Tuesday, February 24, 2015

Home » , , , » D.A: Kambing Bakar Noxxa & Salad siap in 15 min jek!

D.A: Kambing Bakar Noxxa & Salad siap in 15 min jek!



DURASI: 15 minit
OPERASI: High Pressure


Lama dah tak buat resepi atkins kan? Har har... keje asek cheating aje pastu bising bile nak kuruih. Sabo jelah kepada diri sendirik! Makanya harini meh la kite bertaubat sekejap ye. Resepi kambing ni ekcelli dulu dah post tapi kali ni saya pakai piuk Noxxa jadi cara masak dia lain le sikit. Lebih senang dan cepat sebenarnya dari masak atas dapo. Nak baca resepi dulu tu klik sini. Tamau kalu, sambung baca hehe... Meh tengok bahan-bahannya dulu: -


Bahan-bahan perapan kambing:
  • 6 potong daging kambing
  • 6 ulas bawang putih (ditumbuk halus)
  • 1 inci halia (ditumbuk halus)
  • 3 sudu sos tiram
  • 3 sudu kicap manis
  • 3 sudu madu 
  • Sedikit serbuk lada hitam
  • Sedikit minyak zaitun
  • Garam secukup rasa
Caranya:
  1. Masukkan kesemua daging kambing ke dalam piuk Noxxa dan tutup rapat. Setkan tombol pada Pressure dan tekan button High Pressure pada piuk tu. Masukkan masa selama 7 minit sahajer.
  2. Tunggu dia bunyik tit tit... haa dah masak le tu maknanye. Korang lepaskan tombol pressure untuk kuarkan tekanan dan bolehlah hidang ngeh, ngeh... cepat sungguh kan?
Skang bahan salad plak. Tengok gamba je aci tak? Hagaga... malas no ko nak menaip ye? Tapi nak menabung nuffnang kononnya kahkah. Yelah, yelah... nin dia bahan-bahannya: -
  • Setengah labu bawang bosa dihiris nipis
  • Sebijik dua tomato potong dadu
  • Sedikit daun salad dikoyak-koyak je
  • Sedikit daun ketumbar dicincang
  • Sebatang timun jopun dihiris nipis
  • Sebijik cili benggala. Omputeh kata capsicum. Cincang je beliau.
  • Ubi 3 ketul rebus dulu lepas tu potong dadu (in case korang atkiners fasa 1, silelah abaikan ubi ni ye)
  • Mayonis kimball (0 carb) / kewpie ikut bape banyak nak bubuh
  • Sedikit garam

Caranya: -
Masukkan kesemuanya ke dalam bekas dan gaulkan. Huk aloh senangnya!
Tunggu ape lagi? Marilah sappede! Ngeh, ngeh....


Notakaki Saiz Tujuh:
Saya boleh tolong dapatkan periuk Noxxa ni kalau korang berminatWhatsapp/ telegram saya kat (016) 2290.444 ye.Boleh beli by cash, ansuran pun boley!
Signature
Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

21 comments

February 24, 2015 at 9:50 AM

dapnye tgk daging kambing bakar tu..yummmmmmm

February 24, 2015 at 9:54 AM

sedapnya laaa ..berjoget tummy kc tau. haha.

February 24, 2015 at 9:59 AM

wuishhh nampak sedap gabungan kambing bakar dan salad tu...

February 24, 2015 at 12:41 PM

sdp ye k deeb oiiii....

February 24, 2015 at 1:27 PM

alahai, sedap nye kambing bakar n salad tuh!tetibe rase lapar...
Jom Singgah Sini

February 24, 2015 at 3:39 PM

@mama tisyaLebih sedap bile dimasukkan ke dalam mulut, Amy! Ngeh, ngeh *gelak syaiton*

February 24, 2015 at 3:40 PM

@Misz-ella IsmailEleh setakat tummy cenonit KC tu takde bunyik ngat. Cuba tummy eden ni haa.. hahaha, amek bunyik cam gegendang CNY! Kui, kui...

February 24, 2015 at 3:41 PM

@Eny AbdullahKambing dan salad memang tak dapat dipisahkan Erny. Ia ibarat err.. err.. takpelah malas nak sambung! Boleh tak? Hiuhiu...

February 24, 2015 at 3:42 PM

@kamariah kamarudinAiii tokei pun tergoda??? cepat gi borong kambing. Bila nak sampai stok baru nih? Bwahaha...

February 24, 2015 at 3:44 PM

@Sam YatieTu nak kata tengok makanan lain tak terliur la tu kan? Ngeh, ngeh...

February 24, 2015 at 5:00 PM

Kalau letak kicap manis dgn madu mmg aku tau sedap. Guna noxxa mesti lembut la kan kambing berkenaan. Ko dah start diet atkins ke? Alamakk... nak join.. tapi godaan... masyaAllah. Dari segenap sudut.

February 24, 2015 at 5:18 PM

@LydSunshineAk-ah lembut sampai tanggal isi dari tulang. Best wooo.. takdelah susah payah aku kena salotep gigi bile makan kambing! Hagaga... okeh nampak no ko dah lama tak jenguk sini kan sampai aku dah lama buat atkins pun ko tak tau. Ok fine! Huhu...

February 24, 2015 at 5:29 PM

Wah Farah ini boleh mendtangkan marah ni hahaha sedap mata memandang, sedap lagi bila dapat merasakan kambing ni, jeles kaknoor tau, esuk lusa nak gi potong kambing lah nak buat jugak macam ni...

March 2, 2015 at 4:21 PM

@Nooriah AbdullahAmboihh Kak Noor! Ade ladang kambing kew? Nak sikit! Muahaha!

March 6, 2015 at 5:39 AM

wah!

March 11, 2015 at 12:36 AM

fuiyooooo daging bakar =) sluuuurp..

August 20, 2015 at 6:23 PM

Cari cara bakar kambing dlm periun noxxa tersampai sini. Nyum nyum sedapnya nampak 😄

July 12, 2016 at 4:13 PM

mana blih dapat priok noxxa nih?

July 28, 2016 at 2:41 AM

Sedapnya kambing Noxxa. Nak cuba masak mcm nih nanti. Sapa yg berhajat nak beli tuh..cepat-cepat beli. Mungkin bln sembilan 2016 nih naik harga. Ahli beli rm719. customer rm863. Mai beli harga kaseh sayang dari ibuyati-kalo nasib baik boleh dapat harga ahli. PM 019-2494819. Nak 4ebook noxxa ibu tolak rm10.

July 28, 2016 at 8:46 AM

@Ibuyatiwow maheinyaaa... beli ngan i murah lagik hiuhiu

July 28, 2016 at 8:48 AM

@tiny adyBoleh pm saya tiny. Cash boleh, ansuran boleh, main kutu pun boleh! Hehe...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket