

Tapi canerpun aku nak gak review (degil!:pandaGeli_14:) Bagi aku kalau dah memang tak sedap atau servis tak bagus, restoran owner tu patut upgrade la bagi orang tak ngata dahkan? Ngape pulak melatah nak saman orang? Blogger tu sure la saket hati dah ade experience kat situ sebab tu dia bleh wat review pasal tempat tu kan? (Lainlah kalau dia copy & paste). Nampak no owner tu baran dan jenis takleh accept kenyataan, eeiiyuuu! :bofu_41:



Oklah, malas nak layan cite-cite gitu. Baik teruskan dengan review kedai makan berkonsepkan timur tengah ni yang diberi nama 'Khan Baba Restaurant'. Terletak di Jalan Jernai, Kuala Lumpur berhampiran dengan taman perumahan Taman Ibukota dan Taman Setapak. Ada pasaraya Ong Tai Kim (OTK) kat situ... ada Plaza Idaman... ade pe lagi? Landmarknya amatlah banyak dan tempat parkingnya pun sangatlah banyak. Kalau jumpa kedai speedmart, haaa... dah dekat sebelah-sebelah la tu!


Saya punyaaaaa.. Mandi Lamb dengan sirap bandung! Perghhhhh...!!! (Info: Nasik ni aku kongsi dengan 4 orang okeh! Banyak tak banyaknye!)


Nama sebona ntah hape ntah tapi adela beef, beef ape ntah, haha... ini kakak ipar aku order


Masuk-masuk memang terus rase environment ala arab gitu sebab dekonya dan pekerja-pekerjanya ramai yang berbangsa asing (rasanya student UIA sebab situ yelah area kediaman student-student UIA). So bersiap-sedialah untuk speaking London ya! Menunya punyalah banyak dan mostly kambing, kebab etc, etc.


Ini lamb chop, anak sedare aku yang puuuunyaaaa...


Chicken cop Wan Dolly sudah pasti, tiada kompromi!

Haritu aku makan Mandi Lamb (kambing mandi? :puteh_23: Erk?!) Tapi memang sedap okeh... sungguh berasa kelembutan dan aroma rempah arabiah kambing dan nasik tu. Mak aku amek Chicken Chop aje. Biaselah orang puteh bukan gheti makan makanan arab ni :bye: hoho! Anak sedare aku pulak makan lamb chop. Kakak ipar aku makan beef kebab dengan roti naan. Roti naan dia sangat lembut dan kuah dal dia sungguh yummy! Sampai teringat-ingat besoknya lantas kakak ipar aku gi beli tapau lagi bawak balik haha! Yang lain-lain tu aku tak tau depa makan apa tapi mostly pilih nasi la sebab depa dok jauh sangat so aku tak tau pe yang dorang order.


Ini sejenis puding arab ala-ala puding roti gitu tapi dalamnya ada buah-buahan segar, rempah, susu, karamel... sangat sedap!!! Aku yang habeskan sampai saki-baki hehe. Dorang bagi kiteorang free dessert ni! Bestkan? (Ke orang punya tapi tersalah hantar kat kiteorang? Heheee... naseblaaa...)


Ini roti naan dan kuah dalnya yang sungguh enak hingga bertambah 2 kali dan 3 kali besoknya! Ahaks!


Overall, memang puas hati, sangat puas hatiii! Hehee... harganya standart, environment sungguh family atmosphere dengan deko yang cantik, tempat bersih, servis laju dan yang pentingggg... sedap! sembah


Kenyang sudaaa....

Pssttt... abang Arab jangan saman saya ye kalau tak suke dengan review saya ni! Saya takde duit nak bayar. Kalau amek saya keje sane nanti cepat bengkrap sebab saya hari-hari dok perabihkan menu korang! Hahahaa.....


:11: Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

4 comments

April 23, 2012 at 12:27 AM

kreatifnye blog awak.. sy suke bca blog awak.. :)..
slmt berkenalan...

April 29, 2012 at 3:01 PM

td ade keluar kat JJCM tv3...

April 30, 2012 at 2:10 PM

@aku eyfaaEmm.. hik erm.. *blush*Blush* Maseh Eyfaa.. Selamat Berkenalan gak!

April 30, 2012 at 2:11 PM

@aminO ye ke? Tu mesti ulangan yang hat 2 mgg lepas sbb haritu pun dh tunjuk gak!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket