Sesungguhnya Islam itu teramat cantik, tidak mungkin mengetepikan kecantikan seni fotografi yang istimewa, yang mampu menyentuh jiwa dengan 'cahaya islam' yang hakiki - Peter Sanders


Follow Us @soratemplates

Tuesday, April 3, 2012

Apa itu Dropbox?



Korang pernah tak alami kes dimana korang nak email satu file yang besar tapi email korang tak dapat hantar dek kerana besor ngat dan melebihi kuota email box korang? Musti tensen kan? Dah la nak cepat tapi takleh email la pulok!


Haaaa... meh saya kenalkan anda dengan Dropbox! Dimana korang bukan saja bulih hantar file yang besar tapi korang jugak boleh share dengan berape ghamai orang yang korang suka. Semuanya boleh korang buat hanya dengan register pastu terus boleh upload file gedabak korang tu! Besar tak besar... 2GB saiz file yang dia bagi korang untuk haplod okeh! Bosar tuhhhh!!! Pastu lenkali kalau nak upload tapi dah tak muat, ape susah- delete jelah file yang dah hantar kat orang sebelum tu. Kan dah dapat 2GB tu balik! Bijakkan saya? Hahaha... so apa lagi? Meh le menerai kat link bawah ni. Don't worry... FREE aje!


Notakaki saiz tujuh:
Kalau korang nak besarkan lagi saiz box korang tu, skang ni dia ade program referral tau. Senang-senang je nak besarkan box korang tanpa kuar sesen pun! Ngeh, ngeh, ngeh....



Signature

2 comments:

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Follow Me at flickr! .