Tuesday, December 23, 2014

Home » , , , , » Cuti2 Malaysia: Wakaf Che Yeh- Siri V: JJCM- Cafe Jiran

Cuti2 Malaysia: Wakaf Che Yeh- Siri V: JJCM- Cafe Jiran



Sambung lagi kisah makan haha... 

Malam ni tetiba rasa cam nak makan Western plak kan. Ate hari-hari dok makan Kelantanese food, baka-baka mat saleh ni mulelah bising nak makanan omputeh, konon!.. Restoran yang kiteorang pegi ni ekcelli disuggest oleh kawan pak ustad. Lokasi dia 10 minit dari Wakaf Che Yeh. Jom nengok apa yang hado: -

Kite mulekan dengan teh ais. Kepunyaan Maria. Gelasnya mengingatkan rumah yang ditinggalkan hehe...

Lasagna Maria punya. Boleh tahan... cuma saya lebih suka kalau lebih baaaanyaaaakkkk cheese! Eh, kata Maria punya! Ahaks!

Ini yelah sup mushroom buatan sendiri so sedap sebab tak rasa banyak Aji Naik Moto macam yang dalam tin.

Fish & Chip-  Ikan dia fresh & lembut. Sedap.

Pak ustad selalu order yang super sedap, nyampah! Yang ni lamb grilled!

Overall makanan dia sedap dan servis pun laju even masa kiteorang pegi tu tinggal setengah jam nak tutup tapi dorang tetap layan kiteorang. Yang teruja tu sebab saya nampak restoran ni diusahakan oleh chef melayu muda-muda dan kalau dok dalam ni, korang akan rasa macam dok dalam restoran chef 5 bintang. Dari pakaian, menu, plating... sumenya menarik. So ini rating saya!


RATING
Servis: starstarstarstarstar
Food: starstarstarstar


Klik sini untuk baca kisah masa dalam perjalanan ke sini!

Sini plak cite pasal homestay yang kami stay masa kat sana!

Review pasal Restoran Istana Impian Catering kat sini: -

Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

8 comments

December 23, 2014 at 7:20 PM

Deeb bagi nama kedai...

December 23, 2014 at 7:36 PM

@Mastura HussinNama dia ade kat title tu huhuuuuu.. nak majuk boleh? ;P

December 23, 2014 at 8:51 PM

Gambar makanan tu buat saya terpesona. Balik kelate nak kena pi mencarik ni hehehe. Salam ukhuwah, jemput folow dan blogwalk ke http://mummyfiras.blogspot.com

December 26, 2014 at 4:22 PM

Alolo...jgnla merajuk..cafe jiran ke nama kedainya..ingatkan jiran sebelah umah homestay tu...huaa...huaa....

December 28, 2014 at 5:26 PM

@Mastura HussinMelampaunye harhar!

December 28, 2014 at 5:27 PM

@Nur Masliza MudaOghe Kelate ler nih ek? Hehe.. maseh ye sudi singgah! ;)

December 29, 2014 at 10:55 AM

nampak pun sedap!!!

August 11, 2015 at 5:16 PM

@Eny AbdullahBlom makan lagi tu Eny!

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket