Wednesday, October 9, 2013

Home » , , , , , » Pastikan baca ketika kenyang...Heheh!

Pastikan baca ketika kenyang...Heheh!



Lama betul blog ni bersawangkan? Hehe... Bizi bebenor makcik surirumah ni korang tak tau haha. Sekarang baru saya tau nape saya tak dilahirkan jadi binik PM.. jadik surirumah pun bizi tahap gaban kalau jadik binik PM canerlah gamaknyekan? Hiu hiu... Ekcelli saya ni baru baik demam ni ha. Tapi mase demam haritu gagah dan gigih jugak balik umah mak sebab kiteorang adik-beradik dah buat plan baek punye nak kasik mak surprise gathering! Plan kali ni pakai sistem potluck so hamek ngko punye banyak makanan har har.. tak caye meh layan (gambo je le agaga...) : -

Karipap ni home made dibuat oleh besday gegurl. Cam tau-tau jek kan ramai orang nak datang siap boleh bikin karipap the day before heh! Mak punye instinct beb- hebat!

Cempedak di luar pagar ni saya yang bawak tapi goreng kat umah mak. Simpan kat ghumah sampai naik berangin satu badan pasal saya ngan paknye je yang makan. Budak-budak tak reti makan buah traditional ni, pehhh!

Creamy Corn Custard Pudding hahaha.. amacam nama? Kalau letak Puding Jagung je cam biasa je kan? Tapi memang sodap berkrim okeh. Puding ni kakak saya bawak- si blogger Sally itew ;)

Baked Cheese Pasta- Asek buat untuk orang jek skang buat untuk makan sendirik puas hati haha....

Domino's menu WAJIB maklumlah keturunan mat salehkan? Huahua... *ketawalah weh!* Pizza ni cucu sulung mak yang belanje hehe...

Ni kurma daging datang dalam satu set ngan nasi beriani

Ayam masak merah pun dalam set nasi beriani. Fobia gak nak telan nih memula gara-gara rumours pasal bakteria salmonela... tapi sekali dah telan tak reti nak brenti! Heheh!

Dalca ni dapat free dengan nasi beriani

Jelatah ni pun free ngan nasi. Pemurah tul kan?
 
Haa nilah nasi beriani tu! Ni bukan kiteorang masak tapi ditaja oleh abang yang sulung hehe...
 
Tertinggal pulak encek pappadom ni! Makan ngan nasik beriani campur kuah dalca perghhhh!!!!
Roti John ni pun abang yang sulung belanje. Dia memang pemurah dan dia D-U-D-A... eh, saya sebut tak dia duda? Ade sesapa nak jadik abang ipar saya? Agaga...

 
Trio 3 thirst breaker ni tahan beberapa minit aje pastu kena tambah haha...

Durian Cake dari Secret Recipe ditaja oleh abang no.2. Sodap gak tapi tak berani makan banyak takut kepala bengong hehe...

Kek Carrot dengan Lemon Creamcheese ni tak jumpa kat mana-mana kedainya deh sebab ianya dimasak dengan penuh kasih-sayang walaupun tengah demam dan berdiri pun terhuyung-hayang haha...
 
Sebenarnya ada lagi satu menu yeitu sate- abang no. 2 belanja tapi sebab daging-daging itu jalan jauh dari Kajang so tak sempatlah amek gambonye. Canerpun salute kat sume yang terlibat dalam komplot ni sebab...

MISI KITA untuk tahun ini 
.
.
.
.
.
.
.
BERJAYA!

HEPI BESDAY BONDA AMINAH @ DOROTHY WILFRED STOKES!


Signature Kalau suke dengan entry ni, jangan la memalu picit Like! Maseh!

6 comments

October 9, 2013 at 11:14 AM

Happy belated besday wan dolly

Byknya menu kenyang pun jadi lapar balik ni

October 9, 2013 at 11:27 AM

mmg meriah tgk gmbr makanan...lprrrrrrrrrrrrrrrrr

October 9, 2013 at 12:39 PM

best jugak nama creamy corn custard pudding tu...hehe.

October 9, 2013 at 3:45 PM

@Tina OthmanMaseh- Wan Dolly kate! Hak-ah kan? Kite yg nengok ni pun tetiba perut rase kosong, kosong owhhh..

October 9, 2013 at 3:46 PM

@mama tisyaKan? Belom bayangkan betapa banyaknye yang masuk dalam perut kiteorang haritu har har!

October 9, 2013 at 3:46 PM

@SallyTengoklah sape yang bagi itu nama heh! ;P

Post a Comment

Terima kasih sebab komen! Saaaaayang korang!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KITE KAWAN2!

 
Photobucket