Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Wednesday, November 13, 2013

JJCM: Restoran Ruen Thai, Saujana Utama Sg Buloh



Pak ustad saya ni kalau kawan dia rekemen tempat makan yang best, laju je dia bawak kiteorang try. So haritu kawan dia suggest la kedai makan ni. Dekat je pun ngan rumah saya iaitu area Central Mart jugak.
Restoran dia bersih dan cosy gak. Eventhough tak banyak pilihan dalam menu dia tapi ok la gak sebab mostly menu dia ciptaan dorang sendiri so jangan gatal-gatal pi mintak nasik goreng mamak ke hapa. Jom cekidaut apa yang kiteorang makan haritu: -

Ini ler set Nasi Ayam Krabi yang kawan dia suggest tu. Mmm... ntahler. Saya rase cam kureng je. Tak berapa menepati tekak hehe... Ate beza ngan nasi ayam biasa cume diletaknya bawang besar gaul kicap atas ayam tu so cam takde yang menarik pun la. Seb baik bukan saya punye kalau tak jenuh nak habeskan heheh!

Haaa... yang iniiii PUN bukan saya punye hehe. Ni set Nasi Goreng Paradise. Not bad gak nasi goreng dia. Sotong celop tepung dia pun rangup.

Yang ini barulah saya punye- set Nasi Goreng Portugal. Nasi goreng dia same jek ngan nasi goreng atas tadi tu tapi lauknya tukar daging blackpepper. Sedap gak tapi daging dan telur walaupun memang sedap dimakan bersama, ia bukanlah satu kombinasi makanan yang sihat menurut sunnah Nabi ye adik-adik hehe... (tapi bedal gak la, sayang wooo...)

Pak ustad? Dia menjaga bentuk badan jadi dia hirup sup daging je which is not bad gak. Gambo takde sebab dia dok jauh sepelaung haha...

Owh sebelum terlupe, air bandung soda ni memang TERBAEKKKKK!!!!!! Hehe...


RATING
Servis: starstarstarstarstar
Food: starstarstar star


Signature

4 comments:

  1. Jauh beno pun

    Tapi nasi goreng dia semua nampak sepesen je ye

    ReplyDelete
  2. @Tina OthmanHahaha.. jauh le. Kang angkat mangkuk sup bergoyang-goyang tumpah la bagai, malas mak haha... Ak ah nasik goreng dia same jek.

    ReplyDelete
  3. nampak menarik..tp nak cuba tu jauh pulak rasanya..hehehe..

    ReplyDelete
  4. @DeeJauh keee? Theeee taklah.. mailah sini Dee ;)

    ReplyDelete

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .